Презентація на тему «Росія» (варіант 13)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Росія» (варіант 13) - Слайд #1

Росія
Підготувала : Федоренко Катерина


Слайд #2
Презентація на тему «Росія» (варіант 13) - Слайд #2

География Росії
Найбільша за площею країна світу, розташована у східній частині Європи та північній частині Азії. Цілком по морю вона межує зі США та Японією. РФ має найдовший кордон у світі. Площа Росії - 17,075 млн км².
Крайні точки:
♥північна (загальна) — мис Флігелі (острів Рудольф, архіпелаг Земля Франца Йосифа)
♥північна (материкова) — мис Челюскін (півострів Таймир).
♥південна (материкова) — знаходиться на південний захід від гори Базардюзю. (на кордоні Дагестану з Азербайджаном
♥західна — Куршська коса (Гданська затока, Балтійське море)


Слайд #3
Презентація на тему «Росія» (варіант 13) - Слайд #3

Географія Росії
Більше 70 % території Росії зайнято рівнинами і низовинами . Західна частина країни знаходиться в межах великої Східно- Європейської рівнини.
На сході знаходиться Середньосибірське плоскогір'я з ізольованими гірськими масивами , що плавно переходить в Центральноякутську рівнину.
Південна і східна частини країни переважно гористі.


Слайд #4
Презентація на тему «Росія» (варіант 13) - Слайд #4

Річки Росії
У Росії більше 120 тисяч річок і близько 2 мільйонів озер. Найбільш великі річки: Амур , Лена , Єнісей , Іртиш , Об, Волга , Кама ; найбільші озера - Байкал , Ладозьке , Онезьке .
Річки в Росії традиційно грали величезну роль - не тільки як транспортні шляхи , але і як траси заселення і господарського освоєння нових територій. На річках побудовані практично всі великі міста .


Слайд #5
Презентація на тему «Росія» (варіант 13) - Слайд #5

Клімат Росії
На території Росії у широтному напрямку із півночі на південь чергуються такі кліматичні пояси: полярний, субполярний, помірний, субтропічний. Клімат країни в меридіональному напрямку змінюється від морського (на крайньому північному заході) до різко континентального у Сибіру, з переходом знов до вологого мусоного на Далекому Сході. Багатьом районам Сибіру та Далекого Сходу притаманна багаторічна мерзлота. Таким чином, клімат Росії дуже різноманітний. На узбережжя Північного Льодовитого океану влітку лише небагато тепліше 0 градусів, а на півдні Прикаспійської низовини 40. Середня температура січня в районі Оймякона -71 градус, а в районі Сочі 0. При чому суворість клімату зростає не тільки з півдня на північ, але й від західних границь до східного.
Урал Росії
Карелія (Петрозоводськ)


Слайд #6
Презентація на тему «Росія» (варіант 13) - Слайд #6

Тваринність Росії
У найсуворіших умовах арктичних пустель живуть білі ведмеді і деякі види птахів , такі , як біла сова , куріпка . У літній час на високих скелястих берегах арктичних морів шумлять багатоголосі пташині базари. Сюди прилітає безліч птахів: Кайра, білі чайки , гаги , глупиші , люріки . Видовий склад тварин тундри відносно бідний . Добре пристосувалися до існування в суворих умовах лише лемінг , заєць- біляк , песець , вовк , горностай , біла і тундряная куріпки , біла сова


Слайд #7
Презентація на тему «Росія» (варіант 13) - Слайд #7

Рослинність Росії
Для Росії найбільш характерні такі типи рослинності: тундровий, лісової, степовій, пустельний, луговий і болотний. Тундрова рослинність
Тундрові рослини формуються при недоліку тепла, тому вони пристосовані до короткого прохолодному вегетаційного періоду, є багатолітниками, мають карликовий ріст.Характерні представники тундр: зелені мохи, ягель, брусниця, водяника, куропаточья трава, Кассіопея, карликова береза ​​, полярні верби, полярний мак, тонконіг арктичний та інші.
У болотах ростуть спільноти вологолюбних рослин. Сюди можна віднести тип мохи, чагарники, трав'янисті рослини і навіть деякі види дерев. Велика частина боліт Росії перебуває в Західного Сибіру.


Слайд #8
Презентація на тему «Росія» (варіант 13) - Слайд #8

Федеративний устрій Росії
Росія - держава з федеративним устроєм. У складі Російської Федерації 83 рівноправних суб'єкта, у тому числі 21 республіка, 9 країв, 46 областей, 2 міста федерального значення, 1 автономна область, 4 автономних округи.
Суб'єкти Федерації мають своє адміністративно-територіальний поділ. Як правило, основними одиницями в складі суб'єкта є райони і міста республіканського (обласного, крайового) значення.


Слайд #9
Презентація на тему «Росія» (варіант 13) - Слайд #9

Населення Росії
Для Росії характериний перший тип відтворення населення,з відємним природним приростом,який становить -5 чол/тис.Відбувається старіння нації.Країна має від'ємне сальдо міграцій. У Росії проживає понад 100 націй, народів і народностей. Частка росіян у загальній кількості населення становить 81,5%.


Слайд #10
Презентація на тему «Росія» (варіант 13) - Слайд #10

Релігія в Росії
Склад населення Російської Федерації багатонаціональний.Проте більшість віруючих є православними християнами . Це доказує опитуванням ВЦВГД, проведеного в січні 2010 року, частка громадян Росії, які вважають себе православними, збільшилася за 2009 рік з 70 до 75%.
Інші пропагандують іслам, буддизм, іудаізм


Слайд #11
Презентація на тему «Росія» (варіант 13) - Слайд #11

Найбільші міста
У Росії є 11 міст з чисельністю населення понад 1 млн осіб: Москва, Санкт-Петербург, Новосибірськ, Єкатеринбург, Нижній Новгород, Казань, Самара, Омськ, Челябінськ, Ростов-на-Дону, Уфа.


Слайд #12
Презентація на тему «Росія» (варіант 13) - Слайд #12

Архітектура
Краща оглядова площадка у всьому Петербурзі і обов'язкове місце для відвідування, навіть якщо ви в місті проїздом на годину. Особлива увага - куполу.
Ісаакїївський собор
Музей-заповідник, який перетворюється в краще місце для прогулянок в теплу пору року. Складається з Великого Петергофського палацу, Верхнього і Нижнього парків.
Петергоф


Слайд #13
Презентація на тему «Росія» (варіант 13) - Слайд #13

Архітектура
Один з головних мостів Санкт-Петербурга і його символ, який часто можна побачити на листівках
Річка Мoйка протікає через центральну частину Пітера, омиваючи Адміралтейський острів і впадаючи у Велику Неву. На набережній знаходиться безліч історичних будівель і пам'ятників архітектури.


Слайд #14
Презентація на тему «Росія» (варіант 13) - Слайд #14

Промисловість
Промисловість країни працює переважно навласній сировині.Особливе значення мають галузі важкої промисловості.
Паливна промомисловість.Має багато галузей,проте основну роль у ній відіграє нафтова. (Омськ,Перьм,Уфа,Москва).В електроенергетиці провідну роль відіграють теплові електростанції,на які припадає 80% усієї вироб.електроенергії.Діють в країні електростанції (Кольська,Ленінградська,Новосибірська,Смоленська.)
Чорна Металургія.Одна з найголовніших та найстаріших галузей.Використовує власну та імпортну сировину.(Залізної руди з Казахстану,марганець з України)Має три мет.бази (Уральска,Центральна,Сибірська)
-Хімічна промисовість. Галузь важкої індустрії. Вона визначає розвиток НТП,розширює сировинну базу промисловості, будівництва.Райони:Центральна Росія,Західна сибір.Випускають синтетичні волокна,гуму.


Слайд #15
Презентація на тему «Росія» (варіант 13) - Слайд #15

Цікавинки Росії
☻Загальноприйнятим символом Росії є ведмідь, проте це не єдині символ. За іншими даними цю країну асоціюють з восьминогом, який захоплює прилеглі території.
☻У московському метро на станції до центру озвучуються чоловічим голосом, а від центру жіночим
☻ Росія знаходиться в першій трійці країн за кількістю вбивств на душу населення
☻ Військовий бюджет Росії в 25 разів менше американського