Презентація на тему «Латинська Америка» (варіант 6)


Рейтинг презентації 3.25 на основі 4 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Латинська Америка» (варіант 6) - Слайд #1

Латинська Америка
Робота учениці 10-Б класу
Лагно Анни


Слайд #2
Презентація на тему «Латинська Америка» (варіант 6) - Слайд #2

Латинською Америкою називають регіон, розташований у західній півкулі між південним кордоном США і Антарктидою. До нього входять Мексика, країни Центральної Америки, країни Карибського басейну і материк Південна Америка.


Слайд #3
Презентація на тему «Латинська Америка» (варіант 6) - Слайд #3

На території регіону розташовано 46 держав і територій, з них 33 незалежні держави. Його загальна площа 20,5 млн. км2, що становить 15% суші земної кулі. У 2001 р. в Латинській Америці і Карибському басейні проживало 525 млн. осіб, або 8,5% загальної чисельності населення світу.


Слайд #4
Презентація на тему «Латинська Америка» (варіант 6) - Слайд #4

У трьох країнах — Аргентині, Бразилії і Мексиці — проживає більше половини населення Латинської Америки.


Слайд #5
Презентація на тему «Латинська Америка» (варіант 6) - Слайд #5

Природні умови і ресурси. За особливостями рельєфу Латинську Америку можна поділити на дві частини. Східну частину займають рівнини, а західну — гірські хребти Анд. У прогинах Південноамериканської платформи знаходяться низовини — найбільша у світі Амазонська низовина,


Слайд #6
Презентація на тему «Латинська Америка» (варіант 6) - Слайд #6

Найвища вершина Анд — г. Аконкагуа (6960 м.). Анди характеризуються високою сейсмічною активністю: руйнівними землетрусами і вулканами.


Слайд #7
Презентація на тему «Латинська Америка» (варіант 6) - Слайд #7

Латинська Америка забезпечена практично усіма видами корисних копалин. Її ще називають "коморою світу". На її частку припадає майже половина світових запасів міді, третина — срібла, бокситів і сірки, чверть — залізної руди і олова.


Слайд #8
Презентація на тему «Латинська Америка» (варіант 6) - Слайд #8

Земельні ресурси. Рівень сільськогосподарського освоєння території у Латинській Америці невисокий. Тільки 36% земельного фонду регіону — це сільськогосподарські угіддя. За часткою оброблюваних земель у структурі сільськогосподарських угідь (8,7%) регіон майже вдвоє поступається середньосвітовому показнику.


Слайд #9
Презентація на тему «Латинська Америка» (варіант 6) - Слайд #9

Екологічні проблеми у Латинській Америці пов'язані перш за все з високою територіальною концентрацією промислового виробництва і з розробками корисних копалин. Головні промислові центри регіону — Сан-Паулу, Мехіко і Буенос-Айрес — найбільш забруднені міста регіону. Особливо велике забруднення спричиняє діяльність нафтових заводів. Райони, де вони зосереджені, часто називають "долинами смерті".


Слайд #10
Презентація на тему «Латинська Америка» (варіант 6) - Слайд #10

У більшості країн Латинської Америки переважають метиси. Вони становлять більше половини загальної чисельності населення регіону. Найбільше метисів проживає у Мексиці, а також у країнах Центральної (Гондурас, Сальвадор, Нікарагуа) і Південної (Парагвай, Чилі, Венесуела) Америки, де їх частка у загальній чисельності населення коливається від 60 до 95%.


Слайд #11
Презентація на тему «Латинська Америка» (варіант 6) - Слайд #11

Латинська Америка займає вагомі позиції у світовому виробництві кави, бананів, цукру, какао, бавовни та інших сільськогосподарських продуктів.


Слайд #12
Презентація на тему «Латинська Америка» (варіант 6) - Слайд #12

На східному березі острова Ямайка розташована гірська гряда під назвою Блакитні Гори. Гірський грунт під впливом дощу створює прекрасні умови для вирощування одного з кращих сортів кави в світі: Ямайка Блакитна Гора.


Слайд #13
Презентація на тему «Латинська Америка» (варіант 6) - Слайд #13

Ця кава вважається одним з найбільш рідкісних і дорогих з усіх існуючих сортів. Цю виняткову арабіку поставляли до двору її Імператорської Величності королеви Вікторії і імператора Японії.


Слайд #14
Презентація на тему «Латинська Америка» (варіант 6) - Слайд #14

Найбільші міста:1. Сан-Паулу (11 316 149)


Слайд #15
Презентація на тему «Латинська Америка» (варіант 6) - Слайд #15

2. Ріо-де-Жанейро (6 453 682)


Слайд #16
Презентація на тему «Латинська Америка» (варіант 6) - Слайд #16

Карнавал в Ріо-де-Жанейро щорічно проводиться карнавал, де велика частина населення одягається в різні костюми і виходить на вулиці.


Слайд #17
Презентація на тему «Латинська Америка» (варіант 6) - Слайд #17

3. Мехіко (8,8 млн)


Слайд #18
Презентація на тему «Латинська Америка» (варіант 6) - Слайд #18

Дякую за увагу!