Презентація на тему «Мексика» (варіант 13)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Мексика» (варіант 13) - Слайд #1

мексика


Слайд #2
Презентація на тему «Мексика» (варіант 13) - Слайд #2

економіко-географічне положення
На півночі і сході Мексика межує з США , на південному сході зБелізом і Гватемалою


Слайд #3
Презентація на тему «Мексика» (варіант 13) - Слайд #3

На сході Мексика омивається Мексиканською затокою і Карибським морем,на заході - Тихим океаном (тут вглиб узбережжя далеко вдається Каліфорнійський затока)


Слайд #4
Презентація на тему «Мексика» (варіант 13) - Слайд #4

Мексика володіє островами в Тихому океані і Каліфорнійськiй затоці.


Слайд #5
Презентація на тему «Мексика» (варіант 13) - Слайд #5

Площа:1958,2 тис км2. Столиця - Мехіко.Великі міста : Мехіко , Гвадалахара , Монтеррей , Пуебла ,Сьюдад- Хуарес , Леон , Тіхуана ) .


Слайд #6
Презентація на тему «Мексика» (варіант 13) - Слайд #6

Населення
Мексика, як і будь-яка країна американського континенту, багатонаціональна держава: 60 % населення складають іспано-індіанські метиси, 29 % — індіанці різних племен, 10 % — нащадки європейців і 1 % — інші нечисленні народності.Офіційною мовою країни є іспанська.З часів обертання у християнство іспанськими конкістадорами переважна більшість мексиканців сповідає християнство. 89 % віруючих мексиканців — католики, 6 % — протестанти, 5 % — прихильники інших релігій. У глибині країни серед місцевих індіанських племен досі широко поширене язичництво


Слайд #7
Презентація на тему «Мексика» (варіант 13) - Слайд #7

природни умови
У Мексиці розташовані гірські хребти : Сьєрра-Мадре Західна , як продовження гір Північної Америки та Сьєрра-Мадре Східна, Транс-мексиканський вулканічний пояс і Сьєрра-Мадре Південна. Найвищі гори Мексики: Попокатепетль, Невадо-де-Толука, пік Орісаба і Істаксиуатль. Клімат більшої частини Мексики тропічний, на півночі — субтропічний, дуже мінливий залежно від характеру рельєфу. Зі сходу та заходу на територію Мексики проникають вологі тропічні повітряні маси, що рясно зрошують навітряні схили гір. Північно-західна територія країни незахищена від вітрів, що дмуть з центральних частин Північної Америки, і має сухий континентальний клімат.


Слайд #8
Презентація на тему «Мексика» (варіант 13) - Слайд #8

корисні копалиниі гірничодобувна промисловість
Мексика є одним з основних світових виробників срібла і плавикового шпату , а також головним постачальником сурми, кадмію, марганцю, ртуті і цинку.Велика кількість золота, молібдену, вольфраму, олова, вісмуту, урану, бариту і високоякісного коксівного вугілля.У Мексиці є три головних гірничодобувних райони.


Слайд #9
Презентація на тему «Мексика» (варіант 13) - Слайд #9

Сільське господарство країни
До найважливіших сільськогосподарських культур відносяться кукурудза, пшениця, рис, ячмінь, маїс і сорго. До інших важливих експортних культур — фрукти і овочі, особливо помідори, апельсини, манго й банани, кава.Розведення великої рогатої худоби у Мексиці зосереджене в північно-центральному регіоні, який експортує велику кількість рогатої худоби у США. Велике значення в тваринництві країни мають також коні, мули, осли, вівці, кози й свині. Сільське господарство, лісове господарство і рибальство становлять до 10 % всієї мексиканської економіки. У Мексиці переважають дрібні фермерські господарства, і зрошування залишається однією з серйозних проблем.


Слайд #10
Презентація на тему «Мексика» (варіант 13) - Слайд #10

Сільське господарство, лісове господарство і рибальство становлять до 10 % всієї мексиканської економіки. У Мексиці переважають дрібні фермерські господарства, і зрошування залишається однією з серйозних проблем.


Слайд #11
Презентація на тему «Мексика» (варіант 13) - Слайд #11

Нафтодобувна і газова промисловість 
Мексика має високо розвинуті нафтовидобувну і газову промисловість. Коли на початку XX століття почався комерційний видобуток нафти, вона почала відігравати важливу роль в економіці Мексики та зовнішньоекономічних зв'язках країни. Перші нафтові родовища розташовувалися, в основному, між Веракрусом і Тампіко, але у 1970-х і 1980-х роках були відкриті нові нафтові родовища в Табаско, у морі поблизу узбережжя Кампечі і в Чьяпасі.