Презентація на тему «Швейцарія»


Рейтинг презентації 3.9 на основі 20 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Швейцарія» - Слайд #1

Презентація з теми“Швейцарія як країна Західної Європи”
Виконала: Гапоненко Катерина


Слайд #2
Презентація на тему «Швейцарія» - Слайд #2

Офіційна назва – Швейцарська Конфедерація.
Площа - 41 285 км²
Населення – за переписом 2000р.
7 288 010 осіб.
Столиця: Берн
Тип країни: країна з розвинутою економікою
ВВП на одну особу: $38 706
Швейцарія – нейтральна конфедеративна республіка у Західній Європі. Її територія поділяється на 23 кантони або 20 кантонів і 6 напівкантонів (земель).
Швейцарія є членом СОТ (Світової організації торгівлі), Міжнародного валютного фонду (МВФ), Світового Банку, ОБСЄ та Організації економічної співпраці й розвитку (ОЕСР), Ради Європи (РЄ) та ін.
Офіційні мови: німецька, французька, італійська, ретороманська.
Релігія: протестантизм
Валюта: швейцарський франк


Слайд #3
Презентація на тему «Швейцарія» - Слайд #3

Візитна картка:
Шоколад складає предмет особливої ​​гордості цієї невеликої країни й експортується в усьому світі під девізом «Зроблено у Швейцарії». Як відомо, саме в цій країні найвищий відсоток споживання шоколаду на душу населення у Європі (близько 12 кг на рік, для порівняння - у нас в середньому близько 3 кг), тому можна не сумніватися в якості улюблених ласощів швейцарців - вже вони-то на цьому знаються!


Слайд #4
Презентація на тему «Швейцарія» - Слайд #4

Історія створення держави
Датою створення Швейцарської Конфедерації вважають 1 серпня 1291 року, коли три лісові кантони Урі, Швіц і Унтервальден, відстоюючи незалежність від Габсбурґів, уклали заради оборони «вічний союз» (в рамках «Священної Римської імперії»). Як самостійна держава Швейцарія одержала міжнародне визнання за Вестфальським миром 1648 року. 19 серпня 1798 року в умовах французької окупації було проголошено Гельветійську Республіку, що проіснувала до 1803 року і мала єдину конституцію. Віденський конгрес 1814–1815 рр. встановив кордони Швейцарії, близькі до сучасних, і гарантував її «вічний нейтралітет». 12 вересня 1848 року ухвалено конституцію, що утвердила Швейцарію як єдину конфедеративну державу.


Слайд #5
Презентація на тему «Швейцарія» - Слайд #5

Мови Швейцарії:Німецька мова (64% ),Французька мова (19%),Італійська мова (8%),Романшська мова (менше 1%)


Слайд #6
Презентація на тему «Швейцарія» - Слайд #6

Населення:
До 1975 р. населення Швейцарії збільшувалося за рахунок природного приросту, а також за рахунок мігрантів. Пізніше число мігрантів помітно знизилося.
Частка населення у віці до 15 років - 23,4%, вище 60 - 15,1%.
Середня щільність населення Швейцарії складає 154 жителя на 1 кв. км. По регіонах населення розподілено дуже нерівномірно.


Слайд #7
Презентація на тему «Швейцарія» - Слайд #7

Населення:
До 1975 р. населення Швейцарії збільшувалося за рахунок природного приросту, а також за рахунок мігрантів. Пізніше число мігрантів помітно знизилося.
Частка населення у віці до 15 років - 23,4%, вище 60 - 15,1%.
Середня щільність населення Швейцарії складає 154 жителя на 1 кв. км. По регіонах населення розподілено дуже нерівномірно.


Слайд #8
Презентація на тему «Швейцарія» - Слайд #8

Берн
Берн - столиця Швейцарії, четверте за кількістю населення місто країни (після Цюриху, Женеви та Базелю). Також є столицею кантону Берн. Швейцарці офіційно називають Берн не столицею, а «федеральним містом», підкреслюючи при цьому рівноправність головних міст всіх кантонів.
Більшість населення Берну розмовляють німецькою мовою, точніше верхньоалеманською говіркою. Є деякий відсоток франкомовних мешканців.


Слайд #9
Презентація на тему «Швейцарія» - Слайд #9

Природні умови та природні ресурсиШвейцарії


Слайд #10
Презентація на тему «Швейцарія» - Слайд #10

У Швейцарії виражені кліматичні відмінності, зумовлені висотами і впливом сонця та вітрів. Клімат вологий, на плоскогір'ї — помірно теплий, в горах — холодний. Добові температури у низинах в середньому коливаються протягом року від 10 до 16° С, влітку вони підвищуються до 27° С і більше. Найспекотніший місяць — липень, найхолодніший — січень.


Слайд #11
Презентація на тему «Швейцарія» - Слайд #11

На території Швейцарії розрізняють три природних райони: гірський масив Юра на північному заході, Швейцарське плато (плоскогір'я) у центрі та Альпи на південному сході. Понад 70% території країни належить до двох гірських систем, Альп і Юри, розділених горбистим Швейцарським плоскогір'ям з численними тектонічними озерами. Максимальна висота — вершина Дюфур (4634 м).


Слайд #12
Презентація на тему «Швейцарія» - Слайд #12

У країні — густа мережа багатоводних рік, що належать басейнам трьох морів: Північного, Середземного і Чорного. Велика частина Швейцарії зрошується Рейном (375 км у межах країни). Південно-західні райони відносяться до водозбірного басейну Рони, південні — до басейну Тічино і південно-східні — до басейну річки Інн (притоки Дунаю). Ріки Швейцарії не мають судноплавного значення. На Рейні судноплавство підтримується тільки до Базеля.
Швейцарія славиться своїми озерами, яких на її території налічується майже 600.
Найбільші озера Швейцарії — Женевське озеро, площею 581 км² (з них 370 км² належать Швейцарії), Невшательське (216 км²), Цюріхське (89 км²), Більське (39 км²) і Цугське (38 км²).


Слайд #13
Презентація на тему «Швейцарія» - Слайд #13

Економіка:


Слайд #14
Презентація на тему «Швейцарія» - Слайд #14

Швейцарія є одною з найрозвиненіших і найбагатших країн світу. Швейцарія — високо розвинута індустріальна країна з інтенсивним високопродуктивним сільським господарством і майже повною відсутністю будь-яких корисних копалин. За підрахунками західних економістів, вона входить в першу десятку країн світу за рівнем конкурентоспроможності економіки.


Слайд #15
Презентація на тему «Швейцарія» - Слайд #15

Фінанси:
Швейцарія — один з найважливіших банківських і фінансових центрів світу (Цюріх — третій після Нью-Йорка і Лондона світовий валютний ринок). У країні функціонує близько 4 тис. фінансових інститутів, зокрема безлічі філій іноземних банків. На швейцарські банки припадає 35-40% світового управління власністю і майном приватних і юридичних осіб. Вони користуються доброю репутацією у клієнтів завдяки стабільній внутрішньополітичній обстановці, твердій швейцарській валюті, дотриманню принципу «банківської таємниці». Швейцарія, будучи крупним експортером капіталу, займає четверте місце у світі після США, Японії, ФРН.


Слайд #16
Презентація на тему «Швейцарія» - Слайд #16

Промисловість:
У промисловості домінують великі об'єднання транснаціонального характеру, що, як правило, успішно витримують конкуренцію на світовому ринку і посідають провідні позиції.
У промисловості Швейцарії найбільш розвинені дві галузі - машинобудування (виробництво турбін, електромоторів, суднових двигунів, надточних верстатів, електронної та вимірювальної апаратури, годин) і хімічна промисловість (виробництво барвників, добрив, ліків та іншого).


Слайд #17
Презентація на тему «Швейцарія» - Слайд #17

Спираючись на старі традиції і високу технічну культуру, тут виробляють годинники найпрестижніших марок.


Слайд #18
Презентація на тему «Швейцарія» - Слайд #18

Енергетика
Близько 37% електроенергії в Швейцарії виробляється на АЕС, 50% на ГЕС, решта 13% на ТЕС з нафти, що імпортується. Більшість ГЕС знаходиться в Альпах, де створено понад 40 штучних озер — водосховищ. За ініціативою «зелених» будівництво нових АЕС тимчасово припинено, проте в перспективі Швейцарія не збирається поки згортати програму атомної енергетики.


Слайд #19
Презентація на тему «Швейцарія» - Слайд #19

Транспорт
Поширений такий транспорт, як аеробуси.
Основні міжнародні аеропорти — Цюрих, Женева, Базель.


Слайд #20
Презентація на тему «Швейцарія» - Слайд #20

Сільське господарство має яскраво виражену тваринницьку спрямованість (з упором на виробництво м'ясо-молочної продукції), відрізняється високою врожайністю і продуктивністю праці. Характерне переважання дрібних господарств.


Слайд #21
Презентація на тему «Швейцарія» - Слайд #21

Швейцарський сир вже не одне сторіччя добре відомий в багатьох країнах світу.


Слайд #22
Презентація на тему «Швейцарія» - Слайд #22

Туризм
Будучи традиційною країною туризму, Швейцарія утримує в цій сфері міцні позиції в Європі. Наявність розвиненої туристичної інфраструктури, мережі залізних і автомобільних доріг у поєднанні з живописною природою і вигідним географічним розташуванням забезпечує приток в країну значної кількості туристів, перш за все німців, американців, японців, а останніми роками також росіян, індійців, китайців.
15% національного доходу поступає за рахунок туризму.


Слайд #23
Презентація на тему «Швейцарія» - Слайд #23

Швейцарія – це направлення для поціновувачів бездоганності у всьому. Найкращі гірськолижні курорти Альп, чудовий сервіс у висококласних готелях і найпрекрасніші замки у світі.Дякую за увагу!