Презентація на тему «Утилізація та знешкодження відходів»


Рейтинг презентації 4.36 на основі 11 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Утилізація та знешкодження відходів» - Слайд #1

Утилізація та знешкодження відходів.
Виконали:Каленчук Марія,Аністрат Аліна,Шевченко Поліна,Кутакова Катерина.


Слайд #2
Презентація на тему «Утилізація та знешкодження відходів» - Слайд #2

Існує чотири основних засоби утилізації відходів


Слайд #3
Презентація на тему «Утилізація та знешкодження відходів» - Слайд #3

Спалювання
Спалювання - один із кращих методів ліквідації відходів, використовуваних як промислова сировина. При цьому потрібно враховувати те, що спалювання відходів на сміттєспалювальних фабриках спричиняє забруднення атмосфери. Розроблено технології, за якими з відходів виділяють чорні і кольорові метали, виготовляють будівельні матеріали. З економічної точки зору спалювати сміття вигідно: теплотворна спроможність сухих відходів сягає 9 мДж/ кг.


Слайд #4
Презентація на тему «Утилізація та знешкодження відходів» - Слайд #4

Біотермічний спосіб
Біотермічний засіб заснований на спроможності твердих відходів до самозаймання під впливом особливих мікроорганізмів - термофільних бактерій.


Слайд #5
Презентація на тему «Утилізація та знешкодження відходів» - Слайд #5

Поховання відходів
Поховання відходів відноситься до найбільш поширеного засобу їхньої утилізації. В Україні таким способом утилізується до 98% міських відходів. З цією метою відчужуються тисячі гектарів не тільки пустошів, але і родючих земель.


Слайд #6
Презентація на тему «Утилізація та знешкодження відходів» - Слайд #6

Компостування
Компостування (гниїння) - біологічний процес розкладання органічних речовин за допомогою мікроорганізмів. Тепло, що виділяється при цьому, має дезинфікуючу властивість, завдяки чому утворюється цінне добриво для грунту. Сгоряння відходів відбувається в спеціальних печах. Теплом, що при цьому виділяється, можна опалювати будинки, підігрівати воду. Проте в компості, а отже и у грунті, іноді присутні домішки важких металів і інших токсичних сполук, що накопичуються і можуть завдати шкоди людині і навколишньому середовищу.


Слайд #7
Презентація на тему «Утилізація та знешкодження відходів» - Слайд #7

Також на виробництвах утворюються стічні води
Це переважно води забруднені в основному відходами і викидами виробництва. Кількісний і якісний склад їх різноманітний і залежить від галузі промисловості, її технологічних процесів. їх поділяють на дві основні групи: неорганічні домішки і токсичні речовини й отрути.


Слайд #8
Презентація на тему «Утилізація та знешкодження відходів» - Слайд #8

Засоби очищення стічних вод
Механічне очищення - не процеджування, відстоювання, фільтрування, центрифугування. Частки, у залежності від розмірів, вловлюються решітками, сітками і ситами різноманітних конструкцій. Поверхневі забруднювачі води вловлюються нафтоловушками, маслоуловлювачами, смолоуловлювачами. Механічне очищення може очистити стічні води не більше ніж на 60%, а промислові стоки - не більше ніж на 80%.


Слайд #9
Презентація на тему «Утилізація та знешкодження відходів» - Слайд #9

Сорбція - це один із найбільш ефективних методів очищення розчинених речовин у стічних водах підприємств хімічної, нафтохімічної й інших галузей промисловості. Як сорбенти застосовують різноманітні штучні і природні пористі матеріали: золу, коксову дрібноту, торф, активні глини, активоване вугілля. Найбільш простим є насипний фільтр, що представляє собою колонку з нерухомим прошарком сорбенту, через який фільтрується стічна вода.