Презентація на тему «Американські виконавці»


Рейтинг презентації 5 на основі 4 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Американські виконавці» - Слайд #1

Американські виконавці
Підготувала Марків Анастасія 11-В


Слайд #2
Презентація на тему «Американські виконавці» - Слайд #2

Френк Сінатра
Фре́нсіс А́льберт Сіна́тра ( 12 грудня 1915, Хобокен, Нью-Джерсі — † 14 травня 1998, Лос-Анджелес) —американський актор і співак. Славився романтичним стилем виконання пісень, «наспівним» (crooning) голосом, а також ефектною зовнішністю. Пісні у виконанні Сінатри ввійшли в класику естради, за 50 років активної творчої діяльності записав близько 100 популярних синглів, виконав всі найвідоміші пісні визначних композиторів США


Слайд #3
Презентація на тему «Американські виконавці» - Слайд #3

У 1971 році Сінатра оголосив, що йде на пенсію, однак продовжував давати концерти. Серед пізніх його робіт виділяється хіт Theme from New York, New York, записаний у 1980 році. Останній виступ Френка Сінатри пройшов у 1994 році, коли співаку було 78 років.
Френк Сінатра мав трьох дітей — Ненсі, Френка і Тіну від першої дружини Ненсі Барбато (Nancy Barbato). Пізніше він був одружений ще тричі — з актрисами Евою Гарднер, Мією Ферроу та Барбарою Маркс, з якою прожив до смерті.
Цікаві факти:
1. 1984 року вийшов другий альбом «Survival Of The Fattest» групи «!Action Pact!», трек «Johnny Fontaine»[1] з якого був сатиричним випадом на адресу мафії взагалі і Френка Сінатри зокрема.
2. На честь співака названо астероїд 7934 Сінатра[2].


Слайд #4
Презентація на тему «Американські виконавці» - Слайд #4

Рей Чарлз
Раймо́нд Чарлз Ро́бінсон ( Raymond Charles Robinson, відомий як Рей Чарлз, Ray Charles; * 23 вересня 1930 — † 10 червня2004) — співак, клавішник, і композитор американських пісень різних музичних напрямів : джаз, блюз, рок-н-рол та кантрі — який нерідко поєднував їх в один стилістичний сплав; один із творців стилю соул. На фестивалі МІДЕМ в Монако у 1994 Рею Чарлзу було вручено приз за вклад у сучасну музику.


Слайд #5
Презентація на тему «Американські виконавці» - Слайд #5

Рей Чарлз є власником одного з найбільш упізнаваних голосів у світовій музиці.  Рей Чарлз ж — майстер звуків. Його записи відкривають нам приголомшливу різноманітність і майстерність застосування легато, гліссандо, зойків, стогонів,плачу, бурчання і шепоту, фальцету, несподіваних стрибків і зупинок, вересків та криків, — всіх чудово контрольованих, дисциплінованих видатною музикальністю, і використаних з майстерно врахованими нюансами гармонії, ритму і динаміки. 


Слайд #6
Презентація на тему «Американські виконавці» - Слайд #6

Чак Беррі
Чак Беррі (англ. Chuck Berry, нар. 18 жовтня 1926, Сент-Луїс, Міссурі) — американський музикант, пісенний композитор, вокаліст, піонеррок-н-рола. Чак Беррі вважається новатором нового напрямку: його творчість і техніка гри на гітарі — пружний ритм, домінантна роль електрогітари та характерний вільний спосіб поведінки на сцені, — вирізняли його від сучасників.


Слайд #7
Презентація на тему «Американські виконавці» - Слайд #7

Йому також належить і композиційний прийом, коли початок пісні відкривається вступом, що складається з короткого рифу, зіграного соло на електрогітарі. Звучання та сценічний імідж Чака Беррі надихнули багато британських рок-гуртів, у тому числі Beatles та Rolling Stones.
У 1986 році Чак Беррі у числі перших був занесений до Зали слави рок-н-ролу , а в 2003 він, за версією журналу «Rolling Stone», посів 6-у сходинку у списку 100 найкращих гітаристів усіх часів.


Слайд #8
Презентація на тему «Американські виконавці» - Слайд #8

Боб Ділан
Боб Ді́лан (Bob Dylan) — псевдонім Роберта Аллена Ціммермана (англ. Robert Allen Zimmerman) (нар. 24 травня 1941, Дулут, Міннесота,США) — американський співак, композитор, поет і гітарист, з лірики якого запозичено багато крилатих фраз, а музика вплинула на величезну кількість композиторів-піснярів.
Він починав писати в традиції народної музики. Його ранні пісні альбому «The Freewheelin' Bob Dylan» 1963 і «Часи, вони змінюються» 1964 асоціювалися з громадським рухом США за права людини й антивоєнним рухом. 


Слайд #9
Презентація на тему «Американські виконавці» - Слайд #9

The Rolling Stones
«Ро́ллінґ Сто́унз» (англ. The Rolling Stones) — англійський рок-гурт, створений в 1962 році в місті Лондон, Великобританія. Творчість гурту ґрунтується на блюзі й рок-н-ролі 1950-х. Здобувши успіх у Великобританії, «The Rolling Stones» стали популярними у США під час«британського вторгнення» у 1960-х, і у всьому світі. Гурт випустив 22 студійних альбома (британські версії; у США видано 24 альбома), 8концертних альбомів (9 у США) і численні збірники.


Слайд #10
Презентація на тему «Американські виконавці» - Слайд #10

У 1989 гурт включено до Зали слави рок-н-ролу. Зайняв 4 місце в рейтингу найкращих музичних виконавців за версією журналу «Rolling Stone» 2004 року[3] і друге місце у подібному рейтингу сайта Acclaimedmusic.net
До 1967 року гурт видавав дві різні версії платівок: для США і для Великобританії — вони могли мати різні назви, обкладинки та трохий інший список пісень.
Перший виступ «Роллінґ Стоунз» відбувся 12 липня 1962 року в лондонському клубі Marquee. Джонснамагався грати блюз, а Джаґґер з Річардсом принесли в гурт рок-н-рол Чака Беррі та Бо Дідлі. Перший синґл випущено в червні 1963, це була пісня Чака Беррі «Come On».


Слайд #11
Презентація на тему «Американські виконавці» - Слайд #11

The Beatles
The Beatles («Бітлз») — британський біт-рок-гурт, створений 1960 року в Ліверпулі, Англія. Найбільш знаменитий та популярний музичний гурт за всю історію людства. Також один з найуспішніших з комерційної точки зору музичних гуртів в історії популярної музики. Кількість проданих платівок гурту перевищує один мільярд примірників, що є рекордом світової музичної індустрії. 15 альбомів «Бітлз» очолювало хіт-парад Великобританії — більше, ніж будь-якого іншого виконавця.


Слайд #12
Презентація на тему «Американські виконавці» - Слайд #12

До першого складу ансамблю входили: Джон Леннон (вокал, ритм-гітара), Пол Маккартні (вокал, ритм-гітара), Джордж Харрісон (вокал, соло-гітара), Стюарт Саткліфф (бас-гітара) і Піт Бест (ударні). 1961 року Саткліфф залишив гурт, і місце бас-гітариста зайняв Маккартні. 1962 Беста замінив Рінго Старр.
Улітку 1963 The Beatles, які повинні були відкривати британські концерти Роя Орбісона, виявилися за рейтингом на порядок вище від американця — саме тоді з'явилися перші ознаки явища, що одержало назву «бітломанія».


Слайд #13
Презентація на тему «Американські виконавці» - Слайд #13

The Doors
The Doors (укр. Двері) — американський рок-гурт, один із найвпливовіших у світовій музичній історії. Створений 1965 року в Лос-Анджелесіклавішником Реєм Манзареком та поетом Джимом Моррісоном. Трохи згодом до гурту приєднались гітарист Роббі Кріґер та барабанщик Джон Денсмор. Один із небагатьох гуртів, що істотно вплинув на культуру та мистецтво 60-х років. Загадкові та містичні тексти пісень у поєднанні з яскравим образом вокаліста гурту, Джима Моррісона, зробили команду найвідомішим і водночас суперечливим музичним колективом свого часу. Після тимчасового розпаду в 1970 році популярність гурту не зменшувалась. Загальний наклад альбомів гурту перевищив 50 мільйонів примірників.


Слайд #14
Презентація на тему «Американські виконавці» - Слайд #14

У 1966 році The Doors записали свій перший альбом із однойменною назвою. Проте виданий він був лише 1967 року і став головною сенсацією музичного життя. В ньому були подані найвідоміші пісні з репертуару The Doors, включаючи 11-хвилинну драматичну композицію The End. Гурт записав альбом у студії за декілька днів наприкінці серпня — початку вересня практично наживо. Майже всі пісні записувались в один дубль. Моррісон і Манзарек були режисерами неординарного промо-фільму для синглу Break on Through, — визначного зразка розвитку жанру музичного відео.


Слайд #15
Презентація на тему «Американські виконавці» - Слайд #15

Jefferson Airplane
Jefferson Airplane — американський психоделічний рок-гурт, один з культових гуртів епохи хіпі.
Гурт здобув визнання завдяки своїм хітам «Somebody to Love» та «White Rabbit», що посідають, відповідно, 274-у та 478-у позиції у списку 500 найкращих пісень усіх часів за версією журналу «Rolling Stone».
Після розпаду гурту в 1973 році, наступного року Грейс Слік, Пол Кантнер та Марті Бейлін увійшли до складу нового колективу «Jefferson Starship».