Презентація на тему «Пристрої введення і виведення інформації»


Рейтинг презентації 3.97 на основі 67 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Пристрої введення і виведення інформації» - Слайд #1

Пристрої введення і виведення інформації


Слайд #2
Презентація на тему «Пристрої введення і виведення інформації» - Слайд #2

Яка ж різниця?
Яка ж різниця між пристроєм введення і виведенням інформації??
Пристрій введення — пристрій для внесення даних до комп'ютера  під час його роботи.
Пристрій виведення інформації — пристрій для виведення інформації в зрозумілій для людей формі. Найчастіше пристрої виведення інформації виводять інформацію у візуальній і звуковій формі.
Пристрій введення
пристрій виведення


Слайд #3
Презентація на тему «Пристрої введення і виведення інформації» - Слайд #3

Пристрої введення iнформацiї
Клавiатура — пристрiй, призначений для введення в комп'ютер iнформацiї вiд користувача. Сучасна клавiатура складається зi 100 або й бiльше клавiш, закрiплених у єдиному корпусi.


Слайд #4
Презентація на тему «Пристрої введення і виведення інформації» - Слайд #4

Манiпулятори («мишка», джойстик) — призначенi для керуван­ня ПК.


Слайд #5
Презентація на тему «Пристрої введення і виведення інформації» - Слайд #5

Сканер   —   призначений   для   введення   графiчної   iнформацiї («оцифрування» зображень).


Слайд #6
Презентація на тему «Пристрої введення і виведення інформації» - Слайд #6

Мiкрофон — призначений для введення звукової iнформацiї.


Слайд #7
Презентація на тему «Пристрої введення і виведення інформації» - Слайд #7

Модем — (модулятор-демодулятор) — пристрiй, що дозволяє комп'ютеру виходити на зв'язок з iншим комп'ютером за допомогою телефонних лiнiй або iнших каналiв зв'язку. Модеми подiляються на внутрiшнi й зовнiшнi. Внутрiшнi модеми являють собою електронну плату, встановлену безпосередньо в комп'ютер, а зовнiшнi — авто­номний пристрiй, що приєднується до одного зпортiв. Основний па­раметр у роботi модема — швидкiсть передачi даних. Вона вимi­рюється в bps (бiт за секунду).


Слайд #8
Презентація на тему «Пристрої введення і виведення інформації» - Слайд #8

Пристрої для виведення інформації
Монітор
На моніторі у вигляді текстової та графічної інформації відтворюються результати роботи комп'ютера. Крім того, на моніторі відображаються елементи керування, які користувач може вибрати за допомогою миші та активізувати у такий спосіб певну дію (ініціювати виконання команди, видалити фрагмент тексту тощо). Зображення на моніторі формується з пікселів. Донедавна поширеними були монітори на основі електронно-променевих трубок (ЕПТ-монітори), але тепер їх змінили РК-монітори, тобто — рідиннокристалічні


Слайд #9
Презентація на тему «Пристрої введення і виведення інформації» - Слайд #9

Проектор — електронно-оптичний прилад, що дає змогу виводити результати роботи комп'ютера шляхом проектування зображення на поверхню, розташовану поза приладом — екран.


Слайд #10
Презентація на тему «Пристрої введення і виведення інформації» - Слайд #10

Принтер дає змогу вивести результати роботи комп'ютера на папір чи прозору плівку.
Сьогодні найпоширенішими є принтери двох типів: струменеві (зазвичай, їх використовуються для кольорового друку) та лазерні (зазвичай, використовуються для чорно-білого друку).
Струменевий принтер наносить зображення на папір у такий спосіб: уздовж аркуша паперу переміщується друкувальна голівка з мікроскопічними отворами, з яких викидаються крапельки чорнил. Ці крапельки такі малі, що їх не можна розгледіти неозброєним оком, і тому нанесене на папір зображення здається суцільним. Відбиток, отриманий за допомогою струменевого принтера, боїться вологи.
У лазерному принтері є світлочутливий вал (фотобарабан), який заряджений від'ємним зарядом. Для формування зображення вал сканується лазерним променем, який активізується в тих місцях, де має бути зображення, та змінює заряд вала. До цих місць на наступному етапі притягується тонер (порошкоподібна фарба), який завдяки дії електростатики переноситься на папір, який в свою чергу згодом надходить у піч, де тонер закріплюється під дією високої температури і тиску. Зроблені в такий спосіб відбитки не бояться вологи, стійкі до стирання та вицвітання.


Слайд #11
Презентація на тему «Пристрої введення і виведення інформації» - Слайд #11

Навушники — пристрій для відтворення звукової інформації персонально. За своєю будовою, навушники належать до класу електроакустичних перетворювачів. В переважній більшості навушників використовуються електродинамічні випромінювачі, які називаються динаміками, звідси й назва — динамічні навушники. Існують також навушники з електростатичними випромінювачами, але, незважаючи на деякі переваги (зокрема, в локалізації джерел), вони не користуються широким попитом внаслідок своєї дорожнечі.


Слайд #12
Презентація на тему «Пристрої введення і виведення інформації» - Слайд #12

Ігровий джойстик
Джойстик — пристрій-рукоятка керування у відеоіграх: важіль на підставці, який можна відхиляти у двох площинах. На важелі можуть бути різного роду гашетки і перемикачі. Деякі сучасні джойстики мають вбудований вібратор. В відеоіграх при зіткненні з перешкодою він вібрує, таким чином інформація до людини доходить у вигляді вібрації.


Слайд #13
Презентація на тему «Пристрої введення і виведення інформації» - Слайд #13