Презентація на тему «Росія» (варіант 10)


Рейтинг презентації 4 на основі 3 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Росія» (варіант 10) - Слайд #1

Росія
Площа: 17 098 246 км²
Населення: 143 030 106
Столиця: Москва.


Слайд #2
Презентація на тему «Росія» (варіант 10) - Слайд #2

Загальні відомості про країну:
Росія - держава в північній Євразії, федеративна змішана республіка з 83 суб'єктами федерації.
Найбільше місто
країни - це її
столиця - Москва.


Слайд #3
Презентація на тему «Росія» (варіант 10) - Слайд #3

Географічне положення:
Росія розташована в східній частині Європи і північній частині Азії, омивається водами 14 морів, межує з  Норвегією, Фінляндією, Естонією, Латвією, Литвою, Польщею, Білоруссю, Україною, Грузією, Азербайджаном, Казахстаном, Китаєм, Монголією та Північною Коеєю. Вона також має морські кордрни з Японією  та Сполученими Штатами Америки. За площею Росія є  найбільшою за територією країною світу, що охоплює більше однієї восьмої площі Землі.


Слайд #4
Презентація на тему «Росія» (варіант 10) - Слайд #4

Природні умови й ресурси:
Більшість європейської частини Росії розташована в межах Східно-Європейської Рівнини. На півдні — північні схили Кавказу, на північному заході — гори Хібіни. На схід від Уралу — Західно-Сибірська рівнина.
На території Росії у широтному напрямку із півночі на південь чергуються такі кліматичні пояси: полярний, субполярний, помірний субтропічний.


Слайд #5
Презентація на тему «Росія» (варіант 10) - Слайд #5

Населення:
Чисельність населення Росії становить 145 166 731 чоловік. Росіяни становлять переважну більшість — 80 %. Серед національних меншин багато українців. На території населення проживає вкрай нерівномірно: 2/3 проживає в європейській частині країни із сприятливими природними умовами. Значно менша густота населення в азійській частині, де переважає різкоконтинентальний клімат.


Слайд #6
Презентація на тему «Росія» (варіант 10) - Слайд #6

Промисловість:
Основні галузі промисловості: гірнича, нафтова, нафтопереробна, газова, металургійна (чорна та кольорова металургія),космічна, машинобудівна, літакобудування, суднобудування, енергетичне обладнання, харчова та текстильна. У промисловості провідна роль належить важкій індустрії. Існує три бази чорної металургії(Уральська, Центральна та Сибірська), різноманітні галузі кольорової металургії.


Слайд #7
Презентація на тему «Росія» (варіант 10) - Слайд #7

Сільське господарство:
У Росії знаходиться 10% всіх орних земель світу. Росія знаходиться на 3-му місці в світі по експорту зернових і на 4-му місці у світі з експорту пшениці. У Росії розвинене м'ясо-молочне і м'ясо-вовняне тваринництво. У 2000-2008 роках в Росії спостерігалося постійне зростання щорічних обсягів виробництва м'яса. У 2008 році його було вироблено 2,9 млн тонн. У 2008 році в Росії було вироблено 32 400 000 тонн молока і 51,8 тис. тонн вовни.


Слайд #8
Презентація на тему «Росія» (варіант 10) - Слайд #8

Найгарніші місця Росії: