Презентація на тему «Сполучені Штати Америки на сучасному етапі»


Рейтинг презентації 3.67 на основі 3 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки на сучасному етапі» - Слайд #1

Підготувала:
учениця 11-В класу
Хвірук Тетяна
Перевірив:
Коровицька Л. П.
СПОЛУЧЕНІ ШТАТИ АМЕРИКИ НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІ


Слайд #2
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки на сучасному етапі» - Слайд #2

Історична довідка
Починаючи від 34 президентами США були:
Дуайт Ейзенхауер
Джон Фітцджеральд Кеннеді
Ліндон Джонсон
Річард Ніксон
Джеральд Форд
Джиммі Картер
Рональд Рейган
Джордж Герберт Вокер Буш
Білл Клінтон
Джордж Вокер Буш
Барак Обама
Республіканець
Демократ


Слайд #3
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки на сучасному етапі» - Слайд #3

Президенти:
34. Дуайт Ейзенхауер
35. Джон Фітцджеральд Кеннеді
36. Ліндон Джонсон
37. Річард Ніксон
38. Джеральд Форд
39. Джиммі Картер


Слайд #4
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки на сучасному етапі» - Слайд #4

Президенти:
40. Рональд Рейган
41. Джордж Герберт Вокер Буш
42. Білл Клінтон
43. Джордж Вокер Буш
44. Барак Обама


Слайд #5
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки на сучасному етапі» - Слайд #5

АМЕРИКАНСЬКИЙ ДОЛАР
Прапор США
Полотнище прапора складається з 13 червоних і білих 
горизонтальних смуг (7 червоних і 6 білих). У лівому верхньому куті прапора розташований синій прямокутник з білими п'ятикутними зірками, кількість яких дорівнює кількості штатів — 50.
Одна з основних резервних валют світу. 1 долар = 100 центів. Знак: $. Літерний код: USD. Цифровий код: 840. Правом грошової емісії володіє Федеральна резервна система (англ. Federal Reserve System), яка виконує в США функції центрального банка.


Слайд #6
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки на сучасному етапі» - Слайд #6

Карта США


Слайд #7
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки на сучасному етапі» - Слайд #7

Барак Обама
44-ий 
Президент США
Барак Хусейн Обама (нар. 4 серпня 1961) — американський політик, 44-ий президент США, колишній сенатор від штату Іллінойс у конгресі США: вперше обраний до сенату штату Іллінойс у 1996. За результатами виборів 4 листопада 2008 здобув перемогу над республіканським кандидатом Джоном Маккейном; 20 січня 2009 року став Президентом США. У листопаді 2012 року був обраний на другий термін. Перший Президент США, який є афроамериканцем.


Слайд #8
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки на сучасному етапі» - Слайд #8

Одною з головних обіцянок, з якою Обама прийшов у Білий дім, було питання масштабної реформи сфери охорони здоров'я і медичного страхування. Закон після запеклих обговорень і жорсткої опозиції республіканців був прийнятий Конгресом 25 березня 2010, Барак Обама підписав зміни до законодавства 30 березня. Ряд положень реформи набрав чинності вже в 2010 році. 2014 року наявність страховки стане обов'язковою умовою для більшості людей, що проживають у США. В іншому випадку їм доведеться платити штраф. З 2014 року багато хто зможе обміняти свої страхові плани на нові, які обіцяють бути більш економічними і повними. Великі організації, що не надають своїм співробітникам страховки, будуть сплачувати шрафи. У наступні роки реформа, як передбачається, продовжиться. Будуть підвищуватися вимоги до страховиків і роботодавців. Під загрозою штрафів їм доведеться знаходити можливості надавати клієнтам і співробітникам якомога більш економічні плани з максимальним покриттям.Реформа, розроблена демократами, забороняє банкам проводити операції на фінансових ринках за рахунок власних коштів, а також передбачає обмеження для зростання банків, оскільки занадто великі кредитні організації, що збанкрутували, ставлять під удар всю фінансову систему країни. Творці проекту розробили схему ліквідації розорених фінансових компаній, що дозволить мінімізувати наслідки краху конкретних організацій для економіки в цілому. Новий закон передбачає здійснення жорсткішого контролю за видачею кредитів та іншими операціями
Внутрішня політика


Слайд #9
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки на сучасному етапі» - Слайд #9

Зовнішня політика
У квітні 2010 року підписано договір з Росією про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (у грудні схвалений Сенатом США). У травні 2010 року прийнятий закон, що вимагає від Державного департаменту докладної інформації про свободу друку в щорічних доповідях про права людини в країнах світу. У вересні 2010 року оголошено про припинення бойової операції військ США в Іраку, втім близько 50 000 американських військовослужбовців залишилися в країні.
З березня 2011 року США беруть участь у силовій операції групи країн у Лівії. Навесні 2011 року в Пакистані знищений Усама бін Ладен. У жовтні 2011 року оголошено про виведення до кінця року військ США з Іраку, а в грудні проведена церемонія формального завершення операції військ СШ.
Фундаментальний виступ Барака Обами про роль Америки в світі відбувся на 67-й сесії Генеральної асамблеї ООН наприкінці вересня 2012 р. В ньому він закликав світових лідерів засудити насильство на Близькому Сході, що пов'язують з анти-ісламським фільмом Невинність мусульман, що призвело до загибелі американського Посла в Лівії Крістофера Стівенса.


Слайд #10
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки на сучасному етапі» - Слайд #10

Культура
Культура Сполучених Штатів Америки — це західна культура, яка була спочатку під впливом європейської культури. Вона почала розвиватись задовго до того, як Сполучені Штати стали країною, зі своїм неповторними соціальними і культурними характеристиками, такі як діалект, музика, мистецтво, соціальні звички, кухня та фольклор. Сьогодні Сполучені Штати Америки є етнічно і расово різноманітною країною в результаті великомасштабної імміграції з різних країн протягом всієї своєї історії.
Головний культурний вплив прийшов з англійських,шотландських вельських та ірландських поселень колоніальної Америки. Британська культура, завдяки колоніальним зв'язкам з Великобританією, які поширюютьанглійську мову, правову систему та іншу культурну спадщину, мала творчий вплив. Інші важливі чинники впливу на культуру прийшли з інших частин Західної Європи, особливо з Німеччини, Франції та Італії.


Слайд #11
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки на сучасному етапі» - Слайд #11

США - Україна
Історія американсько-українських дипломатичних відносин починається 1992 року. 24 серпня 1991 року Верховна Рада проголосила незалежність України, і це рішення було підтверджено 1 грудня назагальноукраїнському референдумі.
Сполучені Штати визнали Україну 26 грудня 1991, американське посольство в Києві було встановлено 23 січня 1992, з тимчасовим повіреним у справах Джоном Ґундерсеном (Jon Gundersen). Перший посол був призначений у травні 1992.


Слайд #12
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки на сучасному етапі» - Слайд #12

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!