Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 17)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 17) - Слайд #1

Сполучені
Штати Америки


Слайд #2
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 17) - Слайд #2

Столиця: Вашингтон
Адміністративний поділ: 50 штатів, федеральний округ Колумбія
Територія: 9 372 614 км2
Населення: 307,9 млн. осб.
Густота населення: 30 осб./км2


Слайд #3
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 17) - Слайд #3

Офіційні мови: англійська
Етнорасовий склад: білі, включаючи латино-американців 83%, афроамериканці 13%, аборигени – індіанці і ескімоси 3%
Релігії: протестантизм 56%, католицизм 28%, іудаїзм2%, сектантські вірування
ВНП на одну особу: 33 900$ США
Грошова одиниця: долар = 100 центам


Слайд #4
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 17) - Слайд #4

Клімат США
Клімат США переважно помірний, на Гаваях — м'який з найбільшою кількістю опадів у світі, а на Алясці — суворий і холодний з постійним сніговим покривом. Південна частина Флориди і Гаваї розташовані у тропічній зоні. Південна частина тихоокеанського узбережжя має середземноморський клімат: тепле і сухе літо і холодна дощова зима.


Слайд #5
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 17) - Слайд #5

Рельєф США
На сході уздовж узбережжя Атлантичного океану простяглася Аппалачська гірська система . На захід і південь від неї поверхня вирівнюється, утворюючи ниці райони , по яких протікають найбільші річки США . Далі на захід місцевість переходить в обширні рівнини і прерії , названі Великими рівнинами , яким передують гірські райони Кордильєр. Гірські хребти займають всю західну частину країни і досить різко обриваються до узбережжя Тихого океану. Більшу частину Аляски займають північні хребти Кордильєр.
Гавайський архіпелаг є серією вулканічних островів висотою до 4205 м.


Слайд #6
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 17) - Слайд #6

Природа і гідрологія
Оскільки країна розташована на великій території, в ній представлені практично всі кліматичні зони — від арктичного клімату на півночі Аляски до тропічного в штаті Гаваї і на півдні Флориди. Схили Кордильєр покриті густими хвойними лісами, Аппалачів — лісами з широколистяних порід; прерій майже не залишилося.


Слайд #7
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 17) - Слайд #7

На півночі Аляски поширена тундрова рослинність. Річки, що утворили глибокі каньйони, впадають в Тихий океан.
Міссісіпі (з притокою Міссурі) — одна з найдовших річкових систем планети — протягнулася на 6420 км. Інші великі річки США: Гудзон, Міссісіпі, Міссурі, Колорадо, Колумбія, Снейк, Ріо-Гранде, Огайо.
На межі з Канадою розташовані Великі озера — Верхнє, Гурон, Мічиган, Ері, Онтаріо.


Слайд #8
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 17) - Слайд #8

Національна символіка
Державний прапор США — полотнище, що складається з 13 червоних і білих горизонтальних смуг (7 червоних і 6 білих), які чергуються. У лівому верхньому куті прапора розташований синій прямокутник з білими п'ятикутними зірками, кількість яких дорівнює кількості штатів — 50.
13 смуг означають 13 колишніх колоній, які відповідно до Декларації незалежності США, ухваленої 4 липня 1776 року 2-м Континентальним конгресом представників англійських колоній у Північній Америці, об'єдналися й утворили Сполучені Штати Америки


Слайд #9
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 17) - Слайд #9

Барак Обама — чинний 44-й Президент США


Слайд #10
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 17) - Слайд #10

Національна символіка
Державний герб — зображення орла з розпростертими крилами, який тримає у лапах маслинову гілку і 13 стріл. На грудях орла — щит, що повторює кольори державного прапора, у дзьобі орел тримає стрічку з надписом «E pluribus unum». Над головою орла — розетка з 13-ма (за кількістю перших штатів) п'ятикутними зірками.


Слайд #11
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 17) - Слайд #11

Органи влади США
Найвищий орган законодавчої влади — двопалатний Конгрес США:
нижня палата — Палата представників;
верхня палата — Сенат.
Найвищий орган виконавчої влади — президент США. Президент — глава держави, головнокомандувач збройними силами. Існує посада віце-президента.
Найвищий орган судової влади — Верховний суд США. Основні політичні партії — республіканська і демократична. Також існує багато інших, дрібніших партій.


Слайд #12
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 17) - Слайд #12

Великі озера - система прісноводних озер в Північній Америці, на території США і Канади. Включає ряд великих і середніх водойм, з'єднаних річками і протоками.
Площа близько 245,2 тис. км ², об'єм води 22,7 тис. км ³.
До власне Великих озер відносять п'ять найбільших: Верхнє, Гурон, Мічіган, Ері і Онтаріо. З ними пов'язані кілька середніх озер.
Озера відносяться до басейну Атлантичного океану. Стік по річці Святого Лаврентія.
Великі озера


Слайд #13
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 17) - Слайд #13

РелігіяСША є однією з найбільш релігійних країн розвиненого світу. Сьогодні в Сполучених Штатах сповідається більше 250 релігійних вірувань, серед яких переважає християнство. Популярний також іудаїзм, що охоплює приблизно 3% населення. В останні роки набирає силу і мусульманство, особливо серед негритянського населення.
Вашингтонський кафедральний собор Базиліка Непорочного зачаття Кришталевий собор
Пресвятої Діви Марії


Слайд #14
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 17) - Слайд #14

Населення
Індійські племена заселили територію США близько 10 тис. років тому , а їхні нащадки залишалися переважаючим етнічним компонентом до кінця XVII століття. Необхідно відзначити , що повне право називатися американцями отримують лише діти іммігрантів , що народилися в США . У країні зберігається чіткий поділ на іноземців та уродженців , між якими є значна культурно - мовна дистанція .
Цією відмінністю , проте , внутрішній поділ обмежується. Американці США - різнорідна , гетерогенна нація з конфліктним расовим складом . Домінуючою в усіх відношеннях і регіонах в даний час є європеоїдна раса - вихідці із Сполученого Королівства , Німеччини , Ірландії та інших європейських країн. Далі виділяються афроамериканці , латиноамериканці , азіати , індіанці та інші , на яких припадає понад третина населення.


Слайд #15
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 17) - Слайд #15

За чисельністю наукового та інженерного персоналу і витрат на НДДКР США різко виділяється навіть серед високорозвинених країн.
Під впливом НТР у галузевій структурі ВНП відбувається скорочення питомої ваги матеріального виробництва і зростання невиробничої сфери.
Галузями міжнародної спеціалізації США є електротехнічна і електронна промисловість, автомобілебудування, авіакосмічна, атомна промисловість, біотехнологія і т.д.
Загальна характеристика господарства.


Слайд #16
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 17) - Слайд #16

металургія
За виплавкою сталі США займають 3 місце в світі. Виплавку чорних металів в країні контролюють кілька великих компаній. Одна з них - «Юнайтед Стейтс Стіл корпорейшн».
США - великий виробник основних видів кольорових металів. Розвиток галузі спирається на потужну сировинну і енергетичну базу. Підприємства розташовуються поблизу сировини або поблизу дешевих джерел енергії, або навколо великих портових міст.
Алюмінієва промисловість (1 місце в світі) в основному працює на імпортній сировині (з Ямайки, Гвінеї, Гайани, Бразилії).


Слайд #17
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 17) - Слайд #17

Провідними центрами чорної металургії є:
Піттсбург
Гері
Клівленд
Детройт
Мілуокі
Балтімор
Хьюстон
Даллас
Основними районами розміщення кольорової металургії є:
Гірські штати
Cu
Zn
Pb
Cu
Al
Al
Al
Штат Вашингтон
Узбережжя Мексиканської затоки
В долині р. Тенесі


Слайд #18
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 17) - Слайд #18

машинобудування
Налічує десятки тисяч підприємств і тисячі фірм. Найбільші монополії в автомобілебудуванні «Дженерал моторс», «Форд мотор», «Даймлер Крайслер»
США контролює 2/3 світового ринку цивільної авіації. Найбільшими монополіями є «Боїнг», «Юнайтед текнолоджіз», «Макдонелл Дуглас», «Локхід». Головний район авіабудування - тихоокеанські штати.
Автомобілебудування поширене в 20 штатах США. Однак головним районом виробництва залишається Приозерье, особливо штат Мічиган з «автомобільною столицею» Детройтом.


Слайд #19
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 17) - Слайд #19

Машинобудування
Електротехнічна і електронна промисловість США випускає продукцію як промислового, так і побутового призначення. Світовий ринок ЕОМ контролюють американські фірми на чолі з «Ай-Бі-Ем»
Активно відбувається процес кооперування промисловості і науки. Виникли науково-промислові територіальні комплекси в різних частинах США, наприклад «Силіконова долина» в Каліфорнії, яка є провідним у світі районом по виробництву напівпровідників.
Суднобудування США сильно поступається за значимістю іншим галузям машинобудування. Воно не витримує конкуренції з іншими країнами світу. Центри знаходяться на Атлантичному узбережжі і в Мексиканській затоці. Є судноверфі в районі Великих озер.


Слайд #20
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 17) - Слайд #20

Хімічна промисловість.
За розмірами виробництва продукції США є одним зі світових лідерів. Тут панують фірми "Дюпон де Немур», «Доу кемікл», «Монсанто».
Основними районами є штати Півночі, де хімія пов'язана з металургією, автомобілебудуванням, текстильною промисловістю, сільським господарством.
Велика концентрація хімічних підприємств спостерігається на узбережжі Мексиканської затоки в штатах, які багаті сировиною для цієї галузі: нафтою, природним газом і сіркою.
У долині річки Теннесі склався комплекс енергоємних хімічних виробництв. Швидкими темпами розвивається хімічна промисловість на Тихоокеанському узбережжі.


Слайд #21
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 17) - Слайд #21

транспортний комплекс
Основу залізничної системи складають трансконтинентальні магістралі, що йдуть від Атлантичного до Тихоокеанського узбережжя. Решта магістралі прокладені як у широтному, так і в меридіональному напрямку.
Швидкому розвитку автомобільного транспорту сприяв процес урбанізації і фермерський тип сільського розселення, а також наявність великої мережі хороших автодоріг по всій країні, налагоджена система тих обслуговування та активна діяльність автомобільних монополій.
Авіаційний транспорт має велике значення в пасажирських перевезеннях та внутрішніх та міжнародних. Парк літаків цивільної авіації - найбільший у світі.


Слайд #22
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 17) - Слайд #22

Зовнішні економічні зв'язки.
США
є першим
торговельним партнером
для багатьох
держав світу.
У зовнішній
торгівлі
велика роль
сусідів:
Канади і Мексики, а
також Японії, Росії та
країн
Зарубіжної Європи.
Експорт: продукція
машинобудування,
продовольство, хімікати,
кам'яне вугілля.
Імпорт: продовольство
транспортні засоби,
мінеральна сировина
На частку ТНК
припадає до 2/3
зовнішньоекономічного
обороту США
Велику роль,
ніж торгівля, грає
вивіз капіталу


Слайд #23
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 17) - Слайд #23

АрхітектураАрхітектурі Сполучених Штатів притаманне регіональне розмаїття, вона була сформована під впливом багатьох зовнішніх сил. Тому можна сказати, що американська архітектура еклектична, що не дивно для мультикультурного суспільства.


Слайд #24
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 17) - Слайд #24

Статуя Свободи
Статуя Свободи-одна з найзнаменитіших скульптур у США і в світі, часто звана «символом Нью-Йорка і США», «символом свободи і демократії», «Леді Свобода». Це подарунок французьких громадян до сторіччя американської революції.


Слайд #25
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 17) - Слайд #25

Дякуємо за увагу!