Презентація на тему «Анна Гавальда»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Анна Гавальда» - Слайд #1

Анна Гавальда


Слайд #2
Презентація на тему «Анна Гавальда» - Слайд #2

"Пишу, щоб дізнатися, чим все закінчиться"


Слайд #3
Презентація на тему «Анна Гавальда» - Слайд #3

Анна Гавальда - популярна французька письменниця. Її новели і романи про прості і одночасно складні поняття, такі як любов, ніжність, смерть, завоювали не тільки Францію, але і весь світ.
Її книги перекладені 36 мовами, а в березні 2007 року у Франції вийшов фільм Клода Бери за романом «Просто разом», що зібрав за місяць 2 млн глядачів.


Слайд #4
Презентація на тему «Анна Гавальда» - Слайд #4

Її книги здаються простими і легкими, але чіпляють і довго не забуваються. Можливо, ця простота досягається тонкими і найдрібнішими деталями, які Ганна уміє помічати. Наприклад, гуляючи по Москві і проходячи повз церкву, де вінчався Пушкін з Гончаровою, вона єдина помітила, що штукатурку, яка відвалилася на бордюрі підв'язали ниточками.


Слайд #5
Презентація на тему «Анна Гавальда» - Слайд #5

Письменниця дійсно володіє даром писати так, що начебто і подій немає, і життя як у всіх, як кожен день, але таким почуттям усе сповнене, такий повноцінний кожен душевний рух її літературних героїв, що кожна пережита ситуація - перлинка. Ні надриву, ні перебільшення. Дивовижне задоволення.


Слайд #6
Презентація на тему «Анна Гавальда» - Слайд #6

Анна Гавальда народилася 9 грудня 1970 року в Булонь- Беланкур (Франція). Після розлучення батьків, з чотирнадцяти років, жила в пансіоні. Навчалася у Сорбоні, працювала касиркою і офіціанткою, займалася журналістикою. У 1992 році перемогла в національному конкурсі на кращий любовний лист. У 1998 році вона завоювала премію «Кров в чорнильниці» за новелу «Aristote» і перемогла ще в двох літературних конкурсах. У 1999 році, працюючи вчителькою в середній школі, випустила перший збірник новел «Мені б хотілося, щоб мене хто-небудь де-небудь чекав».


Слайд #7
Презентація на тему «Анна Гавальда» - Слайд #7

Назва премії «Кров в чорнильниці» метафорично. Цю нагороду письменник отримує за те, що здатний пропустити через своє серце, через кров і плоть долі людей і захоплююче, цікаво розповісти про них на сторінках своїх книг.


Слайд #8
Презентація на тему «Анна Гавальда» - Слайд #8

У 2000 році за книгу «Мені б хотілося, щоб мене хто-небудь чекав ...» Анна Гавальда удостоєна Гран-прі RTL. Ця літературна премія існує з 1992 року. Щорічно у Франції в березні проходять книжкові виставки. Французький «суд», що складається зі ста читачів (їх називають 20 книготорговців), вибирає з п'яти фіналістів, попередньо представлених телерадіо Люксембургу, переможця.


Слайд #9
Презентація на тему «Анна Гавальда» - Слайд #9

Книга, за яку письменниця отримала премію, являє собою збірник новел. Протягом наступних чотирьох років він був переведений майже на 30 мов і приніс авторові славу нової зірки французької словесності.


Слайд #10
Презентація на тему «Анна Гавальда» - Слайд #10

У 2002 році вийшов перший роман Гавальди - "Я його любила". Але це все було лише прелюдією до справжнього успіху, який принесла Ганні Гавальда в 2004 році книга "Просто разом", затьмарила у Франції навіть "Код да Вінчі".


Слайд #11
Презентація на тему «Анна Гавальда» - Слайд #11

Роман був перекладений 36 мовами, у Франції вже приступили до зйомок художнього фільму за цією книгою з Шарлотой Генсбур в головній ролі.


Слайд #12
Презентація на тему «Анна Гавальда» - Слайд #12

Анна Гавальда любить живопис, комікси, виховує двох дітей і терпіти не може людей, які дають їй поради. А ще вона, здається, зовсім не вбудована в сучасний світ лейблів.


Слайд #13
Презентація на тему «Анна Гавальда» - Слайд #13

Свою першу розповідь вона написала під час вступних іспитів. Іспити провалила, а розповідь вийшла. Потім працювала: продавщицею, журналісткою, вчителькою французької в католицькому коледжі (свою чудову книгу про підлітка «35 кіло надії» Ганна присвятила саме тим своїм учням, які абсолютно не могли вчитися, але при цьому були прекрасними людьми).


Слайд #14
Презентація на тему «Анна Гавальда» - Слайд #14

"35 кіло надії"


Слайд #15
Презентація на тему «Анна Гавальда» - Слайд #15

'35 Кіло надії '- поетична притча про головне: про вибір життєвого шляху, про силу любові і відданості. Про сім'ю. Про те, що мрії можуть і повинні збуватися. Треба тільки дуже сильно захотіти. І дуже сильно постаратися. Вирішуючи свої 'дитячі' проблеми, тринадцятирічний герой шукає вихід - і знаходить його, та так, що й дорослим є чому у хлопчиська повчитися.


Слайд #16
Презентація на тему «Анна Гавальда» - Слайд #16

Анна Гавальда демонструє дива перевтілення. У її книзі «35 кіло надії», Грегуар Дюбоськ НЕ герой і не монстр. Він просто дитина. Він багато чого не розуміє, мало що знає напевно і, як і належить усім дітям, часто плаче. Хоча ні. Мабуть, частіше, ніж «положено». І основна драма його життя проста і, в тій чи іншій мірі, знайома майже кожному: Грегуар ненавидить школу. Але від такої простоти не убуває трагізму.


Слайд #17
Презентація на тему «Анна Гавальда» - Слайд #17

Нічого немає краще книги, яка задає посил до роздумів, яка залишає надовго в душі яскраві емоції, нічого немає краще книги, яку можна прочитати два рази поспіль, до того ж вголос. " 35 кіло надії" є саме такою книгою. Історія маленького хлопчика, щира, справжня, змушує задуматися будь-яку дорослу людину про життєві пріоритети, про погляди на сім'ю, про вибір своєї майбутньої професії, про ставлення до життя, вона змушує СПОДІВАТИСЯ. Вона буде потрібної 13 -річним хлопчикам і дівчаткам, їх татам і мамам і просто людям, які заплуталися в житті. 140 сторінок цієї книги показують недовгий проміжок шкільного шляху французького хлопчика, який під тиском батьків шукав себе, намагався заробити свої перші гроші, підробляючи влітку у сусіда, вчився робити неймовірні речі своїми руками і вирішувати такі великі і важливі дорослі запитання, як , наприклад, що робити, коли тебе вигнали зі школи, як пережити зіткнення кількох проблем одночасно: хвороба дідусі та вступні іспити в технічний коледж ?


Слайд #18
Презентація на тему «Анна Гавальда» - Слайд #18

Зворушлива книжка про тямущого хлопчика з великим серцем і золотими руками. Така невелика кількість сторінок несе великий сенс. Правильне виховання, "потрібне" слово батьків / вчителів, надія на світле майбутнє ... А головне те, що дарує любов до близьких. Те, що вона немов шепоче тобі на вухо, надаючи сили ...


Слайд #19
Презентація на тему «Анна Гавальда» - Слайд #19

Цитата з книги: "Я не дуже важкий, в мені всього 35 кіло надії ..." змушує плакати і сміятися. Книга дивно зворушлива, написана від імені дитини. Читаючи книгу, на мої очі наверталися сльози від смутку і щастя. Дивовижна Гавальда!


Слайд #20
Презентація на тему «Анна Гавальда» - Слайд #20

Над презентацією працювала
учениця 11-А класу
СЗШ №225
Бурлака Тамара