Презентація на тему «Нігерія»


Рейтинг презентації 3 на основі 4 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Нігерія» - Слайд #1

Презентація на тему:«Нігерія»


Слайд #2
Презентація на тему «Нігерія» - Слайд #2

Прапор Герб


Слайд #3
Презентація на тему «Нігерія» - Слайд #3

Офіційна назва – Федеративна Республіка НігеріяПлоща – 923,8 тис. км2Населення – 133,9 млн.чолСтолиця – АбуджаТип країни – Країна, що розвивається. Держава середніх можливостейДержавний устрій – республіка, федеративна держава.


Слайд #4
Презентація на тему «Нігерія» - Слайд #4

Нігерія  - держава в Західній Африці, на узбережі Гвінейської затоки та в басейні нижньої течії р. Нігер. Найбільша за населенням і за економікою держава континенту та сьома на планеті.  Державна мова —англійська, офіційні — хауса, іґбо, йоруба.


Слайд #5
Презентація на тему «Нігерія» - Слайд #5

Нігерія межує переважно з найбіднішими країнами, що розвиваються. Сусідні держави є партнерами Нігерії за Рухом неприєднення та Організацією Африканської Єдності. Сама країна залишається політично нестабільною.


Слайд #6
Презентація на тему «Нігерія» - Слайд #6

Біля берегів Нігерії починаються важливі морські шляхи сполучення, якіз 'єднюють державу з іншими регіонами світу.Найбільшим портом та економічним центром є колишня столиця – Лагос.


Слайд #7
Презентація на тему «Нігерія» - Слайд #7

Природні умови У рельєфі переважають рівнини.Клімат на пд – екваторіальний, на пн – субекваторіальний.Країна має великі поклади мін. сировини, частину з яких експортує. Серед них відрізняють запаси нафти, родовища олова, боксидів урану, марганцю. Водні ресурси є завдяки річці Нігер, яка є і судноплавною. Найкращі земельні ресурси знаходяться на пн (червоно-бурі грунти). Лісові масиви зосереджені на пд.


Слайд #8
Презентація на тему «Нігерія» - Слайд #8

Населення


Слайд #9
Презентація на тему «Нігерія» - Слайд #9

Характерний 2 тип відтворення населення.Природній приріст дуже високий: 26 чол/тисНігерія багатонаціональна країна. На її тереторії проживає близько 250 народностей.Серед віруючих половина мусульман і третина християн. Середня густота – майже 145 чол/км2Найбільш заселені приморські країни на пд. Рівень урбанізації – 39%Найбільшою агломерацією є Лагос (13,4 млн. чол.)


Слайд #10
Презентація на тему «Нігерія» - Слайд #10

Нігерія аграрна країна, з великим промисловим потенціалом. Вона посідає 2 місце в Африці за обсягом ВВП і зовнішньої торгівлі.Сільське господарство є основою галуззю економіки, в якій зайнято 60% населення.Переважають дрібні фермерські господарства, що виробляють 90% усієї сільськогосппродукції.Твариництво розвивається на пн: воно представлене розведенням рогатої худоби.


Слайд #11
Презентація на тему «Нігерія» - Слайд #11

Фауна Нігерії


Слайд #12
Презентація на тему «Нігерія» - Слайд #12

Флора


Слайд #13
Презентація на тему «Нігерія» - Слайд #13

СпортЗбірна Нігерії з футболу є однією з найсильніших у Африці. Багато нігерійських футболістів виступає за європейські команди. Наприклад, Ідеє Браун грає в «Динамо» Київ.Серед інших відомих спортсменів боксер Семюель Пітер.