Презентація на тему «Нігер» (варіант 2)


Рейтинг презентації 4.5 на основі 2 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #1

Нігер


Слайд #2
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #2

Нігер (фр. Niger [niʒɛʁ]), офіційно -Республіка Нігер (фр. République du Niger) - держава в Західній Африці. Країна названа по річці Нігер, що протікає через неї. Нігер - означає «Велика ріка» або «Річка річок» на мові тамашек, на якій говорять туареги. Більше 80% території країни розташовано в пустелі Сахара. Решта - напівпустеля Сахель, постійно знаходиться під загрозою посухи і опустелювання. Столиця - місто Ніамей.
Населення чисельністю трохи більше 15 мільйонів чоловік зосереджено на крайньому півдні та заході країни. За індексом розвитку людського потенціалу Нігер стабільно знаходиться на одному з останніх місць у світі. Основними галузями економіки є сільське господарство і видобуток корисних копалин, особливо уранової руди.


Слайд #3
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #3

Загальгі відомісті
Столиця - Ніамей
Офіційні мови tФранцузька
Державний устрій tПарламентська демократія
Незалежність tвід Франції- Проголошено t3 серпня 1960
Президент tМахамаду Іссуфу
Прем'єр-міністр tБрігі Рафіні


Слайд #4
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #4

Загальні відомості
Площаt1 267 000 км²
Населення
- оцінка Липень 2005 р. t13,957,000 (64)
- Густота t11/км² (206)
ВВП (ПКС) t2005 р., оцінка
- Повний t$10.951 млрд (132)
- На душу населення t$872 (171)
Валюта tфранк КФА (XOF)


Слайд #5
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #5

Прапор


Слайд #6
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #6

Герб


Слайд #7
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #7

ЕГП


Слайд #8
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #8

ЕГП
Республіка Нігер розташована на північному сході Західної Африки. Межує на півночі з Алжиром і Лівією, на сході - з Чадом, на півдні і південному заході - з Нігерією, на південному заході - з Беніном і Буркіна-Фасо, на заході - з Малі. Не має виходу до моря. Країна знаходиться між 11 ° 37 'і 23 ° 33' північної широти (1300 км з півночі на південь) і 0 ° 06 'і 16 ° східної довготи (2000 км із заходу на схід). Територія Нігеру має площу 1267000 км², що робить її найбільшою державою в Західній Африці.


Слайд #9
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #9

ЕГП
Республіка Нігер розташована на північному сході Західної Африки. Межує на півночі з Алжиром і Лівією, на сході - з Чадом, на півдні і південному заході - з Нігерією, на південному заході - з Беніном і Буркіна-Фасо, на заході - з Малі. Не має виходу до моря. Країна знаходиться між 11 ° 37 'і 23 ° 33' північної широти (1300 км з півночі на південь) і 0 ° 06 'і 16 ° східної довготи (2000 км із заходу на схід). Територія Нігеру має площу 1267000 км², що робить її найбільшою державою в Західній Африці.


Слайд #10
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #10

Клімат
В цілому Нігер - одна із самих жарких країн світу. Її клімат обумовлений континентальним положенням, близькістю Сахари і екватора. Середньорічна температура не менше +25 °, великі середньодобові коливання температур. Ранкова прохолода становить близько +15 °, а до полудня температура піднімається до +30 ° і вище. Пори року в Нігері виділяють не по температурі, а по режиму атмосферних опадів. Тут розрізняють три сезони: сухий прохолодний, сухий жаркий і дощовий. Сухий прохолодний сезон, викликаний північним континентальним повітряним потоком з Сахари, триває з листопада по лютий. Температура вночі досягає мінімального значення в +8 °, вдень піднімаючись до +25-30°. Це найбільш м'яке пору року - розпал туристичного сезону. У сухий жаркий сезон, що триває з лютого по липень, денна температура досягає +40°, а нічна - не менше +25°. У цей час панує східний вітер - харматтан, який досягає швидкості в 10 м/с. Хорматтан часто викликає пилові бурі та курний туман, на кілька днів застеляють навіть південні райони країни.


Слайд #11
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #11

Клімат
У квітні-травні, а на півночі країни в червні-липні починається сезон дощів. Вітер змінюється на південно-західний, дощі з грозою йдуть по кілька годин на день, викликаючи паводки. Максимум опадів припадає на серпень. Опади розподіляються нерівномірно: на півночі країни, в Сахарі, опади йдуть лише кілька годин протягом 2-3 днів, і випадає близько 20 мм. У деяких районах дощів не буває по кілька років. У центральних районах країни, в Сахарі, середньорічні опади складають 200-250 мм і дощі йдуть два-чотири місяці, однак можуть спізнитися, або випадають дуже мало. Локальні посухи - часте явище. Лише на крайньому півдні, на кордоні з Беніном, щорічно випадає 600-800 мм опадів; число дощових днів в році досягає 65.
Велика частина території Нігера відноситься до аридної і семіарідних зонам. Потенційне випаровування досягає 2000-3000 мм в рік, в кілька разів перевищуючи кількість опадів. Періодично країна стикається з тривалими засухами. Вони спостерігалися в 1910-1915 рр.., 1940-1944, 1968-1974, 1984-1985 рр.. Всюди знижується рівень грунтових вод, пересихають колодязі, страждає землеробство і скотарство.


Слайд #12
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #12

Рельєф


Слайд #13
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #13

Рельєф
У рельєфі країни переважають рівнини з висотами 200-500 м над рівнем моря. На північному заході розташований масив Аїр - система різновисотних плато, що тягнеться на 400 км з півночі на південь і на 250 км з заходу на схід. Найвища точка, гора Багезан, досягає 1900 м. Плато нахилене на захід, густо порізане ваді - сухими руслами річок, що наповнюються в сезон дощів. Східна частина Лепехи круто обривається до величезної піщаної пустелі Тенере площею близько 400 тис. км². У північній (Тенере-Тафасасет) і центральної частини Тенере, між плато Аїр і Джада, знаходяться рухомі піщані дюни. У центрі Тенере розташований Кавар - стрімчаста місцевість з багатьма оазисами. У південній частині Тенере рідкісна трава і чагарники стримують піски і створюють закріплені дюни. На захід від плато Аїр знаходиться рівнина талак - пустелю з рухомими дюнами площею 2-3 тис. км. Примикає до Аїру частина рівнини складена глинами і зрошується з ваді в сезон дощів, що робить її хорошим пасовищем для кочівників.


Слайд #14
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #14

Рельєф
На північному сході розташовані піщанкові плато Джада і Мангені. Східніше, на кордоні з Чадом - плато Афафі і Чигаєв. Ці плато мають обривисті схили, порізані каньйонами і важко доступні для людини. На південному сході знаходиться напівпустеля Манга - Висушена улоговина озера Чад. Південь країни займають рівнини з окремими виходами кристалічних порід.


Слайд #15
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #15

Геологія


Слайд #16
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #16

Геологія
Нігер повністю знаходиться на Африканській платформі, складеної з докембрійських кристалічних порід - гранітів і сланців. Кристалічні породи на більшій частині території перекриті осадовим чохлом різних віків: палеозойського, мезозойського, третинного і четвертинного. Три виходи кристалічних порід на поверхню багаті корисними копалинами. Найбільшим таким виходом є плато Аїр, площею 60 тис. кв. км. На правому березі річки Нігер докембрійські породи виходять у вигляді скелястих пагорбів, утворюючи плато Ліптако, що займає 30 тис. кв. км. На півдні, близько Зіндера, древні породи утворюють дві гряди гранітних пагорбів площею 7 тис. кв. км.
Плато Аїр біля селища Тіміан


Слайд #17
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #17

Геологія
Гранітні пагорби-останці виходять також в пустелі Тенере і місцевості Кавар. Осадовий чохол в західній, південній та східній частинах країни складений морськими, озерними і континентальними відкладеннями, а в північній частині являє собою потужні товщі пісків. Інтенсивна ерозія і тривалість геологічних процесів привели до вирівнювання більшій частині території Нігера.
Вид Нігера з космосу.
Північну частину країни займає пустеля Сахара, посеред якої розташоване кам'янисте плато Аїр. Східна частина Лепехи круто обривається до величезної піщаної пустелі Тенере, площею близько 400 тис. км ². На північному сході знаходиться плато Джада. Південь країни займає напівпустеля Сахель. На південному заході країни протікає річка Нігер, утворюючи родючу рівнину.


Слайд #18
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #18

Населення


Слайд #19
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #19

Населення
Чисельність населення - 15,9 млн (оцінка на липень 2010).
Річний приріст - 3,7% (у 2010, 1-е місце в світі);
Народжуваність - 51,1 на 1000 (фертильність - 7,7 народжень на жінку, найвищий рівень у світі);
Смертність - 14,5 на 1000;
Середня тривалість життя - 52 роки у чоловіків, 54 роки в жінок;
Дитяча смертність - 115 на 1000 (3-е місце в світі).
Зараженість вірусом імунодефіциту (ВІЛ) - 0,8% (оцінка на 2007 рік).
Грамотність населення - близько 28% (43% чоловіків, 15% жінок, оцінка 2005 року).
Міське населення - 16% (в 2008).


Слайд #20
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #20

Етнографія
Нігер - багатонаціональна держава. По території країни проходить межа розселення європеоїдної і негроїдної рас. Більше 90% населення країни належать до негроїдної раси. Туареги, що проживають на півночі - до середземноморському типу європеоїдної раси. Фульбе є змішаним народом.


Слайд #21
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #21

Більшість населення Нігера (55,4%) складають Хауса[30], населяють південь країни вздовж кордону з Нігерією.
Дуже численні сонгаї, разом з родинними їм джермен, денді, курт і вого, складають 21% населення Нігера.
Туареги складають 9,3% населення країни. Вони населяють в основному північ країни, регіон Агадес.
Фульбе (фулані на мові хауса) розселені серед інших народів Нігеру і становлять 8,5% населення країни.
Канурі і споріднені їм Манга становлять 4,7% населення Нігера. Вони проживають на південному сході країни, в регіоні Діффа.
Тубу складають основу скотарського населення сходу країни - вона розселені в оазисах Джада, Кавар і плато Терміт.
Араби в Нігері нечисленні, їх проживає близько 40 тисяч осіб (0,4% населення). Більшість належить кланам Улед Сліман, Шоа і Канемо.


Слайд #22
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #22

Дівчата народу Джермен.


Слайд #23
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #23

Економіка


Слайд #24
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #24

Економіка
Переваги: велечезні запаси урану. В кінці 90-х рр.. відкриті родовища нафти і газу.
Слабкі сторони: залежність від іноземної допомоги. Зростання боргів після падіння цін на уран в 80-і рр.. Лише 3% землі придатні для сільського господарства. Нерозвинена інфраструктура, часті посухи, нестабільність.
Природні ресурси - родовища урану, залізної руди, фосфоритів, вугілля, олова, вольфраму, танталу, молібдену, золота, марганцю.
Нігер - одна з найбідніших країн світу. ВВП на душу населення в 2009 році - 700 дол (222-е місце в світі). Нижче межі бідності - близько 60-70% населення. Країна має найнижчий в світі індекс розвитку людського потенціалу.
Нігер - аграрна країна з економікою, що розвивається уранодобувної промисловістю. Видобування уранової руди, каситериту. Кочове скотарство. Ремесла. Підприємства з переробки сільськогосподарської сировини. Рибальство. Вирощують цукровий очерет, арахіс, сорго, бавовник, просо, маніок.


Слайд #25
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #25

Промисловість


Слайд #26
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #26

Добувна промисловість
Видобуток урану є важливою галуззю економіки країни. Поклади уранової руди були виявлені зовсім випадково французької комісією з атомної енергії в 1958 році. Обстеження і оцінка родовища в Арліт, проведені в 1966 році, підтвердили можливість економічного використання родовищ, і в 1971 році Нігер відправив на експорт першу партію уранової руди в 400 тонн. Обсяг видобутого урану постійно збільшувався, досягнувши 4,5 тисяч тонн в 1980 році, при цьому Нігер вийшов на друге місце в світі з видобутку урану, а доходи від його експорту склали до 50% державного бюджету. У 1980-х роках трапився урановий крах - зниження світового попиту разом з надмірністю виробництва в інших країнах призвели до падіння світових цін. Видобуток урану в Нігері знизилася до 2 тисяч тонн на початку 1990-х роках. До 1990-го року країну покинули до 80% іноземців, більшість з яких було пов'язане з видобутком урану. В даний час уранова галузь повільно приходить до тями, річний видобуток уранової руди перевищила 3,5 тисяч тонн, а відповідна частка доходів держави зросла до 8%


Слайд #27
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #27

Урановий кар'єр у міста Арліт


Слайд #28
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #28

Транспорт


Слайд #29
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #29

Транспорт
Залізниць в Нігері немає. Експортні та імпортні товари везуться автомобільним транспортом до міст Параку в Беніні і Кано в Нігерії, а звідти - залізницею до портів Котону і Лагосу. Будівництво залізниць і забезпечення виходу до моря - найважливіше завдання розвитку транспорту в Нігері. Існують проекти продовження залізничних гілок з Беніну, з Нігерії, а також будівництва транссахарського і транссахельской залізниць.
Гужові вози в регіоні Діффа.


Слайд #30
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #30

Корисні копалини


Слайд #31
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #31

Корисні копалини
Основні родовища корисних копалин знаходяться в виходах кристалічних порід на плато Аїр і Ліптако, а також в осадових породах центру і сходу країни. Головним багатством країни є уранова руда, за запасами якої Нігер знаходиться на дев'ятому місці в світі (на шостому з видобутку). Розвідані запаси уранової руди (окису урану) оцінюються в 200 тис. т. Основні поклади урану розташовані на заході плато Аїр. Видобуток ведеться в містах Арліт і Акута. Пошукові роботи на уран ведуться також на плато Джада, великі запаси виявлені в оазисах Кавара, є припущення, що поширення урану в Нігері набагато більш обширно.
Дюнне море Ерг Більма


Слайд #32
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #32

Крім урану країна багата й іншими копалинами. На північ від міста Агадес знаходиться родовище кам'яного вугілля Ану-Арар, запаси якого становлять близько 6 млн т. Невисока якість вугілля компенсується низькою глибиною залягання (близько 40 м). На сході Нігеру, в осадових породах улоговини Манга та озера Чад знаходяться нафтоносні шари. Родовище залізної руди біля міста Сай містить 600-700 млн т сировини. У районі міста Тапоа залягає велике родовище фосфоритів (500 млн т). В околицях селищ Тіміан і Ельмекі видобувається каситерит, що містить вольфрам і тантал, також виявлені родовища у міста Зіндер. Поблизу міста Мальбаза є великі запаси вапняку і гіпсу. В оазисах Більма (місто) Більма, Фаши і Тегіддан-Тесум розроблені родовища кухонної солі. У відкладеннях річки Сирбу виявлені незначні золоті розсипи.
Окремими геологічними обстеженнями виявлені мідь, ніобій, літій, марганець, кобальт, нікель та інші корисні копалини. Геологорозвідка, вивчення і освоєння надр країни є важливою і перспективною завданням розвитку економіки країни.


Слайд #33
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #33

Зовнішня торгівля


Слайд #34
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #34

Зовнішня торгівля
Експорт (0,4 млрд дол): уранові концентрати, бавовна, живу худобу, шкіри, шкури, арахіс.
Основні покупці товарів з Нігеру (в 2008 році) - Японія 80,8%, Нігерія 8,5%, Франція 2,9%.
Імпорт (0,8 млрд дол): продовольчі товари, продукція машинобудування та хімічної промисловості, транспортне обладнання, нафтопродукти, промислові товари.
Основні постачальники - Франція 16,9%, Китай 11%, Алжир 9,7%, Нігерія 7,5%, Французька Полінезія 6,6%, Бельгія 4,3%.
Входить у міжнародну організацію країн АКТ.


Слайд #35
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #35

Туризм


Слайд #36
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #36

Туризм
Щорічно країну відвідують понад 60 тис. осіб (дані 2006 року[46]) 36 тис. (60%) - з інших країн Африки; 17 тис. європейців, в основному французів.
Вартість перебування в Ніамеї становить $ 128 на добу, за межами столиці вона значно нижче. Для отримання візи необхідні щеплення від жовтої лихоманки і холери.


Слайд #37
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #37

Туризм
Щорічно країну відвідують понад 60 тис. осіб (дані 2006 року[46]) 36 тис. (60%) - з інших країн Африки; 17 тис. європейців, в основному французів.
Вартість перебування в Ніамеї становить $ 128 на добу, за межами столиці вона значно нижче. Для отримання візи необхідні щеплення від жовтої лихоманки і холери.


Слайд #38
Презентація на тему «Нігер» (варіант 2) - Слайд #38

Роботу виконала учениця 10 — А класуАлейнікова Калерія