Презентація на тему «Аплікація та її види»


Рейтинг презентації 4.33 на основі 3 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Аплікація та її види» - Слайд #1

Аплікація та її види
Підготувала
ліцеїстка 45 групи
Гуменюк Аліна


Слайд #2
Презентація на тему «Аплікація та її види» - Слайд #2

Аплікація (від латини — applicatio) накладання, пристосовування, приєднання до якоїсь поверхні.
Аплікація як технологія пройшла довгий шлях використання і збагатилася різними засобами фіксації(закріплення) на різних поверхнях (нитками на тканинах, клеями на твердих поверхнях тощо). Аплікацією буде називатись і готовий виріб, створений у такий чи інший спосіб.


Слайд #3
Презентація на тему «Аплікація та її види» - Слайд #3

Аплікація може бути:
одноколірною
багатокольоровою
пласкою
об'ємною
декоративною
абстрактною
сюжетною


Слайд #4
Презентація на тему «Аплікація та її види» - Слайд #4

Кравецька аплікація має давні корені та використання. Кравці та ткачі виготовляли смуги тканих, вишитих орнаментів, які нашивали на одяг. Техніка кравецької аплікації, наприклад, мала широке використання в добу еллінізму в Північному Єгипті. Модними були льняні туніки з нашитими тканими медальйонами — аплікаціями. Сюжети медальйонів були різні(зображення місцевих чи грецьких богів, диких звірів, рослинні, пізніше християнські мотиви) і виготовлялися в техніці, схожій на сучасний гобелен. Посушливий клімат сприяв збереженню цих тканих аплікацій донині в похованнях. Коптскі тканини давно предмет колекціонування великими музеями світу.


Слайд #5
Презентація на тему «Аплікація та її види» - Слайд #5

Кравецька аплікація широко використовує:
фетр
стрічки
хутро
бісер
окремі намистини
стрази
контрастні матеріали за кольором чи фактурою


Слайд #6
Презентація на тему «Аплікація та її види» - Слайд #6

Незвичні зразки аплікацій з використанням несподіваних матеріалів дали сучасні дизайнери в концертних сукнях та костюмах.


Слайд #7
Презентація на тему «Аплікація та її види» - Слайд #7

Аплікація не обов'язково має тканинні матеріали. В якості накладених та зафіксованих частин можуть бути частини обробленої шкіри з хутром чи без нього, золоті пластини з орнаментами чи зображеннями, стародавні монети тощо. Техніку аплікацій з золотими пласнинками широко використовували скіфи. Саме завяки непограбованим скіфським похованням можна відтворити тогочасний одяг та місця розташування золотих пластин на ньому.


Слайд #8
Презентація на тему «Аплікація та її види» - Слайд #8

Аплікація (в створенні меблів)- це дешевий спосіб декорування типових меблів заради надання їм виразності, індивдуальності, причетності до якогось стилістичного напрямку(шинуазрі, етно). Дешевим різновидом аплікації в меблярстві є декупаж на відміну від коштовних та трудоміських засобів декору типу маркетрі, інтарсія, інкрустація пластинами перламутру, панциря черепах, рельєфів з простої чи золоченої бронзи.


Слайд #9
Презентація на тему «Аплікація та її види» - Слайд #9

Декупаж (аплікація в створенні декору меблів аматорами) широко підтриманий капіталістичним виробництвом шляхом створення нових клеїв (потчів) для дерева, фанери, порцеляни, засобів для краке, особливих паперів чи плівок з відповідними малюнками, фігурних компостерів, лаків та фарб.


Слайд #10
Презентація на тему «Аплікація та її види» - Слайд #10

Дякую за увагу!