Презентація на тему «Жак-Ів Кусто»


Рейтинг презентації 5 на основі 2 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Жак-Ів Кусто» - Слайд #1

Жак Ів Кусто та його дослідження Світового океану
Жак-Ів Кусто - видатний дослідник океану


Слайд #2
Презентація на тему «Жак-Ів Кусто» - Слайд #2

Жак-Ів Кусто народився 11 червня 1910 року у місті Сен-Андре-де-Кюбзак, неподалік від Бордо у родині роз'їздного комерсанта Даніеля Кусто і його дружини Елізабет. Його батько виконував обо'язки особистого секретаря одного американського міліонера і в 1920 році перевіз родину до Сполучених Штатів. Жак-Ів і його старший брат грали на вулицях Манхетена і відпрочивали в літньому таборі у Вермонті. В його долі завжди величезну роль відігравав випадок. Вперше він почав пізнавати підводний світ у десять років. В літньому таборі йому довелось навчитися пірнати, щоб прибирати сміття з-під містків. Кусто провів за цим заняттям два або три тижні, і, таким чином , навчився затримувати дихання під водою. Його дитяча романтична уява вела його далі. Наслідуючи героїв улюбленого Джеймса Фенімора Купера, які, рятуючись від своїх переслідувачів, дихали через пусті тростинки, він вперше почав удосконалювати техніку підводного плавання.


Слайд #3
Презентація на тему «Жак-Ів Кусто» - Слайд #3

Він володів фантазією і надзвичайною цікавістю, і до того ж практичним, технічно настроєним розумом. Ці риси дозволили йому розпорядитися власною долею. В 13 років на збережені гроші Жак-Ів купує кінокамеру. Дитяче захоплення кінозйомкою пізніше стало покликанням. У 1930 році Кусто вступив до Французької військово-морської академії в Бресті. Після її закінчення він наполіг на зарахуванні до військово-морського флоту і був призначений командиром французької морської бази в Шанхаї, яка відповідала за забезпечення кораблів, що стояли в доках французької концессії. На кораблі "Жанна д'Арк" він відправляється у подорож навколо світу. У кожному порту він сходить на берег із кінокамерою. Жага пригод і нових враженнь привела його у повітряний флот і його зараховують в училище морських пілотів, але автомобільна катастрофа стала перепоною його розвитку "уверх", так само, як поставила хрест на його кар'єрі морського офіцера. Виявилась зломаною права рука, а травма лівої була набагато серйознішою: відмовив нерв, рука стала нерухомою. До того ж, - зламано декілька ребер. Пройшло багато місяців лікування, перед тим , як відновилась діяльність лівої руки, хоча лікарі і наполягали на тому, що руку необхідно відняти, щоб позбавитися гангрени. Але Кусто зробив все, щоб рука почала рухатися.


Слайд #4
Презентація на тему «Жак-Ів Кусто» - Слайд #4

Жак Ів Кусто


Слайд #5
Презентація на тему «Жак-Ів Кусто» - Слайд #5

Невзмозі дочекатися теплих днів, вже в січні 1943 року у льодяних водах річки Марни, Кусто здійснив перше плавання з аквалангом. Дослід пройшов не зовсім вдало, але Кусто і Ганьян швидко знайшли помилку. І скоро акваланг запрацював добре. Літом того ж року у глухому куточку Середземномор'я Кусто вперше занурився з аквалангом у море. Жінка Симона і друг Дюма підстраховували його. Плаваючи на поверхні в масках, вони бачили, як радіє під водою перша людина-риба!
Після закінчення війни Кусто вирішив зайнятися океанографічними дослідженнями. Він створює в Марселі начальний центр морських досліджень. Він веде активну боротьбу за збереження чистоти вод океану. Саме Ж.-І. Кусто належать слова: "Ми не повинні дозволити назавжди отруїти море в той час, як тільки-но почали розуміти, що воно може дати науці,філософії, мистецтву, почали навчатися в його середі".


Слайд #6
Презентація на тему «Жак-Ів Кусто» - Слайд #6

Фотогалерея Жак Ів Кусто


Слайд #7
Презентація на тему «Жак-Ів Кусто» - Слайд #7

Фотогалерея Жак Ів Кусто


Слайд #8
Презентація на тему «Жак-Ів Кусто» - Слайд #8

Фотогалерея Жак Ів Кусто


Слайд #9
Презентація на тему «Жак-Ів Кусто» - Слайд #9