Презентація на тему «Туристичні маршрути України»


Рейтинг презентації 3.67 на основі 18 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #1

Туристичні маршрути України
презентацію підготувала учениця 10 класу
Герман Анна


Слайд #2
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #2

Туризм є важливою галуззю економіки України. Щороку Україну відвідують понад 20 мільйонів туристів. Згідно рейтингу Всесвітньої Організації Туризму, Україна займає 8 місце у світі за кількістю туристичних візитів. Туристичні маршрути по найбільших містах України:


Слайд #3
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #3

Київ — «Мати міст руських», столиця України, місто-герой на річці Дніпро. Київ - місто музеїв, театрів, кінотеатрів. Тут розташований планетарій, який вважається одним з найбільших в СНД. У Києві багато пам'яток культури і мистецтва, найкрасивіші парки і ботанічні сади, унікальні арт-об'єкти і багато іншого.  Більше половини площі Києва складають ліси, сади і парки. У Києві є два ботанічні сади. Місто визнане одним з найзеленіших у світі. Знаменитими стали київські каштани.
Символ Києва
Вічнозелений Київ


Слайд #4
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #4

Рейтинг найвідвідуваніших туристами місць міста Києва:
1.Софіївська площа
Є однією з центральних і найбільш мальовничих площ Києва. Музей-собор охороняється ЮНЕСКО.
2.Києво - Печерська лавра
Створений в XI столітті, монастир знаменитий підземними печерами. Більшість будівель Монастиря XVII - XVIII ст. побудовані в стилі «українського Бароко» .


Слайд #5
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #5

3.Андріївський спуск
Назва спуску виникла в XVIII столітті від Андріївської церкви. Сьогодні спуск - унікальне місце, де збереглася архітектура XVIII - XIX віків.
4.Будинок з химерами
Для архітектора Владислава Городецького на вулиці Банковій був побудований будинок в XIX столітті. Фасад прикрашений міфічними тваринами, рослинними і мисливськими орнаментами в стилі «модерн».


Слайд #6
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #6

5.Маріїнський палац
Побудований для графа Розумовського за проектом Б. Растреллі в XVII столітті. У палаці проходять події державного значення, сьогодні палац названий «президентським». В даний момент палац реставрується.
6.Золоті ворота
Є головними воротами древнього Києва. Ворота реконструювали в той час, коли відбувалося будівництво Софійського собору.  


Слайд #7
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #7

7.Майдан Незалежності
Майдан - центральна площа Києва. У 1991 році площі присвоїли статус головної і  назву на честь набуття Україною державної незалежності.
8. “ Мамаєва Слобода ”
Урочище, яке стало унікальним музейним комплексом,  біля річки Либідь. Три століття тому воно було у володінні Михайлівського Золотоверхого монастиря. Слобода - єдиний у своєму роді об'єкт в Україні!


Слайд #8
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #8

9.Батьківщина – мати
Статуя Батьківщина-мати на Дніпрі  розташована в Національному музеї історії Великої Вітчизняної війни. Займає 8 місце серед найвищих статуй у світі. Вона вища, ніж американська статуя Свободи. Загальна висота - 102 м.!
10.Михайлівський золотоверхий монастир
Михайлівський монастир - найстаріший у Києві. Собор зруйнували в 1935 році і відновили лише в другій половині 90 - х років XX століття.


Слайд #9
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #9

Місто, яке таке схоже на Відень, Краків або Прагу. Його собори нагадують римські... У нього стільки ж облич, скільки і назв, адже це місто на заході України - особливе. «Місто Лева», «маленький Відень», «маленький Париж». Часто Львів називають «культурною столицею України», але, побувавши в ньому, Ви зможете не лише відвідати його музеї, театри, помилуватися дивовижною архітектурою, в якій змішалися ренесанс і бароко, романський стиль і готика, ампір і рококо, Ви зможете поринути в його дивовижну атмосферу, створену сплетенням аромату кави і шоколаду, його вузькими вуличками, на яких  і тепер можна побачити кінні екіпажі, його затишними кав'ярнями, які так і ваблять туристів.  
Центр Львова
Львів вночі. Замкова гора


Слайд #10
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #10

Топ – 10 пам'яток Львова, які відвідують туристи:
1.Площа ринок
Архітектурний ансамбль  XIV століття, створений в традиційному стилі європейських середньовічних міст.
2.Ратуша
Ратуша - це символ міста. Висота ратуші 65 метрів. Для того, щоб побачити усю красу старовинного міста, треба здолати 350 дерев'яних сходинок всього за 5 гривен (0,7USD).


Слайд #11
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #11

4.Домініканський костьол
На даний момент тут розташована  греко-католицька церква.  Костьол, побудований у стилі бароко  XVI ст., обов'язково варто побачити у вечірній підствітці, щоб оцінити усю його велич.
3.Оперний театр
Оперний театр займає значне місце серед пам'яток Львова, це - один з найкрасивіших театрів Європи. Будівля прикрашена скульптурами зовні і має прекрасний інтер'єр - дзеркальний хол і безліч картин.


Слайд #12
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #12

5.Собор Св. Юра
Величний собор в стилі рококо XVIII ст.  Фасад прикрашений скульптурами, а дзвіниця знаменита найстарішим дзвоном в  Україні. Серед віруючих храм відомий завдяки іконі Діви Марії XVII століття. Є пам'яткою ЮНЕСКО.
6. Музей Арсенал
Оборонне спорудження XVI століття. У XVIII столітті будівля використовувалася як в'язниця. У кінці 80-х. ХХ-го століття в приміщенні був створений музей старовинної зброї "Арсенал", де експонується колекція зброї з 30 країн. При музеї працює салон антикваріату.


Слайд #13
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #13

8.Палац Потоцьких
Палац побудований  для  польських поміщиків  Потоцьких за проектом  Людвіга де Поверни, архітектура палацу представляє епоху класицизму. До сьогодні прекрасно зберігся не лише фасад будівлі, але і інтер'єри  в стилі Людовика XVI.
7.Костьол Кларисок
Костьол належить францисканському Ордену Кларисок  і побудований на початку XVI століття.Після реконструкції в XIХ столітті костьол використали переважно в якості госпіталю.


Слайд #14
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #14

10.Музей народної архітектури та побуту “ Шевченківський Гай ”
Знаходиться на лісистих пагорбах в східній частині міста. Тут представлені історико-етнографічні поселення і області Західної України.
9.Будинок Корнякта
Будинок в стилі ренесансу, побудований для грецького купця Корнякта, що жив у Львові, який контролював торгівлю вином по усьому Чорному морю і був відомим меценатом.


Слайд #15
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #15

Харків — «перша столиця» — є не лише найбільшим містом на східній Україні. Більше 15 років Харків був столицею України. Зараз є великим історико-географічним центром і часовою столицею України. Тут знаходиться єдиний в Україні Державний еталон одиниць часу і частоти, його погрішність складає 1 сек. в 1-2 млн. років.
Центр Харкова
Харків


Слайд #16
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #16

За кількістю історичних пам'яток місто друге в Україні після Києва і входить в Лігу історичних міст. Пропоную вашій увазі рейтинг кращих пам'яток Харкова, які відвідують туристи.
2. Успенський собор
Прадавній православний храм Харкова і до XXI століття був найвищою будівлею в місті, висота його дзвіниці 89.5 метрів.
1.Покровський монастир
Найдревніша будівля в місті. Монастир з дзвіницею був побудований на території оборонної споруди «Харківська фортеця» в XVII столітті.


Слайд #17
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #17

4.Собор Благовіщенський
Прекрасна будівля у візантійському стилі. Висота дзвіниці собору - 75 метрів.
3.Церква Трьох святителів
Храм побудований на честь  Іоанна Златоуста, Василя Великого і Григорія Богослова на початку XIX століття.


Слайд #18
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #18

6.Церка Св. Пантелеймона
Церква побудована в XVIII столітті, всього за 3 роки.  Храм виконаний в  «російсько-візантійському» стилі.  
5.Собор Успіння Діви Марії
Це католицький собор з дзвіницею, побудований у кінці XVIII століття в готичному стилі.


Слайд #19
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #19

8.Дзеркальний струмінь
Фонтан  "Дзеркальний струмінь" є символом міста. Фонтан знаходиться в Парку Перемоги, навпроти Театру опери і балету.
7.Музей Держпрому
Комплекс будівель в стилі «конструктивізм».  У 1934 р. за часів правління радянської влади, Харків був столицею України, і у будівлі знаходилася Рада Народних Комісарів України.


Слайд #20
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #20

10.Площа свободи
центральна площа міста, яка займає шосте місце за величиною в Європі і дванадцяте у світі
9.Канатна дорога
Дорога протяжністю близько 1400 м, тягнеться від Ботанічного саду до центрального парку культури. Канати дороги розташовані на висоті 26м. У зимовий час дрога не працює.


Слайд #21
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #21

Донецьк — місто в східній Україні,  на річці Кальміус (центральна частина Донбасу). Донецьк є одним з культурних центрів України. У місті 140 музеїв, 11 кінотеатрів, 368 бібліотек, 53 Палаци культури.
Донецьк
Нічний Донецьк


Слайд #22
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #22

Донецьк знаменитий не лише як промисловий центр України. Тут також багато цікавих місць, де люблять побувати туристи:
2.Мяч – фонтан
ретендує на занесення в книгу рекордів Гіннеса. Фонтан виготовили німецькі майстри з граніту. М'яч під тиском води обертається і важить 30 тонн
1.Музей ФК Шахтар
Музей є найбільшим музеєм футболу в Україні, який представляє футбольну  історію України. Тут представлена 23-метрова стіна слави, кубки, нагороди, фото гравців Шахтаря.


Слайд #23
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #23

4.Парк кованих фігур
Парк унікальний в усій Європі. У парку щорічно проходить міжнародний фестиваль ковальського мистецтва. Тут і лавки закоханих, і кована "українська альтанка", і алея знаків зодіаку, а також алея казкових персонажів.
3.Залізничний музей
Єдиний в Україні залізничний музей, який представляє залізничну техніку, знаходиться на вокзалі Донецька. Музею 11 років.


Слайд #24
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #24

6.Ботанічний сад
Ботанічний сад Донецька є одним з найбільших садів Європи. Колекція саду перевищує 8000 зразків рослин. Тут також представлена зимова оранжерея.
5.Пальма Мерцалова
Сталева пальма виготовлена ковалями Донбасу з шматка рейки у кінці XIX ст., але і до сьогодні на гербі Донецької області зображена пальма.


Слайд #25
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #25

8.Парк ім.Ленінського комсомолу
У парку є пам'ятник «Твоїм визволителям, Донбас» (у пам'ять Великій Вітчизняній війні), оглядовий майданчик, музей військової техніки просто неба, до відкриття готується лабіринт з фонтанами.
7.Цар – гармата
Цар-гармата в Донецьку, -  копія московської, створеної з бронзи в XV столітті. Її відлили  іжевські майстри в подарунок Донецьку, і  вона є запорукою дружби між  містами.


Слайд #26
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #26

10.Терикони
Терикони є штучними промисловими горами зі шлаку, «побічним продуктом» від видобутку вугілля і руди.   Ці пам'ятки  сподобаються любителям сталкінгу і прибічникам наукової фантастики.
9.Парк Щербакова
Історія парку починається в XIX столітті. У парку безліч пам'ятників, скульптур, атракціонів. У парку знаходиться пам'ятник "Добрий Ангел Миру", що представляє  золоту фігуру Ангела з голубом в руках, - міжнародний символом меценатства.


Слайд #27
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #27

«Перлина Чорного моря», «Південна столиця України», «Південна Пальміра» — так часто називають це місто легендарної краси, розташоване на південно-західній Україні, на березі Чорного моря. Місто знаменитого гумору, місто моряків, вузьких вуличок і старовинних двориків — Одеса — є найбільшим портом України.
Одеса – перлина Чорного моря
Центр Одеси


Слайд #28
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #28

Пам'ятки Одеси відкривають світ, повний загадок, таємниць і легенд. В Одесі варто подивитися все, адже Одеса — сама по собі вже пам'ятка. Кожна вулиця в центрі міста, кожен будинок — цікава унікальна історія незвичайних осіб, які в той або інший час були пов'язані з містом.  
1.Приморський бульвар
 Улюблений не лише серед городян, але і серед туристів за свою привабливість і романтичність. Уздовж вулиці росте безліч прекрасних дерев різних видів, вік яких налічує більше 100 років.
2.Деребасівська
Вулиця, яка була описана у безлічі творів, у тому числі в творах Ільфа і Петрова. Ця вулиця  - центр гумору не лише Одеси, але і, напевно, усієї України.


Слайд #29
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #29

4.Оперний театр
Вважається одним з найкрасивіших театрів у світі.  Театр, створений в стилі ренесанс.
3.Пам'ятник Дюку
Арман Еммануель дю Плессі, герцог де Рішельє,  француз за походженням, був емігрантом в Росії після французької революції 1789 р. І після участі у бойових діях на стороні Росії був призначений мером Одеси, яка отримала тимчасове звільнення від податків, завдяки чому і почався розвиток інфраструктури міста


Слайд #30
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #30

6.Палац Абази
Є музеєм східного і західного мистецтва, був побудований в 1856-58 роках за проектом арх. Оттона для графа Абази. Будівля виконана в стилях  «ампір» і «рококо».
5.Палац Потоцьких
Дворянське гніздо сім'ї Потоцьких, побудоване в XIX столітті. У палаці прекрасно збереглося внутрішнє убрання: паркетна і мармурова підлога, розписні стелі.


Слайд #31
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #31

8.Археологічний музей
Археологічний музей заснований І. Бларамбергом, в XVIII столітті за підтримки Одеської Спілки Історії і Старовини
7.Подвір'я Афона
Монастир побудований  ченцями Афона. Головною його метою, багатьох років, була допомога в паломництві, зустріч і відправка тих, хто їде на поклоніння.


Слайд #32
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #32

10.Одеський порт
Один з найбільших в усій  Європі.  У 1968 р. був повністю реконструйований. Навколо морського вокзалу розташована безліч оригінальних пам'яток: скульптураЕ. Невідомого «Золоте дитя», скульптура «Чекаю тебе», церква св. Миколи, і, звичайно ж, яхтовий причал.
9.Музей нумізматики
Спеціалізований музей нумізматики уперше в Україні з'явився завдяки Одеській міській спілці колекціонерів.   


Слайд #33
Презентація на тему «Туристичні маршрути України» - Слайд #33

Дякую за увагу)))