Презентація на тему «Біле золото»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Біле золото» - Слайд #1

Безумовно, всі жінки люблять прикраси з дорогоцінних металів. Вироби з дорогоцінних металів, і зокрема із золота, цінувалися у всі часи. Золото, як відомо, може мати різні відтінки. Сьогодні ми поговоримо про благородну блідість металу - біле золото.


Слайд #2
Презентація на тему «Біле золото» - Слайд #2

Біле золото - це сплав золота з паладієм, сріблом, нікелем, цинком, або платиною. Відомо, що будь-який метал, доданий в золото здатний додати йому сталевий відтінок, - головне дотримати пропорції.


Слайд #3
Презентація на тему «Біле золото» - Слайд #3

Часто можна чути про «благородне» і «неблагородне» біле золото. Якщо говорити про останнє, то в «неблагородному» сплаві, дорогоцінних металів, окрім золота, немає. Окрім того, «неблагородне» біле золото завжди містить нікель. Нікель робить сплав твердим і міцним, що утрудняє його обробку. Тому, аби отримати придатне для роботи біле золото зазвичай використовують сплав, в який входять окрім нікелю, срібло і цинк з міддю. Слід знати, що навіть невеликий вміст міді в сплаві забарвлює його в світло-коричневий колір, що лише підкреслює не «благородність» білого золота.


Слайд #4
Презентація на тему «Біле золото» - Слайд #4

З недавніх пір встановлена негативна дія нікелю на шкіру людини. Він може спровокувати появу алергічних реакцій (свербіння, висип). Тому вміст нікелю в сплаві строго регламентований. Купляючи прикраси з білого золота, поцікавтеся складом і походженням сплаву, уважно вивчіть маркіровку. Так, наприклад, в сплаві найпоширенішої проби - 585, процентний вміст нікелю зазвичай складає 12%.


Слайд #5
Презентація на тему «Біле золото» - Слайд #5

Основними компонентами «благородного» сплаву є золото і паладій (або платина). До речі, платина краще за інші метали вибілює золото.
«Благородний» сплав золота з паладієм володіє пластичністю, зберігає блиск і колір навіть після завершальної обробки. Вироби з такого сплаву 585 проб містить 5% паладію, приблизно 32 % срібла, а також невеликий відсоток цинку і міді. Але не містить нікелю.
Проте є «благородні» сплави білого золота, в які входить нікель як складовий елемент. Це звичайно сплав 750-ої проби. Але це не означає, що будь-який сплав білого золота 750-ої проби містить нікель. Існує декілька типових «благородних» сплавів, що відрізняються вмістом, як нікелю, так і інших елементів.


Слайд #6
Презентація на тему «Біле золото» - Слайд #6

Біле золото має вишуканий спокійний вигляд. Підкреслює блиск і сяяння коштовних каменів, не затьмарює їх сліпучу красу. Вироби з білого золота не виглядають кричущо і помпезно, вони підкуповують величним благородством і урочистістю. Прикраси з білого золота підійдуть жінкам різного віку, незалежно від кольору очей або волосся. Вони будуть доречним доповненням до будь-якого вбрання. Крім того, біле золото володіє відмінними фізичними властивостями, йому не страшні ні зовнішні дії, ні безжалісний перебіг часу.


Слайд #7
Презентація на тему «Біле золото» - Слайд #7

Біле золото широко використовується і у поєднанні з іншими видами золота. Чудово виглядають кулони і брошки, сережки і підвіски білого з чорним або рожевим золотом. Ювеліри всього світу вважають за краще використовувати біле золото для створення своїх шедеврів, оскільки воно дає можливість фантазувати і втілювати ідеї в роботах. Біле золото знаходить своє вживання як в строгому класичному, так і в сучасному неординарному дизайні ювелірних прикрас. Біле золото завжди в моді, а тому вироби з нього з гордістю можуть передаватися по спадку і називатися «Фамільною коштовністю».