Презентація на тему «Україна і світ» (варіант 3)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Україна і світ» (варіант 3) - Слайд #1

Україна і світ


Слайд #2
Презентація на тему «Україна і світ» (варіант 3) - Слайд #2

Геополітичне становище України
Україна розташована в центральній частині Європи;
Займає площу 603,7 тис.кв.км;
Межує з такими країнами :а) на півночі – з Білоруссюб) на сході - з Росієюв)на заході – з Молдовою, Румунією та ПольщеюНа півдні омивається двома морями 9 Чорним та Азовським)


Слайд #3
Презентація на тему «Україна і світ» (варіант 3) - Слайд #3

Найбільшою за політичним та економічним впливом країною-сусідкою України є Російська Федерація.Сучасні відносини між Україною і Росією зіпсовані. Причиною цього стали воєнні дії з боку РФ , а також її втручання в суспільне та політичне життя нашої держави.Мета цієї війни досконало ще невідома.


Слайд #4
Презентація на тему «Україна і світ» (варіант 3) - Слайд #4

Місце України в інтеграційних процесах в ttttЄвропі
1.11.1993 року набув чинності Маастрихтський договір, згідно якому утворилось міжнародне економіко-політичне об'єднання Європейських держав - Європейський Союз .
У листопаді 2013 року у Вільнюсі очікувалось підписання угоди про асоціацію з ЄС, однак після таємної зустрічі В.Путіна з В.Януковичем ,зміст якої залишається невідомим, влада змінила риторику. Каб.Мін зупинив підготовку документів.Внаслідок цього почались масові акції протесту по всій Україні.


Слайд #5
Презентація на тему «Україна і світ» (варіант 3) - Слайд #5

Стан інтеґраційних діянь України між ЄС і РФ
Україна розтягнена у дві сторони: європейську та російську інтеґрацію Опозиція продовжує інерційно наполягати на збереженні риторики “Євроінтеґрація України задля досягення повноцінного членства в ЄС”. В той час як ЄС демонструє “втому” від України, вказуючи на її неготовність та щораз міняючи формат співпраціРосія наполягає на глибокій всебічній інтеґрації України в єдиний слов'янський простір.Вона переконує політиків євроатлантичної спільноти у своєму беззаперечному праві на “історичну зону впливу”


Слайд #6
Презентація на тему «Україна і світ» (варіант 3) - Слайд #6

Внесок українців у світову науку і культуру
Україна - країна, багата на талановитих людей.
На її території та поза її межами проживає значна кількість видатних українців, які своїми збагатили світ талантами.


Слайд #7
Презентація на тему «Україна і світ» (варіант 3) - Слайд #7

Письменники та поети
Одним з найвидатніших європейських філософів ХVIII ст. був Г.С.Сковорода. Його Вплив філософії ширився не тільки в Україні. Глибина його думок, аскетичне життя, прагнення свободи - викликали порівняння з Сократом.
ХІХ ст. породило духовну основу нації - Т.Г. Шевченка. Творчість Шевченка вивела українську літературу на світову арену. Поняття І сьогодні молодої Української держави асоціюється в багатьох жителів нашої планети з іменем Шевченка .


Слайд #8
Презентація на тему «Україна і світ» (варіант 3) - Слайд #8

Театр
Маючи такі славні прізвища , як Кропивницький, Карпенко-Карий, Садовський, Саксаганський, Заньковецька ,почесне місце зайняв серед театрів Європи український театр.


Слайд #9
Презентація на тему «Україна і світ» (варіант 3) - Слайд #9

Вчені України
Зельман Ваксман, уродженець міста Прилуки на Черкащині. Нобелівську премію отримує як вчений галузі медицини :“за відкриття стрептоміцину - першого антибіотика, ефективного при лікуванні туберкульозу”.
Олександр Михайлович Шумлянський - захистив дисертацію «Про будову нирок» (1782). Уперше у світі найдосконаліше дослідив та описав особливості будови нирок: звивисті канальці і судинний клубочок . Пізніше дисертацію описав англієць Боумен (капсула Шумлянського-Боумена


Слайд #10
Презентація на тему «Україна і світ» (варіант 3) - Слайд #10

Неможливо розкрити весь потенціал та досягнення наших співвітчизників , але можу сказати одне - я пишаюсь своєю країною!


Слайд #11
Презентація на тему «Україна і світ» (варіант 3) - Слайд #11

Виконала: Степаненко КатеринаКлас: 11-Б
Дякую за увагу