Презентація на тему «Хімічні речовини в побуті»


Рейтинг презентації 3.52 на основі 21 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Хімічні речовини в побуті» - Слайд #1

ПрезентаціяНа тему: “Хімічні речовини в побуті”
Виконала:
Учениця 11-Б класу
СЗШ№49 м. Львова
Денис Наталія


Слайд #2
Презентація на тему «Хімічні речовини в побуті» - Слайд #2

Побутові хімікати
Побутові хімікати - це окремі хімічні речовини, які використовують у повсякденному побуті за певним призначенням. Повсякденне життя людини неможливо уявити без використання засобів побутової хімії.


Слайд #3
Презентація на тему «Хімічні речовини в побуті» - Слайд #3

Побутові хімікати
Побутові хімікати - це окремі хімічні речовини, які використовують у повсякденному побуті за певним призначенням. Повсякденне життя людини неможливо уявити без використання засобів побутової хімії.


Слайд #4
Презентація на тему «Хімічні речовини в побуті» - Слайд #4

Нафталінові кульки
Нафталінові кульки — у шістдесятих роках використовувались для боротьби з комахами, які харчуються природними волокнами, що входять до складу матеріалів нашого одягу. Нафталін – летка ароматична сполука, має специфічний запах. Безпосередній контакт з нафталіновими кульками може спричиняти подразнення шкіри і очей. Лікарями гігієністами доведено, що нафталін, як і всі ароматичні сполуки, може викликати онкологічні захворювання. Тому його використання у побуті заборонено. Якщо у вас збереглись запаси нафталіну – позбудьтесь їх, віднесіть у хімічну або санітарну лабораторію. Після контакту з ними одразу вимийте руки.


Слайд #5
Презентація на тему «Хімічні речовини в побуті» - Слайд #5

Харчова сода
Харчова сода використовується для приготування кондитерських виробів. Також може використовуватися для чищення посуду та кухонних пристроїв. Харчова сода – безпечний продукт.


Слайд #6
Презентація на тему «Хімічні речовини в побуті» - Слайд #6

Відбілювачі
Відбілювачі на основі хлору використовуються для вибілювання білизни та одягу. Це — речовини, які містять гіпохлорит натрію. Відбілюючи речовини можуть входити до складу багатьох побутових очищувальних та дезінфікуючих засобів. Їхня основна дія спрямована на відбілювання, але разом з тим вони застосовуються для знищення бактерій, вірусів та мікробів. Ніколи не змішуйте відбілювачі на основі хлору з іншими побутовими хімікатами — це може спричинити утворення різних кислот та виділення отруйних газів. Відбілювачі на основі хлору можуть подразнювати шкіру, завдавати шкоди слизовим оболонкам дихальних шляхів та очам. При потраплянні на одяг можуть зіпсувати його.


Слайд #7
Презентація на тему «Хімічні речовини в побуті» - Слайд #7

Засіб для миття посуду
Засіб для миття посуду — універсальний мийний засіб, який, як правило, являє собою високо спінювану суміш поверхнево-активних речовин з низьким ступенем подразнення шкіри, і в основному використовується для ручного миття скла, столових приборів і посуду в раковині або мисці. Засоби для миття посуду в посудомийній машині можуть бути більш агресивними, а тому для використання при ручному митті вони не повинні застосовуватись. Рідини для миття посуду при змішуванні з водою значно зменшують поверхневий натяг води тим самим сприяючи миттю.


Слайд #8
Презентація на тему «Хімічні речовини в побуті» - Слайд #8

Мило
Ми́ло — розчинна у воді мийна речовина; як хімічний продукт являє собою відносно складне з'єднання жирних кислот з лугами, а за своєю будовою відноситься до класу солей. Випускається в твердому стані, рідкому, а також у вигляді порошку і гранул.


Слайд #9
Презентація на тему «Хімічні речовини в побуті» - Слайд #9

Пральний порошок
Пральний порошок — спеціально розроблений для чищення текстилю мийний засіб, з яким ми стикаємося щодня. Особливо агресивні в своїх діях аніонні ПАР (а-ПАР). Вони здатні викликати грубі порушення імунітету, розвиток алергії, ураження мозку, печінки, нирок, легенів. Це одна з причин, за якими в країнах Західної Європи введені обмеження на використання а-ПАР в складах пральних порошків.


Слайд #10
Презентація на тему «Хімічні речовини в побуті» - Слайд #10

Фарба
Фа́рба— речовина для забарвлювання предметів у той чи інший колір, для малювання картин, для захисту виробів або будов від дії зовнішнього середовища.


Слайд #11
Презентація на тему «Хімічні речовини в побуті» - Слайд #11

Клей
Клей — розчин, дисперсія чи розплав переважно високомолекулярних органічних або неорганічних речовин природних або штучних, які застосовують для з'єднання (склеювання) матеріалів.


Слайд #12
Презентація на тему «Хімічні речовини в побуті» - Слайд #12

Лаки
Лаки — це прозорі розчини природних або синтетичних плівкоутворювачів в спирті, скипидарі, маслі, з домішками пластифікаторів та інших речовин, яким покривають яку-небуть поверхню для її збереження і блиску. Є лаки на основі термопластичних полімерів (зазвичай однокомпонентні) і термореактивніх полімерів (зазвичай багатокомпонентні).