Презентація на тему «Інтернет» (варіант 4)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Інтернет» (варіант 4) - Слайд #1

Інтернет
Google


Слайд #2
Презентація на тему «Інтернет» (варіант 4) - Слайд #2

Internet - глобальна компютерная мережа, охоплююча весь світ.
В Интернете по данным на 2002 г было более 150 миллионов серверов.Из них в России около 400 тысяч.
Сьогодні Internet має близько 15
мільйонів абонентів в більш
ніж176 країнах світу.
увеличивается на 7-10%.
Щомісячно розмір сети
Що таке Internet?


Слайд #3
Презентація на тему «Інтернет» (варіант 4) - Слайд #3

Електронна пошта - найпоширеніша послуга мережі Internet
В даний час свою адресу по електронній пошті мають приблизно 20 мільйонів чоловік.
Ккороткий історичний вступ
Близько 20 років тому Міністерство Оборони США створило мережу, що з'явилася предтечею Internet, - вона називалася ARPAnet.
ARPAnet було экспериментальною мережею - вона створювалась для підтримки наукових досліджень в воєнно-промисловій сфері.
В моделі ARPAnet завжди був зв'язок між комп'ютером-джерело и комп'ютером-приймачем (сторінкою призначення).
Передача даних в мережі була організована на основі протоколу Internet - IP. Протокол IP - це правила и опис работи меріжі.
Приблизно через 10 років після появи ARPAnet з'явилися Локальні Обчислювальні Мережі (LAN), наприклад, такі як Ethernet и др. Одночасно з'явились комп'ютери, яких стали називати рабочими станціями.
На більшості рабочих станцій була установлена Операційная Система UNIX. Ця ОС система мала можливісь работи в мережі з протоколом Internet (IP).


Слайд #4
Презентація на тему «Інтернет» (варіант 4) - Слайд #4

Однієї з найважливіших серед цих нових мереж була NSFNET, розроблена з ініціативи Національного Наукового Фонду (National Science Foundation - NSF), аналога нашого Міністерства Науки. Наприкінці 80-х NSF створив п'ять суперкомп'ютерних центрів, зробивши їх доступними для використання в будь-яких наукових установах.
У 1983 році вийшов перший стандарт для протоколів TCP/IP.
Через деякий час TCP/IP був адаптований у звичайний, тобто в загальнодоступний стандарт, і термін Internet увійшов у загальне вживання.
В 1991 році ARPANET припинила своє існування, мережа Internet існує, її розміри набагато перевищують початкові, тому що вона об'єднала безліч мереж в усьому світі.
Internet - це всі мережі, які, взаємодіючи за допомогою протоколу IP, утворюють «безшовну» мережу для своїх колективних користувачів. Сюди відносяться різні федеральні мережі, сукупність регіональних мереж, університетські мережі і деякі закордонні мережі.
Фактично Internet складається з безлічі локальних і глобальних мереж


Слайд #5
Презентація на тему «Інтернет» (варіант 4) - Слайд #5

Хто керує Internet?
Напрямок розвитку Internet в основному визначає «Суспільство Internet», або ISOC (Internet Society). I SOC - це організація на суспільних засадах, метою якої є сприяння глобальному інформаційному обміну через Internet
Вона призначає раду старійшин, що відповідає за технічне керівництво та орієнтацію Internet.
IAB регулярно збирається, щоб затверджувати стандарти і розподіляти ресурси (наприклад, адреси). Internet працює завдяки наявності стандартних способів взаємодії комп'ютерів і прикладних програм один з одним.
Користувачі Internet висловлюють свої думки на засіданнях інженерної комісії IETF (Internet Engineering Task Force). IETF - ще один суспільний орган; він збирається регулярно для обговорення поточних технічних і організаційних проблем Internet.
Рада старійшин IAB (Internet Architecture Board чи «Рада по архітектурі Internet») являє собою групу запрошених осіб, які добровільно виявили взяти участь у його роботі.


Слайд #6
Презентація на тему «Інтернет» (варіант 4) - Слайд #6

Мережевий протокол (IP)
( Internet Protocol )
Як це відбувається?
Різні ділянки Internet зв'язуються за допомогою системи комп'ютерів (які називаються маршрутизаторами) з'єднують між собою мережі. Це можуть бути мережі Internet, мережі з маркерним доступом, телефонні лінії.
Маршрутизатори - це поштові підстанції; вони приймають рішення про те, куди направляти дані («пакети»)
Маршрутизатор дивиться, куди адресовані Ваші дані, і вирішує, куди їх посилати.
За допомогою ліній зв'язку забезпечується доставка даних з одного пункту в інший.


Слайд #7
Презентація на тему «Інтернет» (варіант 4) - Слайд #7

Деяка адресна інформація приводиться на початку Вашого повідомлення. Вона дає мережі достатньо відомостей для доставки пакета даних.
Internet - адреса складаються з чотирьох чисел, кожне з якихне превищує 256. При запису числа відділяються одно від другого точками, наприклад:
192.112.36.5
128.174.5.6
Кожний комп'ютер в Internet має свою унікальну адресу.
Информація, що посилається по IP - мережах, розбивається на порції, називані пакетами. В одному пакеті звичайно посилається від одного до 1500 символів інформаці
Оскільки дані містяться в IP - конверт, то мережа має всю інформацію, необхідну для переміщення цього пакета з Вашого комп'ютера в пункт назначенияі
. Числова адреса комп'ютера в Internet аналогічний поштовому індексу відділення зв'язку. Перші цифри індексу говорять про регіон (наприклад, 45 - це Башкирія, 141 - Підмосков'ї і т. д.), останні дві цифри - номер поштового відділення в місті, області або районі. Проміжні цифри можуть ставитися як до регіону, так і до відділення, в залежності від територіального поділу та виду населеного пункту


Слайд #8
Презентація на тему «Інтернет» (варіант 4) - Слайд #8

Протокол управління передачею (ТСР)
Виникає відразу кілька проблем.
По-перше, в більшості випадків обсяг пересилається перевищує 1500 символів. По-друге, може відбутися помилка. По-третє, послідовність доставки пакетів може бути порушена.
Проблемою пересилання великих обсягів інформації займається інший протокол TCP ( Transmission Control Protocol ).
Transmission Control Protocol-це протоеол що тісно пов'язаний з IP,що використовується в аналогічних цілях,але не більш високому
Рівні - транспортному рівні. Часто ці протоколи, з причини їх тісному зв'язку, іменують разом, як TCP/IP.
Термін ``TCP/IP'' зазвичай означає все, що пов'язано з протоколами TCP і IP.


Слайд #9
Презентація на тему «Інтернет» (варіант 4) - Слайд #9

Одержувач (TCP-модуль) по отриманні розпаковує IP-конверти і бачить TCP-конверти, розпаковує їх поміщає дані в послідовність частин у відповідне місце. Якщо чогось не вистачає, він вимагає переслати цей шматочок знову. Зрештою інформація збирається в потрібному порядку і повністю відновлюється.
До кожного пакета додається контрольна сума
При приміщенні в TCP-конверт обчислюється контрольна сума, яка записується в TCP-заголовок. Якщо при прийомі заново обчислена сума не збігається з тією, що вказана на конверті, значить щось тут не те, - десь в дорозі мали місце перекручення, так що треба переслати цей пакет за новою, що і робиться.
Для оперативності була створена `доменна система імен" - DNS ( Domain Name System ), а спосіб адресації - способом адресації за доменним принципом. DNS іноді ще називають регіональною системою найменувань.


Слайд #10
Презентація на тему «Інтернет» (варіант 4) - Слайд #10


Домен
Использование
1.
com
Комерційні організаці
2.
edu
Учбові заклади (университети, школи і т.д)
3.
gov
Урядові установи (крім військових)
4.
mil
Військові установи (армія, флот і т. д.)
5.
org
Інші організації
6.
net
Мережеві ресурси
Доменна система імен являє собою метод призначення імен шляхом покладання на різні групи користувачів відповідальності за підмножини імен. Кожен рівень у цій системі називається доменом. Домени відокремлюються один від одного крапками:ux.cso.uiuc.edunic.ddn.milyoyodyne.comВ імені може бути будь-яке число доменів
Спочатку було шість організаційних доменів вищого рівня.


Слайд #11
Презентація на тему «Інтернет» (варіант 4) - Слайд #11

Когда Internet стала международной сетью, возникла необходимость предоставить зарубежным странам возможность контроля за именами находящихся в них систем. Для этой цели создан набор двухбуквенных доменов, которые соответствуют доменам высшего уровня для этих стран.
Например: ca – код Канады, ru – код России,то компьютер на территории Канады может иметь такое имя:
hockey.cuba.catна территории Россииporshe.wictor.ru
Общее число кодов стран – 300; компьютерные сети существуют приблизительно в 170 из них.


Слайд #12
Презентація на тему «Інтернет» (варіант 4) - Слайд #12

Остаточний план розширення системи присвоєння імен ресурсів у Internet був нарешті оголошений комітетом IAHC (International Ad Hoc Committee). Згідно з новим рішенням, до доменів вищого рівня, що включає сьогодні com, net, org, додадуться:
firm– для ділових ресурсів Мережі;
store – для торгівлі;
web – для організації, маючих відношення до регулювання діяльності в WWW;
arts – для ресурсів гуманітарної освіти;
rec – ігры і розваги;
info – надання інформаційних послуг;
nom t– для индивідуальних ресурсів.
В даний час щомісяця реєструється приблизно 85 тисяч нових імен. Річна оплата імені становить 50 доларів.


Слайд #13
Презентація на тему «Інтернет» (варіант 4) - Слайд #13

Правові норми
При роботі в Internet повинні дотримуватися три правові норми :
Значна частина Internet фінансується за рахунок федеральних субсидій, унаслідок чого виключається чисто комерційне використання мережі.
Internet – інтернаціональна мережа. При відправці чого-небудь, у тому числі й бітів через державний кордон, потрібно керуватись законами, що регулюють експорт, а не правовими нормами даної держави.
У випадку доставки програмного забезпечення (або, наприклад, просто ідеї) із одного місця до іншого потрібно враховувати регіональні правові норми, що стосуються інтелектуальної власності та ліцензій


Слайд #14
Презентація на тему «Інтернет» (варіант 4) - Слайд #14

Поиск и просмотр информации в Интернет
Служба World Wide Web призначена для доступу до електронних документів особливого роду, які називаються Web-документами або, спрощено, Web-сторінками. Web - сторінка - це електронний документ, в якому крім тексту містяться спеціальні команди форматування, а також вбудовані об'єкти (малюнки, аудіо - та відеокліпи та ін)
Переглядають Web-сторінки за допомогою спеціальних програм, званих броузерами, так що броузер - це не просто клієнт WWW службовець для взаємодії з віддаленими Web-серверами, це ще і засіб перегляду Web-документів.
Наприклад:
Internet Explorer —браузер WWW
Програма запускаєтся подвійним клацанням на її значку розташованому на Рабочому столі або одним клацанням на Панелі швидкого запуску.


Слайд #15
Презентація на тему «Інтернет» (варіант 4) - Слайд #15

Перегляд інформації в Інтернеті
і вказати адресу сторінки,
наприклад: http://www.rambler.ru
В світі існує немалоWeb – сайтів зручних в якості початкової сторінки
Такі сайти називаютпорталами.
Портал – це зручна майданчик для подальшого занурення в Web.
В момент запуску Браузер завантажує титульну Web - сторінку. Користувач може сам призначити цю сторінку. Для цього треба дати команду Сервіс - Властивості оглядача


Слайд #16
Презентація на тему «Інтернет» (варіант 4) - Слайд #16

Пошук інформації в Интернеті
Насиченість Інтернету Web - документами величезна. Пошук необхідної інформації - основна проблема служби WWW. Вона вирішується за допомогою технології гіперпосилань. Існують спеціальні Web - вузли, які називають пошуковими системами або пошуковими каталогами. Наприклад:


Слайд #17
Презентація на тему «Інтернет» (варіант 4) - Слайд #17

Пошук информації в Інтернеті
Гіперсилки
Пошук інформаці здійсьнюють клацаючи по гіперсилкам


Слайд #18
Презентація на тему «Інтернет» (варіант 4) - Слайд #18

По яким користувач визначає сам ! Прикладами можуть служити: Російська пошукова машина AdClick, пошукова машина Апорт або каталог ссилок Yahoo.
В наш час в Інтернеті для пошуку інформації існують спеціалізовані пошукові машини, які можуть здійснювати пошук відразу по багатьом каталогами.


Слайд #19
Презентація на тему «Інтернет» (варіант 4) - Слайд #19

Пошук можна здійснювати не тільки по гіперссилкам, але і по ключовим словам
Для цього в рядок пошуку вводять ключові слова і наьтискают Знайти


Слайд #20
Презентація на тему «Інтернет» (варіант 4) - Слайд #20

Internet – постійно развиваюча мережа, у якої ще все попереду


Слайд #21
Презентація на тему «Інтернет» (варіант 4) - Слайд #21

На скільки великий Internet зараз?
Марк Лоттор (Mark Lottor), колишній науковий співробітник Стенфордського дослідницького інституту (Stanford Research Institute), а нині президент консультаційної компанії Network Wizard, опублікував піврічний звіт про стан Internet. Згідно з новітніми даними, Мережа складається з 1828 тисяч доменів, у неї підключено 25,1 млн. кінцевих пристроїв в 176 країнах світу. В Internet найбільше ресурсів, які включають до складу імені «WWW». Їх кількість у січні 2006 року склало 508382 порівняно з 75000 в січні 1996 року. Найбільшим доменом вищого рівня є «COM», який мають 4,16 млн. сайтів, що становить 45% їх загального кількості. Найбільш швидко розширюються домени COM, EDU, NET, Japan і MIL. Як повідомляє Лоттор, глобальні домени вищого рівня і домени 89 країн показали річне зростання, що перевищує 100%.