Презентація на тему «Глобальна проблема війни та миру»


Рейтинг презентації 4.15 на основі 26 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Глобальна проблема війни та миру» - Слайд #1

Глобальна проблема війни та миру


Слайд #2
Презентація на тему «Глобальна проблема війни та миру» - Слайд #2

Війна́ — складне суспільно-політичне явище, пов'язане з розв'язанням протиріч між державами, народами, національними і соціальними групами з переходом до застосування засобів збройної боротьби, що відбувається у формі бойових дій між їх збройними силами. Це специфічна форма вияву соціальних відносин, у якій домінує збройна боротьба як продовження політики, що підпорядковує своїм цілям усі сфери суспільного життя.


Слайд #3
Презентація на тему «Глобальна проблема війни та миру» - Слайд #3

Свого часу Леонардо да Вінчі зробив досить невтішний прогноз щодо розвитку людства: “На землі завжди будуть відбуватися руйнівні війни… Ні на землі, ні під нею, ні під водою не залишиться нічого не ушкодженого. Вітер рознесе по всьому світі позбавлену рослинності землю і присипле нею залишки істот, котрі наповнювали колись життям різні країни”. На жаль, вся історія людства поки що підтверджує цей прогноз.


Слайд #4
Презентація на тему «Глобальна проблема війни та миру» - Слайд #4

Існують підрахунки, які заслуговують на увагу: за період із 3600 року до нашої ери і до наших днів відбулося понад 14 550 великих і малих війн.Під час цих війн загинули, вмерли від ран, голоду, епідемій понад 3,6 мільярдів людей. Та серед цієї безлічі воєн гігантськими вершинами височать дві світові війни ХХ століття


Слайд #5
Презентація на тему «Глобальна проблема війни та миру» - Слайд #5

На жаль, як і багато років тому, людство ще не навчилося розв'язувати конфліктні питання мирним шляхом, за допомогою переговорів, Ще й сьогодні то тут, то там ідуть локальні війни (Югославія, Ірак), гинуть люди, руйнуються тисячолітні культурні надбання. Які причини локальних війн? Вони з'являються там, де відбуваються соціальні бурі, де виникає вибухонебезпечне протистояння політичних сил, де сильніша держава гнітить слабшу. Проте справжньою катастрофою для людства може стати ядерна війна, яка призведе до цілковитого знищення людей або до їхньої деградації. Проблеми війни і миру - глобальні, надзвичайно гострі і потребують неабияких зусиль не лише європейців, а й усієї світової спільноти.


Слайд #6
Презентація на тему «Глобальна проблема війни та миру» - Слайд #6

Протягом двох світових війн
та локальних конфліктів загинуло понад 100 млн чол.! Нині у світі накопичено стільки зброї, що нею можна знищити людство кілька разів.


Слайд #7
Презентація на тему «Глобальна проблема війни та миру» - Слайд #7

Офіційно в світі існують 5 країн, які мають право утримувати ядерну зброю на своїй території, — це так звані держави «ядерного клубу»: США, Росія, Китай, Франція та Велика Британія.
Вони виступають гарантом миру та безпеки в світі. Ці країни були визнані ядерними у 1970 р. Угодою про непоширення ядерної зброї.


Слайд #8
Презентація на тему «Глобальна проблема війни та миру» - Слайд #8

Офіційно в світі існують 5 країн, які мають право утримувати ядерну зброю на своїй території, — це так звані держави «ядерного клубу»: США, Росія, Китай, Франція та Велика Британія.
Вони виступають гарантом миру та безпеки в світі. Ці країни були визнані ядерними у 1970 р. Угодою про непоширення ядерної зброї.


Слайд #9
Презентація на тему «Глобальна проблема війни та миру» - Слайд #9

Сучасні способи вирішення проблеми:
Велике значення для розв'язання названих проблем має виховання підростаючого покоління в дусі миру, дружби, взаєморозуміння і толерантності. Ця робота здійснюється не лише в школі. Сьогодні в багатьох країнах Європи, у тому числі і в Україні, створено осередки “Педагоги за мир і взаєморозуміння”, які є складовими могутнього світового руху. Мета цих організацій – своїми активними діями зберегти мир на планеті. Характерно, що в одному строю з дорослими – діти, і серед них мільйони українських школярів.


Слайд #10
Презентація на тему «Глобальна проблема війни та миру» - Слайд #10

Мир — це стан спокою і гармонії, період між війнами
21 вересня
в Україні відзначається
День миру


Слайд #11
Презентація на тему «Глобальна проблема війни та миру» - Слайд #11

Дякую за увагу!