Презентація на тему «Способи виведення іржі»


Рейтинг презентації 3.5 на основі 2 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Способи виведення іржі» - Слайд #1

Призентація на тему:
Способи виведення іржі


Слайд #2
Презентація на тему «Способи виведення іржі» - Слайд #2

Виключити появу іржі практично неможливо. Метал під впливом вологого повітря, схильний до корозії, що веде до появи іржі та її поширенню. Вона з часом псує і автомобілі, різні вироби з металу, і сантехніку, садовий інвентар, меблі для садових ділянок. 


Слайд #3
Презентація на тему «Способи виведення іржі» - Слайд #3

1 (видалення з поверхонь, речей побуту)
 У спеціалізованих магазинах або у відділах побутової хімії на сьогоднішній день можна купити різноманітні засоби від іржі. Вони, як правило, містять абразиви, різні кислоти і миючі добавки. Для видалення іржі на сантехніці, можна скористатися народними рецептами. Радять перекись водню з десятивідсотковим розчином нашатирного спирту.


Слайд #4
Презентація на тему «Способи виведення іржі» - Слайд #4

2
Нагрітий оцет із сіллю. Видалити іржаві плями на фаянсі, емалі можливо сумішшю перекису водню і  нашатирного спирту в співвідношенні 1:10. Дає непоганий результат, застосування такого розчину: на один літр гарячої води взяти дві столові ложки питної соди. Цим розчином можна обробити ванну, раковину, а також засувки і крани. Промивання поверхні чистою водою обов'язково після обробки.


Слайд #5
Презентація на тему «Способи виведення іржі» - Слайд #5

3
З фаянсових або емальованих поверхней прибрати іржу можна за допомогою 5%-ного розчину щавлевої кислоти.
Необхідно наносити засіб на внутрішню поверхню унітазу, уражену іржею. Через 30 хвилин протерти сантехніку ганчіркою, змоченою в нашатирному спирті. Обов'язково обполосніть поверхню чистою водою. Іржі як не бувало.


Слайд #6
Презентація на тему «Способи виведення іржі» - Слайд #6

4
Вичистити емаль, мармур або фаянс від іржі, так само допоможе, нашатирний спирт і перекис водню, змішані в пропорції 1:9. Суміш наносити на ділянки поверхні уражені іржею. Не можна використовувати дану річ, поверхню протягом 5-6 годин. По закінченні цього часу вимити, застосувавши будь-який дезінфікуючий засіб.


Слайд #7
Презентація на тему «Способи виведення іржі» - Слайд #7

5 (на одязі)
Таке питання хвилює не одну людину. Шкода, але призначених засобів для видалення іржі на одязі немає.
У цьому випадку використовують відбілювач і засіб для виведення плям. От тільки вони не завжди дають гарний результат. Ефект не передбачуваний.
Раціональними стають домашні засоби:


Слайд #8
Презентація на тему «Способи виведення іржі» - Слайд #8

6 Виведення іржі за допомогою лимона
Зазвичай в цьому випадку використовується свіжий лимонний сік. Необхідно змочити пляму іржі лимонним соком не шкодуючи його, пропрасувати цю ділянку гарячою праскою поки пляма повністю не зникне. Це займе близько хвилини. Виперіть одяг в теплій мильній воді. Процедуру слід повторювати до тих пір, поки пляма не зникне. Можна застосовувати і лимонну кислоту, розчинивши 1 ч.л. в 50г теплої води.


Слайд #9
Презентація на тему «Способи виведення іржі» - Слайд #9

7
Хто б міг подумати, що і звичайна зубна паста - простий засіб для видалення іржі в домашніх умовах. Щедро накладіть її на пляму, потріть і залиште на кілька хвилин. Прополосніть тканину в теплій мильній воді.


Слайд #10
Презентація на тему «Способи виведення іржі» - Слайд #10

8
Ще один спосіб позбутися від іржі на одязі - використовувати розчин оцтової кислоти. Розбавте 2 ст.л. 70% кислоти в склянці води. Забруднену тканину помістіть в прогрітий до 80 градусів оцтовий розчин і не виймайте до повного зникнення плями. Після прополощіть в теплій воді з невеликою кількістю нашатирного спирту. Якщо пляма носить відмінний від іржі характер, то прочитайте про те, як вивести плями на одязі. 


Слайд #11
Презентація на тему «Способи виведення іржі» - Слайд #11

9
Наостанок ще одна порада, як вивести іржу з тканини. Змішайте 40г хлористого калію і 8г винної кислоти( НООС-СН (ОН)-СН (ОН)-СООН — двоосновна оксикислота) і розведіть отриману суміш в 1 літру води. Тканину з плямою замочити в отриманому розчині на декілька хвилин. Після закінчення процедури прополосніть в теплій воді. Будьте уважні та обережні, використовуючи ці засоби на тонких тканинах. Постарайтеся краще попередньо спробувати їх на аналогічному шматочку тканини.9


Слайд #12
Презентація на тему «Способи виведення іржі» - Слайд #12

Дякую за увагу 
Коваленко Настя 10В


Слайд #13
Презентація на тему «Способи виведення іржі» - Слайд #13