Презентація на тему «Забруднення довкілля» (варіант 2)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Забруднення довкілля» (варіант 2) - Слайд #1

Забруднення довкілля
Підготувала учениця 11-Б класуСерединська Юлія


Слайд #2
Презентація на тему «Забруднення довкілля» (варіант 2) - Слайд #2

Забруднення довкілля
Процес зміни складу і властивостей однієї або декількох сфер Землі внаслідок діяльності людини. Приводить до погіршення якості атмосфери, гідросфери, літосфери та біосфери. Допустима міра забруднення довкілля в різних країнах регламентується відповідними стандартами, нормативами, законами. Розрізняють забруднення отруйні, хвороботворні, хімічні, механічні і теплові.


Слайд #3
Презентація на тему «Забруднення довкілля» (варіант 2) - Слайд #3

Унаслідок господарської діяльності людини у природному середовищі нагромаджуються не властиві йому речовини. Якщо ж забруднення охоплює всю планету і виявляється у будь-якій точці Землі навіть на значній відстані від джерела забруднення, то говорять про глобальне забруднення.


Слайд #4
Презентація на тему «Забруднення довкілля» (варіант 2) - Слайд #4

ПРОБЛЕМА ЗАБРУДНЕННЯ ПОВІТРЯ
Основними джерелами забруднення повітря є промислові підприємства (заводи, фабрики, теплові електростанції) і транспорт. Спалюючи паливо або виробляючи продукцію, вони викидають в атмосферу пил, сажу, різні хімічні сполуки.


Слайд #5
Презентація на тему «Забруднення довкілля» (варіант 2) - Слайд #5

ПРОБЛЕМА ЗАБРУДНЕННЯ ВОДИ
Основними джерелами забруднення води є промислові підприємства, які скидають у річки і водойми неочищені стоки. Небезпечно забрудненими є багато річок та озер на різних материках. “Стічними канавами” Європи називають річки Рейн і Дунай. До них можна віднести й наш Дніпро.


Слайд #6
Презентація на тему «Забруднення довкілля» (варіант 2) - Слайд #6

ПРОБЛЕМА ЗАБРУДНЕННЯ ҐРУНТІВ
Практично всі забруднюючі речовини, що спочатку потрапили в повітря, згодом опиняються у ґрунтах. Щоб запобігти забрудненню ґрунтів, мінеральні добрива потрібно вносити дуже обережно, у науково обґрунтованій кількості.


Слайд #7
Презентація на тему «Забруднення довкілля» (варіант 2) - Слайд #7

ПРОБЛЕМА РАДІОАКТИВНОГО ЗАБРУДНЕННЯ.
Забруднення місцевості радіоактивними речовинами може виникнути внаслідок аварії на атомній електростанції. Радіоактивні речовини спричиняють зовнішнє і внутрішнє опромінення людини, що викликає надзвичайно небезпечні для життя захворювання. Унаслідок аварії на Чорнобильській АЕС в Україні у 1986 р. радіоактивно забрудненими виявилися території багатьох областей.


Слайд #8
Презентація на тему «Забруднення довкілля» (варіант 2) - Слайд #8

Дякую за увагу!