Презентація на тему «Мексика» (варіант 16)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Мексика» (варіант 16) - Слайд #1

Мексика


Слайд #2
Презентація на тему «Мексика» (варіант 16) - Слайд #2

Географічне положення
Ме́ксика, офіційно Мексиканські Сполучені Штати — країна в Північній Америці, яка межує на півночі зі Сполученими Штатами Америки, на півдні з Гватемалою, Белізом. Мексика також омивається на заході Тихим океаном, на південному сході Карибським морем та на сході Мексиканською затокою.


Слайд #3
Презентація на тему «Мексика» (варіант 16) - Слайд #3

Мексиканські Сполучені Штати — федеративна конституційна республіка, яка складається з 31-го штату та одного федерального округу навколо столиці м. Мехіко.
Мексика — п'ята за величиною країна на американському континенті та 14-та у світі. З населенням 118 мільйонів чоловік Мексика має найбільшу кількість іспаномовного населення у світі.
Мексика — член ООН, ОАД, Латиноамер. асоціації інтеграції, Латиноамериканської економічної системи.
Мексика була колискою низки древніх цивілізацій Нового Світу.


Слайд #4
Презентація на тему «Мексика» (варіант 16) - Слайд #4

Символіка
Прапор
Герб


Слайд #5
Презентація на тему «Мексика» (варіант 16) - Слайд #5

Рельєф
Значну частину території Мексики займає Мексиканське нагір'я з береговими низинами, що обрамляють його, на північному заході — гористий півострів Каліфорнія, на півдні — гірська область Чьяпас і Південна Сьєра-Мадре та низинний півострів Юкатан на південному сході;
Клімат
Клімат більшої частини Мексики тропічний, на півночі — субтропічний, дуже мінливий залежно від характеру рельєфу


Слайд #6
Презентація на тему «Мексика» (варіант 16) - Слайд #6

Грунти
На північному заході переважають сіроземи і примітивні пустельні ґрунти, у більшій частині гірських районов — гірські сіро-коричневі, коричневі, червоні ґрунти саван й гірсько-лісові бурі, на низинах — сіро-коричневі, червоно-коричневі, червоні ґрунти саван і болотні.


Слайд #7
Презентація на тему «Мексика» (варіант 16) - Слайд #7

Корисні копалини і гірничодобувна промисловість
Мексика є одним з основних світових виробників срібла і плавикового шпату , а також головним постачальником сурми, кадмію, марганцю, ртуті і цинку.
Енергетика країни
Однією з найрозвиненіших галузей мексиканської промисловості є електроенергетика. Виробництво, передача та розподіл електроенергії знаходиться в руках держави. Виробнича потужність оцінюється в 40 тис. МВт. Більшість електростанцій Мексики — теплові, загальною потужністю 20468 МВт


Слайд #8
Презентація на тему «Мексика» (варіант 16) - Слайд #8

Сільське господарство
До найважливіших сільськогосподарських культур відносяться кукурудза, пшениця, рис, ячмінь, маїс і сорго. До інших важливих експортних культур — фрукти і овочі, особливо помідори, апельсини, манго й банани, кава
Велике значення в тваринництві країни мають також коні, мули, осли, вівці, кози й свині. Обсяги випуску продукції тваринництва відповідають внутрішнім потребам країни в яловичині, свинині, свіжому молоці, м'ясі птахів і яйцях, але сухе молоко імпортується.


Слайд #9
Презентація на тему «Мексика» (варіант 16) - Слайд #9

Одяг
Традиційним чоловічим головним убором є сомбреро, проте в даний час воно більше популярно серед туристів, ніж корінних жителів. А ось гуарача - сандалі з сириці на плоскій підошві - вже кілька століть не виходять з ужитку мексиканців. Мексиканські селяни люблять носити різні плащі і накидки (пончо, ребосо)


Слайд #10
Презентація на тему «Мексика» (варіант 16) - Слайд #10

Кухня
Мексиканська кухня досить своєрідна. Історія сучасної мексиканської кухні нараховує більш ніж тридцять сторіч і зберігає чимало рецептів смачних страв.