Презентація на тему «Цензура» (варіант 2)


Рейтинг презентації 3 на основі 2 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Цензура» (варіант 2) - Слайд #1

ЦЕНЗУРА.


Слайд #2
Презентація на тему «Цензура» (варіант 2) - Слайд #2

Цензу́ра — контроль держави, організації чи групи людей над публічним виявом думок і творчості індивіда.


Слайд #3
Презентація на тему «Цензура» (варіант 2) - Слайд #3

Як правило, проявляється у придушенні вияву певних ідей, торкання певних тем або вживання певних слів. Як привід до цензури часто називається намагання нібито стабілізувати суспільство, над яким уряд має контроль.


Слайд #4
Презентація на тему «Цензура» (варіант 2) - Слайд #4

Цензура в ЗМІ — це будь-яка вимога з боку органів державної влади або інших структур, спрямована, зокрема, до журналіста, власника, редактора або іншого працівника засобу масової інформації, узгоджувати певну інформацію перед її оприлюдненням, заборона її поширювати чи перешкоджання її тиражуванню і розповсюдженню в будь-який інший спосіб з метою забезпечення політичних, економічних чи інших інтересів цієї структури.Законодавством України цензура заборонена.


Слайд #5
Презентація на тему «Цензура» (варіант 2) - Слайд #5

Типи цензури:
Державна цензура буває відкритою та прихованою. У першому випадку видаються спеціальні закони, які забороняють публікацію або оприлюднення певних ідей. Приклади — Китай, Австралія або Саудівська Аравія, де законом заборонено відвідування веб-сторінок певної тематики. 
 В другому випадку йдеться про залякування, коли людям забороняють висловлювати або підтримувати певні ідеї під страхом втрати роботи, суспільної позиції, загрозою їх життю або життю близьких.


Слайд #6
Презентація на тему «Цензура» (варіант 2) - Слайд #6

Цензура як перешкоджання свободі думки і слова, вільному вираженню думок та переконань, в Україні заборонена законодавством — Конституцією України та рядом інших законів. Також законодавчо заборонено створення будь-яких органів, установ, посад, діяльність яких була б пов'язана з цензурою масової інформації.Ст. 15 Конституції України, де сказано:«tЦензура заборонена t»