Презентація на тему «Охорона навколишнього середовища під час переробки вуглеводневої сировини»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Охорона навколишнього середовища під час переробки вуглеводневої сировини» - Слайд #1

Охорона навколишнього середовища під час переробки вуглеводневої сировини


Слайд #2
Презентація на тему «Охорона навколишнього середовища під час переробки вуглеводневої сировини» - Слайд #2

Нафта - горюча корисна копалина, складна суміш вуглеводнів різних класів з невеликою кількістю органічних кисневих, сірчистих і азотних сполук, що являє собою густу маслянисту рідину.


Слайд #3
Презентація на тему «Охорона навколишнього середовища під час переробки вуглеводневої сировини» - Слайд #3

Забруднення моря нафтою - не рідкісне явище. Прибережні води в деяких місцях постійно вкриті шаром нафти. Вона вбиває тварин і знищує багато видів рослин.


Слайд #4
Презентація на тему «Охорона навколишнього середовища під час переробки вуглеводневої сировини» - Слайд #4

Причиною першого справді масштабного забруднення була аварія танкера „Торрей Каніон", який сів на мілину неподалік від Севен Сто-унз. За підрахунками, тоді у море вилилося біля 106 тисяч тонн нафти. В результаті загинули тисячі птахів з британських популяцій кайр і гагар, а популяції тупиків з французьких островів Септ були практично знищені.


Слайд #5
Презентація на тему «Охорона навколишнього середовища під час переробки вуглеводневої сировини» - Слайд #5

 Катастрофа танкера „Амоко Кадіз" на бретонському узбережжі Франції в 1978 році. Це була найбільша катастрофа танкера біля узбережжя Європи. В результаті виходу з ладу двигуна „Амоко Кадіз" розбився об скелястий берег Бретані. Внаслідок цього загинули тисячі перелітних птахів. 


Слайд #6
Презентація на тему «Охорона навколишнього середовища під час переробки вуглеводневої сировини» - Слайд #6

Аварія танкера „Ексон Валдез" неподалік від Аляски в 1989 році. Цей величезний супертанкер через недосвідченість капітана врізався у скелі. Нафтова компанія „Ексон", штат Аляска і відповідальні посадовці у США були не в змозі забезпечити танкер устаткуванням, необхідним для охорони вантажу і обмеження його шкідливого впливу, тому нафта завдала непоправної шкоди флорі і фауні в районі Прінс Вільям Саундс. 


Слайд #7
Презентація на тему «Охорона навколишнього середовища під час переробки вуглеводневої сировини» - Слайд #7

Часті катастрофи танкерів відбувалися з таких причин: супертанкери дуже важкі, гальмівний шлях у них дуже довгий, тому вони розбиваються легше, ніж невеликі кораблі. 


Слайд #8
Презентація на тему «Охорона навколишнього середовища під час переробки вуглеводневої сировини» - Слайд #8

Як можна запобігти забрудненню середовища?
 Оскільки одним з головних джерел забруднення моря нафтою є очищення нафтових резервуарів у відкритому морі, кожна держава зобов'язана контролювати ділянку моря, що їй належить, і власний флот, а також застосовувати суворі заходи покарання за виявлені порушення.    Велика кількість нафти потрапляє в море в результаті аварій і забруднення річок. Кожен, хто виливає старе мастило в каналізацію або прямо на землю, стає винуватцем забруднення моря.    Очищення води від мазуту може коштувати мільйони, але це не захистить фауну від наслідків забруднення. Багатьох екологічних катастроф могло б не бути, коли б державою вводилися жорсткіші закони по охороні навколишнього середовища.


Слайд #9
Презентація на тему «Охорона навколишнього середовища під час переробки вуглеводневої сировини» - Слайд #9

Моря здаються такими величезними, що нерідко вважають - людська діяльність не чинить на них жодного впливу. Це хибне уявлення. В результаті забруднення моря нафтою знищуються величезні ділянки узбережжя і морська флора та фауна.
В результаті забруднення моря отруюється риба і хижаки, які нею харчуються.


Слайд #10
Презентація на тему «Охорона навколишнього середовища під час переробки вуглеводневої сировини» - Слайд #10

Попри те, що капітани танкерів знають наслідки, до яких призводить відмивання нафтових резервуарів в морі, вони порушують закон і виполіскують їх морською водою, виливаючи брудну воду прямо назад у море. Частка участі людей, які керують морським транспортом, у забрудненні моря нафтою складає 28%, а 72% - це результат інших дій людини.    Відбуваються витоки нафти і газу при розробці і видобуванні копалин. У результаті вибуху бурової свердловини на платформі в Мексиканську затоку у 1978 році витекло близько 400 тисяч тонн нафти.    Аварії танкерів: найдраматичніші наслідки забруднення морських вод, без сумніву, мають місце після аварій кораблів-цистерн. 
Як відбувається витік нафти?


Слайд #11
Презентація на тему «Охорона навколишнього середовища під час переробки вуглеводневої сировини» - Слайд #11

Усунення наслідків
 Екологам допомагають літаки для спостереження, що мають на борту чутливі прилади, які реєструють нафтові плями і кораблі, з яких витікає нафта. Окрім літаків, що розпилюють порошок, який розкладає нафту, використовуються і літаки з апаратурою, яка розпізнає тип забруднення. Тоді для його усунення можна застосовувати найефективніші засоби.    Нерідко встановлюються надувні споруди, які утримують плями нафти або мазуту далеко від берега.    Щоб зібрати якомога більше нафти, застосовують різні методи й засоби: обприскування хімічними сполуками або навіть використовується сіно, яке вбирає нафту.


Слайд #12
Презентація на тему «Охорона навколишнього середовища під час переробки вуглеводневої сировини» - Слайд #12

Дякую за увагу!