Презентація на тему «Республіка Індія» (варіант 2)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Республіка Індія» (варіант 2) - Слайд #1

Республіка І́ндія


Слайд #2
Презентація на тему «Республіка Індія» (варіант 2) - Слайд #2

Республіка Індія — країна в Південній Азії. На північному заході межує з Пакистаном; на півночі — з КНР, Непалом і Бутаном; на сході — з М'янмою і Бангладеш. На півдні вузька Полкська протока і Манарська затока відділяють її від Шрі-Ланки. Протокою Грейт-Ченнел між островами Великий Нікобар і Суматра проходить морський кордон між Індією та Індонезією.


Слайд #3
Презентація на тему «Республіка Індія» (варіант 2) - Слайд #3

Столиця
Нью-Делі
Найбільше місто
Мумбаї, Делі,Бенґалуру, Колката
Офіційні мови
Гінді та англійська
Державний устрій
Федеративна республікаПарламентаризм
ПрезидентПрем'єр-міністр
Пранаб Мукерджі
Нарендра Моді
Незалежність від Великобританії
15 серпня 1947
Площа
 - Загалом
3 287 590 км² (7-ма)
 - Води (%)
9,56%
Населення
 - перепис 2011 р.
1 210 193 422
 - Густота
368 чол,/км² (31-та)
ВВП (ПКС)
2011 р., оцінка
 - Повний
$4,457 трлн.
 - На душу населення
$3693
Валюта
Індійська рупія(INR)


Слайд #4
Презентація на тему «Республіка Індія» (варіант 2) - Слайд #4

За рівнем розвитку економіки (паритет купівельної спроможності) Індія займає 4-е місце у світі. Грошова одиниця —індійська рупія= 100 пайсам.


Слайд #5
Презентація на тему «Республіка Індія» (варіант 2) - Слайд #5

Експорт:
Імпорт:
чай, кава, залізо, сталь, спеції та прянощі, текстиль, коштовне каміння та ювелірні вироби, техніка, хімікати, шкіра та шкіряні вироби, риба.
нафта, машини та механізми, коштовний камінь, міндобрива, хімікати.
Партнери в експорті:
Партнери в імпорті:
 США (17%), Об'єднані Арабські Емірати(8.8%), Китай (5.5%), Гонконг (4.7%), Великобританія(4.5%), Сінгапур (4.5%).
Китай (6.1%), США(6%), Швейцарія(5.2%),Бельгія (4.4%) 


Слайд #6
Презентація на тему «Республіка Індія» (варіант 2) - Слайд #6

Індія – аграрно-індустріальна країна. Структура ВВП (%): гірничодобувна промисловість – 2,1; обробна пром-сть – 15,2; сільське господарство – 32; енергетика – 1,6; будівництво – 4,2; торгівля – 13,6; транспорт і зв'язок – 5,2; інші – 26,1. Держ. сектор займає монопольне положення на транспорті, зв'язку, в оборонній і ядерній промисловості, трансп. машинобудуванні, видобутку нафти, золота, виробництві добрив, банківській справі, страхуванні та імпорті.


Слайд #7
Презентація на тему «Республіка Індія» (варіант 2) - Слайд #7

Транспорт: залізничний, автомобільний, річковий, морський, повітряний. Індія – одна з найбільших залізничних країн світу: протяжність її доріг понад 62 тис.км. Майже 90% морського вантажообігу переробляється вісьмома головними портами. Найбільший серед них – Бомбей. Північній-схід обслуговує Калькутта. Найважливіші порти Південної Індії – Вашакхапатнам, Мадрас, Кочин. У Гуджарапі створений великий порт Кандла. Розвинутий повітряний транспорт, як на міжнародних, так і на внутрішніх лініях. Бомбей, Делі, Калькутта – найбільші міжнародні аеропорти Індії.


Слайд #8
Презентація на тему «Республіка Індія» (варіант 2) - Слайд #8

Індія є багатонаціональною державою, з розмаїттям етнічних племінних груп, приблизно 72% населення складають індо-арії, 25% дравіди, які в основному мешкають у південній частині Індії. І лише 3 відсотки припадає на інші етнічні групи, особливо на тибето-бірманських, мунда і мон-кхмерських народів у районах Гімалаїв, Північно-Східної та Східної Індії.Значний вплив на індійське суспільство кожного століття призводять численні етнічні міграції народностей чи нелегальні (деколи й легальні) міграції народів з сусідніх територій чи в середині країни. Приміром кількість нелегальних іммігрантів бангладешців в Індії, за теперішніми оцінками, до 20 мільйонів. Ще приблизно 100 000 це вигнанці-тибетці, які втекли після китайської окупації Тибету у 1950-х роках з своєї батьківщини, однак, офіційно визнані біженцями і мають дозвіл на перебування. Крім того, більше 60000 тамільських біженців з Шрі-Ланки також перебралися на індійську територію.


Слайд #9
Презентація на тему «Республіка Індія» (варіант 2) - Слайд #9

Чотири великі релігії світу (індуїзм, буддизм, джайнізм та сікхізм) походять із Індії. Більше 800 мільйонів індійців (80,5%) є індуістами. Решта населення відноситься до релігійних груп: мусульман (13,4%), християн (2,3%), сикхів (1,9%), буддистів (0,8%), джайністів (0,4%), євреїв, зороастрійців, та послідовників бахаїзму та інші


Слайд #10
Презентація на тему «Республіка Індія» (варіант 2) - Слайд #10

Виконала:студентка 1-го курсу102 – б групиНечипорук Олександра