Презентація на тему «Колообіг карбону у природі»


Рейтинг презентації 4 на основі 3 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Колообіг карбону у природі» - Слайд #1

Колообіг карбону у природі.
Виконали: учениці 10-А класу
Кирлейза Софія
Мустіпан Вікторія


Слайд #2
Презентація на тему «Колообіг карбону у природі» - Слайд #2

Важлива роль у кругообігу Карбону належить оксиду карбону , що входить до складу атмосфери Землі. Цей газ надходить в атмосферу внаслідок багатьох процесів-виверження вулканів, горіння палива, розкладання вапняку, дихання людини, тварин і рослин, процесів бродіння і гниття.
 


Слайд #3
Презентація на тему «Колообіг карбону у природі» - Слайд #3

З повітря у значних кількостях поглинається рослинами. Процес поглинання відбувається тільки на світлі — фотосинтез, внаслідок якого утворюються органічні сполуки, що містять Карбон. Відбувається виділення
 


Слайд #4
Презентація на тему «Колообіг карбону у природі» - Слайд #4

Тварини виділяють Карбон у вигляді вуглекислого газу під час дихання. Рослини і тварини з часом відмирають, починають гнисти, окиснюватись і частково перетворюватись на С02, що повертається у повітря й знову поглинається рослинами.


Слайд #5
Презентація на тему «Колообіг карбону у природі» - Слайд #5

Вуглекислий газ із атмосфери поглинається також водою Світового океану й реагує з гірськими породами під час їх руйнування. Відтак утворюються вапняки, доломіти та інші карбонати.


Слайд #6
Презентація на тему «Колообіг карбону у природі» - Слайд #6

Порушення рівноваги між вмістом кисню й вуглекислого газу в атмосфері може призвести до так званого «парникового ефекту». Порушується нормальна тепловіддача Землі у космічний простір, а це спричинює потепління клімату.


Слайд #7
Презентація на тему «Колообіг карбону у природі» - Слайд #7

Господарська діяльність людини, з одного боку, призводить до посилення викидів в атмосферу, а з другого — до знищення «природних лабораторій», в яких здійснюється фотосинтез, тобто поглинається вуглекислий газ.
 


Слайд #8
Презентація на тему «Колообіг карбону у природі» - Слайд #8

На відміну від Силіцію Карбон зустрічається в природі як у вільному стані у вигляді простих речовин (алмаз, графіт), так і у зв'язаному — у вигляді численних мінералів: карбонатів, нафти, торфу, природного газу, сланців, вугілля тощо.


Слайд #9
Презентація на тему «Колообіг карбону у природі» - Слайд #9

Карбонати у природі
Доломіт
Крейда
Мармур
Аргоніт


Слайд #10
Презентація на тему «Колообіг карбону у природі» - Слайд #10

Дякую за увагу!