Презентація на тему «Північна Україна»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Північна Україна» - Слайд #1

Північна Україна


Слайд #2
Презентація на тему «Північна Україна» - Слайд #2

Північна Україна включає в себе такі області:
Житомирська область
Київська область
Чернігівська область
Сумська область
Рідко до поняття «Північна Україна», крім зазначених вище областей, зараховують Волинську та Рівненську області.


Слайд #3
Презентація на тему «Північна Україна» - Слайд #3

Це регіон високого культурного, релігійного і промислового значення, на його території розташовується столиця України місто Київ. Містами обласного значення в цьому регіоні є: Чернігів, Житомир, Суми, Біла Церква, Переяслав-Хмельницький та ін.


Слайд #4
Презентація на тему «Північна Україна» - Слайд #4

Близькість до білоруської межі наклала на національний склад регіону свій відбиток. Серед населення досить багато білорусів. Також багато євреїв (у Київській області), поляків (у Житомирській області). Київ також є багатонаціональним містом. На території Північного регіону України використовуються для спілкування російська і українська мови, також змішана російсько-українська мова (суржик).


Слайд #5
Презентація на тему «Північна Україна» - Слайд #5

Житомирська область, тягнучись на захід, розташована в центрі Східно-Європейської рівнини. І відноситься до північ Правобережної України. Її кордони пролягають між Гомельською областю (Білорусь), Київської, Хмельницької, Рівненської та Вінницькою областями. Одна з переваг області це те, що вона розташована недалеко від столиці України - міста Києва. Історико-культурний потенціал України в Житомирській області: - Меморіальний музей С. Корольова - конструктора ракетно-космічних систем; - Овруч - резиденція князя Рюрика Ростиславовича XII століття; - На Соколовій Горі залишки давньоруського городища; - Замок і млин Я. Тишкевича; - Преображенський кафедральний Собор; - Костел, фортеця, монастир кармелітів; - Палац з меморіальною кімнатою - музеєм О. де Бальзака. 


Слайд #6
Презентація на тему «Північна Україна» - Слайд #6

У Житомирській області, як і по всій території України, функціонують бібліотеки, театри та філармонії.  
Розвиваються спорт і фізкультура. На стадіонах, у спортивних залах, в плавальних басейнах, різних спортивних майданчиках працюють колективи дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Дві з них в Житомирській області, є Олімпійським резервом шкіл вищої спортивної майстерності. Житомирська область зустрічає своїх гостей привітно і добродушно, володіючи широкою мережею готелів. Готелі України здивують вас традиційними стравами багатьох національностей.


Слайд #7
Презентація на тему «Північна Україна» - Слайд #7

Клімат північних областей України помірно континентальний з вологим літом і м'якою зимою. Територія Житомирської області покрита сосново-березовими лісами. На півночі області - полісся. На південному заході місцевість області вкрита долинами річок. Дивно мальовничий ландшафт місцевості створюють річки: Тетерів, Уборть, Уж, Случ. 


Слайд #8
Презентація на тему «Північна Україна» - Слайд #8