Презентація на тему «Маршалові острови»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Маршалові острови» - Слайд #1

Маршалові острови


Слайд #2
Презентація на тему «Маршалові острови» - Слайд #2

Маршалові острови прапор герб


Слайд #3
Презентація на тему «Маршалові острови» - Слайд #3

Столиця
(та найбільше місто)tМаджуро
Площа
Загаломt181 км² (213-та)
Води (%)tнезначна
Населення
оцінка черв. 2005 р.t61 963 (205-та)
перепис 2003 р.t56 429
Густотаt326/км² (28-ма)
Офіційні мови
маршалезька, англійська
Адміністративний поділ
У роки існування Підопічної території Тихоокеанські острови Маршаллові Острови становили один округ
На даний час Маршаллові Острови розділені на 33 муніципалітети: Аілінгінае, Аілінглаплап, Аїлук, Арно, Аур, Бікар, Бікіні, Бокак, Вото, Джабат, Джалуїт, Джемо, Кілі, Кваджалейн, Лае, Ліб, Лікіеп, Маджуро, Меджіт, Милі, Наморік, Наму, Ронгелап, Ронгерік, Така, Уджае, Уджеланг, Утірік, Ебон, Еніветок, Ерікуб. Чотири окружні центри - Маджуро, Ебеє, Джалуіт та Вотье - мають органи місцевого самоврядування з виборною радою, мером, призначеними чиновниками та місцевою поліцією.


Слайд #4
Презентація на тему «Маршалові острови» - Слайд #4

Жителі і їх спосіб життя
Абсолютну більшість населення Маршаллових Островів становлять маршальці. Це - мікронезійський народ, який поділяється на дві етнографічні групи: райлік і рахтак (у географії використовується трохи інша вимова — ралік і ратак: так називають два острівні ланцюги країни).
Жителі Маршаллових островів дуже доброзичливі і привітні. Показником цієї риси характеру можуть бути навіть традиційні привітання - "Локве-юк" (можна перекласти як "з любов'ю до вас») або «іакве" ("ви - веселка"), до цих пір застосовуються на практиці набагато частіше традиційного англійського "Хеллі «
Місцеве суспільство досі несе всі риси матрилинейной культури , тому земля передається від покоління до покоління через матір або старшу жінку роду . Саме додавання таких сімейних наділів і дає силу і соціальний статус роду і клану , його місце в громаді і вплив на інших її членів . Концепція сімейства і спільноти тут нерозривно переплітаються з поняттям " нація " і " народ". Остров'яни досі вважають всіх своїх численних родичів , навіть живуть на інших островах , членами сім'ї. При цьому , відвідуючи інші острови , де влада , природно , належить місцевим племінним лідерам , вони автоматично потрапляють під їх заступництво і захист , а повертаючись додому знову переходять " під крило " свого вождя , що вносить чималий внесок у єдність острівної культури .


Слайд #5
Презентація на тему «Маршалові острови» - Слайд #5

Природні умови
Щоб виявити Маршаллові Острови , нам необхідно відправиться на північ від екватора і на схід від Федеральних Штатів Мікронезії . Зустрівши два витягнутих паралельних один одному архіпелагу Ралік (західний ) і Ратак ( східний) , ми зрозуміємо , що дісталися до мети нашої подорожі.
Архіпелаг Ралік в перекладі з місцевих мов означає « захід сонця».
Саме тут розташований атол Кваджалейн - найбільший у світі .Архіпелаг Ратак перекладається як « схід сонця».
Обидва архіпелагу налічують 29 живописних коралових атолів разом з 1225 острівцями , оточеними 870 рифами , загальною площею в 2 мільйони кілометрів квадратних . Загальна довжина лінії берега становить 370 кілометрів.
Всі острови мають коралове походження, тому висота їх незначна, найвища точка (10 метрів) знаходиться на атолі Лікіеп.


Слайд #6
Презентація на тему «Маршалові острови» - Слайд #6

Клімат
Відмінною особливістю регіонального клімату Маршаллових Островів є зміна кліматичних умов з півночі на південь , у тому числі збільшення в цьому напрямку кількості опадів . На північних островах країни клімат тропічний , напівзасушливий . Наприклад , на самому північному атолі Маршаллових островів , Бокак , він практично напівпустинний , хоча кількість опадів , що випадають на ньому , близько до показників західних прерій США. Це обумовлено декількома факторами: пористістю грунтів , сольовими туманами і солоними грунтовими водами. Кількість опадів на Маршаллових Островах збільшується в міру руху на південь і досягає свого максимуму на атолі Ебон , найпівденнішому острові країни , розташованому в екваторіальному поясі.
Іншою важливою кліматичної особливістю місцевого клімату є розташування Маршаллових островів в зоні північно-східних пасатів . Протягом більшої частини року на островах переважають вітри, що дмуть з північного сходу . Вони відрізняються високою вологістю. На всіх островах , крім самих північних , часто трапляються зливи .
Для архіпелагу типові, хоча й рідкі , тропічні шторми і урагани , або тайфуни , в період яких спостерігається випадання великої кількості опадів , сильні вітру , що ламають дерева і руйнують будинки , а також високі хвилі , які загрожують змити низинні острівці . Трапляються посухи. Причиною кліматичних катаклізмів найчастіше є Ель- Ніньо.
Щомісячний рівень опадів на Маршаллових Островах становить близько 300-380 мм . На північних островах країни щорічно випадає від 1000 до 1750 мм опадів , на південних - 3000-4300 мм . На північних островах найсильніші дощі трапляються з вересня по листопад , на південних же вони випадають круглий рік .
Температурний режим на архіпелазі протягом року залишається постійним . Різниця між найхолоднішим і найтеплішим місяцем становить 1-2 ° C. Найнижчі нічні температури зазвичай на 2-4 градуси вище найнижчої денної температури. Середньорічна температура на Маршаллових Островах становить 27,8 ° C


Слайд #7
Презентація на тему «Маршалові острови» - Слайд #7

Флора
Рослинний світ островів не дуже різноманітний, на узбережжі виростають кокосові пальми, по берегах внутрішніх лагун - мангрові зарості. Зустрічаються тропічні вічнозелені ліси.


Слайд #8
Презентація на тему «Маршалові острови» - Слайд #8

Фауна
Найважливішими представниками місцевої фауни є морські птахи. На багатьох північних островах, Бікар, Бокак, Бікіні, відкладають яйця зелені черепахи (лат. Chelonia mydas), проте раніше широко поширена морська черепаха бісса (лат. Eretmochelys imbricata) стала рідко зустрічатися в місцевих водах . З наземних плазунів на островах зустрічаються 4 види сцинкових ящірок і індійський варан.


Слайд #9
Презентація на тему «Маршалові острови» - Слайд #9

Основний промисл - Рибальство
На тлі зростаючого населення країни Уряд Маршаллових островів оголосило розвиток риболовного сектора економіки одним з пріоритетних напрямків діяльності.
Прибережне рибальство відіграє важливу роль в житті маршалльци. Особливу цінність, крім окремих видів риб, представляють різноманітні ракоподібні, насамперед краби, які йдуть на внутрішній ринок. На атолах Наморік і Маджуро діють ферми з вирощування перлів, а на Лікіепе - станція з вирощування гігантських тридакн.
Основу експорту країни становить тунець, проте його вилов здійснюється переважно іноземними судами, яким надається ліцензія на право вилову риби у виключній економічній зоні Маршаллових Островів.


Слайд #10
Презентація на тему «Маршалові острови» - Слайд #10

Зовнішні економічні зв'язки
Основними статтями експорту Маршаллових Островів є сільськогосподарська продукція (копра, кокосова олія, риба). Країна залежить від імпорту продовольства, промислових товарів, машин та палива. Імпорт у багато разів перевищує експорт. У 2000 році обсяг експорту склав 9,1 млн доларів, а імпорту — 54,7 млн доларів.
Основними партнерами по імпорту у 2003 році були материкова частина США (54,1%), Австралія (13,4%), Гуам (11,3%), Японія (4,9%), Нова Зеландія (3,4%) , Гонконг (3,3%), Тайвань (2,9%). Основні партнери по експорту — США, Японія, Австралія, Китай.


Слайд #11
Презентація на тему «Маршалові острови» - Слайд #11

Економіка Маршаллових островів
Основу економіки Маршаллових Островів становить сфера послуг разом з аграрним сектором. В останні роки на островах активно розвивається туристична сфера, на яку покладають великі надії.
Аграрний сектор тісно зав'язаний з вирощуванням кокосових пальм, помідорів, хлібних дерев, динь, фруктів, таро. Остров'яни рибалять, перли,перлини. Риба, копра і кокосова олія є основними експортними товарами Маршаллових Островів.