Презентація на тему «Ліхтенштейн» (варіант 2)


Рейтинг презентації 4.25 на основі 4 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Ліхтенштейн» (варіант 2) - Слайд #1

Ліхтенштейн


Слайд #2
Презентація на тему «Ліхтенштейн» (варіант 2) - Слайд #2

Князівство Ліхтенштейн (нім. Fürstentum Liechtenstein) — країна на заході центральної Європи. Площа 160 км²; столиця – Вадуц. Країна входить до малих країн континенту, з кордоном у 76 кілометрів, і межує на сході з Австрією (кордон становить 35 км), а на заході та півдні зі Швейцарією (кордон становить 41 км). Вважається 4-ою з найменших держав континенту та 6-ою з найменших країн світу.


Слайд #3
Презентація на тему «Ліхтенштейн» (варіант 2) - Слайд #3

Грошова одиниця —швейцарський франк.


Слайд #4
Презентація на тему «Ліхтенштейн» (варіант 2) - Слайд #4

Очолює державу князь Ганс Адам ІІ з 1989; політична система - конституційна монархія; голова держави - князь, що скликає й розпускає  ландтаг  (парламент) і затверджує закони.


Слайд #5
Презентація на тему «Ліхтенштейн» (варіант 2) - Слайд #5

Населення становить 35,789 чоловік (на 26.07.2010), середня щільність населення близько 219 чоловік на км². Народжуваність - 12,95 новонароджених на 1 000 чоловік (1995). Смертність - 6,56 смертей на 1 000 чоловік (рівень дитячої смертності 0,5 смертельних випадків на 1 000 новонароджених). Середня тривалість життя: чоловіків - 74 роки, жінок - 81 рік (1995).


Слайд #6
Презентація на тему «Ліхтенштейн» (варіант 2) - Слайд #6

Більша частина жителів - ліхтенштейнці (алеманці), решта — італійці, швейцарці і австрійці. Офіційна мова німецька. Більшість віруючих (87%) сповідає католицизм, протестантів — близько 7% населення.


Слайд #7
Презентація на тему «Ліхтенштейн» (варіант 2) - Слайд #7

Ліхтенштейн — процвітаюча країна з розвиненим сектором фінансових послуг і високим рівнем життя. ВВП в Ліхтенштейні в 1999 склав 825 млн дол. США або на душу населення — 25 000 дол. США. Більше як 73,7 тис. міжнародних концернів і іноземних компаній зареєстровано на території Ліхтенштейну завдяки низькому рівню оподаткування, нескладних правил реєстрації і в цілях збереження фінансової таємниці. Бюджет держави складається в основному з податків, зокрема від цих компаній (біля 30%), доходів від випуску поштових марок (10%) і іноземного туризму.


Слайд #8
Презентація на тему «Ліхтенштейн» (варіант 2) - Слайд #8

Майже 50% самодіяльного населення зайнято в промисловості (виробництво пресових і штампувальних виробів, обчислювальних машин, хімічної і фармацевтичної продукції, фарфорових зубних протезів, високо-вакуумної техніки). Значна частина населення займається ремісництвом. В сільському господарстві розвинуті тваринництво, виноградарство, виробництво зерна.


Слайд #9
Презентація на тему «Ліхтенштейн» (варіант 2) - Слайд #9

У структурі експорту переважають точні прилади, електроніка, поштові марки, кераміка. Експорт прямує в основному в країни ЄС і Швейцарію. У структурі імпорту фігурують машинне устаткування, металеві вироби, текстиль, продовольство, автомобілі. Основні партнери по імпорту — країни ЄС і Швейцарія. За вартістю експорт більш ніж в 2,5 разів перевищує імпорт, і дохід від нього в 1996 склав 2,47 млрд дол. США.


Слайд #10
Презентація на тему «Ліхтенштейн» (варіант 2) - Слайд #10

Телефонне, телеграфне і поштове обслуговування здійснює Швейцарія. Через територію країни проходить залізниця протяжністю 18,5 км, що зв'язує міста Фельдкірх в Австрії і Букс в Швейцарії і що належить Австрії. Довжина автомобільних доріг досягає 250 км. Всі вони відмінної якості з твердим покриттям. Своїх аеропортів Ліхтенштейн не має і користується послугами портів сусідніх країн.


Слайд #11
Презентація на тему «Ліхтенштейн» (варіант 2) - Слайд #11

Дякую за увагу