Презентація на тему «Підземні води України»


Рейтинг презентації 3.67 на основі 9 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Підземні води України» - Слайд #1

Підземні води України


Слайд #2
Презентація на тему «Підземні води України» - Слайд #2

Важливою складовою внутрішніх вод України є підземні води, які широко використовують у водопостачанні. Їх вивчає одна з наук про Землю — гідрогеологія. Вона значно розвинена в Україні, а її гідрогеологічні умови і ресурси добре вивчено. Формування підземних вод тісно пов'язане з геологічною будовою, поверхневими водами, кліматичними умовами, рельєфом і ґрунтами. Підземні води мають значний вплив на ландшафти й зумовлюють такі фізико-географічні процеси як зсуви, карст, засолення, підтоплення та ін.


Слайд #3
Презентація на тему «Підземні води України» - Слайд #3

Підземні води  — води, що містяться у верхній частині земної кори. Заповнюють проміжки, пори, тріщини, пустоти. У ґрунті заповнюють капіляри. Поділяються на води зони аерації, ґрунтові і артезіанські.
Шипіт — підземне джерело водопостачання


Слайд #4
Презентація на тему «Підземні води України» - Слайд #4

Гідрогеологи виділяють на території України сім основних гідрогеологічних регіонів: Дніпровсько-Донецький артезіанський басейн, Волино-Подільський артезіанський басейн. Причорноморський артезіанський басейн, область тріщинних і пластово-порових вод Українського кристалічного щита, область пластово-тріщинних вод Донецької складчастої споруди, область пластово-тріщинних вод Карпатської складчастої системи, область карстово-тріщинних вод Кримської складчастої системи.


Слайд #5
Презентація на тему «Підземні води України» - Слайд #5

По всьому світу існують підземні річки, озера і навіть моря. Річки під землею можуть простягатись на сотні кілометрів. Настільки велика річка є в Сахарі. А нещодавно за даними учених було виявлено, що підземна річка є і під Амазонкою.
Існують також підземні моря. Нещодавно було виявлено море під Західним Сибіром і кажуть, що вода в цьому морі дуже гаряча. Такі моря також виявили під Україною, Туркменістаном і на Кубані. Можливо, незабаром ми зможемо використовувати як і Ісландія термальний ефект такої води. Здорово було б використовувати для обігріву Києва і його передмістя термальну воду, можна було б проблеми обігріву населення вирішити.


Слайд #6
Презентація на тему «Підземні води України» - Слайд #6

Факти про воду
 Один мільярд людей по всьому світу не мають доступу до прісної питної води.
Кожні 8 хвилин, з-за проблем із забрудненою водою, у світі вмирає одна дитина.
 Двадцять п'ять мільйонів людей помирає щороку від забрудненої води. Тобто, це приблизно, населення цілої Канади.
Забруднюючі речовини у водопровідній воді, такі як, наприклад, свинець - можуть збільшити ризик у розладах уваги та пам'яті дитини.
У водопровідній воді, предназначеній для більше ніж 41 мільйона американців, був виявлений величезний спектр лікарських препаратів, у тому числі статевих гормонів і антисептиків.
У Сполучених Штатах, величезна кількість нових токсичних відходів, на загальну суму близько 18 мільярдів фунтів на рік, потрапляють в атмосферу, грунт і грунтові води.
 Токсичні речовини, що потрапляють в організм через водопровідну воду, можуть накопичуватися в ньому роками, збільшуючи ризик розвитку ракових пухлин і інших, не менш серйозних, видів захворювань.