Презентація на тему «Франція» (варіант 44)


Рейтинг презентації 5 на основі 4 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Франція» (варіант 44) - Слайд #1

Презентація на тему: ” Франція”
Робота
учениці 10 класу
Вільшанської ЗОШ
Турчак Марини


Слайд #2
Презентація на тему «Франція» (варіант 44) - Слайд #2

Загальна характеристика країни
Офіційна назва - Французька Республіка.
Площа - 551,6 тис. кв. км.
Населення - 65 млн 27 тис. осіб.
Столиця – Париж.
Адміністративний поділ - 22 області , 96 департаментів, включаючи особливу територіально-адміністративну одиницю - Корсику, 36684 комуни . Існує також поділ на З7 історичних провінцій.
Офіційна мова - французька.
Релігія - християнство (католицизм, протестантизм, православ'я).
Грошова одиниця – євро.


Слайд #3
Презентація на тему «Франція» (варіант 44) - Слайд #3

Економіко - географічне положення
Франція - високорозвинена приморська держава Західної Європи. Країна має одночасний вихід до Атлантичного океану, Середземного моря і через Ла-Манш у Північне море та контролює головні гірські системи Західної Європи, межує з Андоррою, Бельгією, Люксембургом,Німеччиною, Швейцарією, Італією та Іспанією. Вона розташована на перетині найважливіших транзитних шляхів Європи.


Слайд #4
Презентація на тему «Франція» (варіант 44) - Слайд #4

Державний устрій
Франція - президентсько-парламентська республіка та унітарна держава., главою якої є президент, що обирається загальним прямим голосуванням строком на 5 років.
Президент Франції Франсуа Олланд


Слайд #5
Презентація на тему «Франція» (варіант 44) - Слайд #5

Зовнішні відносини
Франція є членом ООН і більшості спеціалізованих агентств цієї організації, а також ОБСЄ, ЄС, НАТО, Організації економічного співробітництва і розвитку.
Емблема ООН


Слайд #6
Презентація на тему «Франція» (варіант 44) - Слайд #6

Населення
Загальна чисельність населення становить 58 млн осіб ,що ставить Францію на 13-е місце у світі і 4-е місце в Європі за кількістю населення. Франція — однонаціональна держава, її населення становлять французи. Приблизно чверть корінного населення (4,5 млн) — це іноземці (алжирці, португальці, італійці, іспанці, вірмени тощо). Щороку приблизно 10 тис. осіб отримують французьке громадянство.


Слайд #7
Презентація на тему «Франція» (варіант 44) - Слайд #7

Демографічні показники
Демографічні показники населення однотипні з іншими розвиненими країнами. Специфічним є те, що низький природний приріст став реальністю тут ще в XIX ст. З ним пов'язана інтенсивна імміграція.


Слайд #8
Презентація на тему «Франція» (варіант 44) - Слайд #8

Понад 78 % французів живуть у містах. Характерною є домінуюча роль Парижа, де мешкає 1/6 всього населення. Переважають малі і середні міста, а в сільській місцевості — хутори і невеликі села. Такий тип розселення спричиняє маятникові міграції.


Слайд #9
Презентація на тему «Франція» (варіант 44) - Слайд #9

Природні умови
Франція — країна різноманітних природних умов. На півночі й заході простягаються широкі рівнини, пагорби та плоскогір'я. На сході лежать давні невисокі гори Вогези, на північному сході — Арденни, на півдні країни — гірські масиви Альп і Піренеїв, що чергуються з широкими долинами.
Гори Вогези


Слайд #10
Презентація на тему «Франція» (варіант 44) - Слайд #10

Природні умови
Франція розташована в помірному кліматичному поясі. На півдні — клімат субтропічний середземноморського типу. Країна добре забезпечена водними ресурсами, прісною водою.
Ельзас


Слайд #11
Презентація на тему «Франція» (варіант 44) - Слайд #11

Природні ресурси
Серед мінеральних ресурсів переважають поклади залізної руди (Лотарингія), калійної та кам'яної солей (Ельзас, Лотарингія), уранових руд (центральні райони країни), бокситів (Прованс, Лангедок), природного газу, є небагаті запаси кам'яного вугілля (Лотарингія).
Лотарингія


Слайд #12
Презентація на тему «Франція» (варіант 44) - Слайд #12

Природні ресурси
Країна має достатню кількість природного будівельного матеріалу, що забезпечує власні потреби та експортується.


Слайд #13
Презентація на тему «Франція» (варіант 44) - Слайд #13

Господарство
За обсягом ВНП Франція посідає 4-те місце у світі. Провідними галузями її господарства є електроенергетика, машинобудування, хімічна, легка, харчова промисловість, тваринництво, окремі галузі рослинництва, рибальство.


Слайд #14
Презентація на тему «Франція» (варіант 44) - Слайд #14

Енергетика
Енергетика базується на привізних вугіллі, нафті й газі, оскільки власних паливних ресурсів не вистачає. Водночас країна має значні гідроресурси та найрозвинутішу в Західній Європі мережу АЕС. Потужна електростанція в Одейлпо (Піренеї) працює на сонячній енергії. Є також приливно-відпливні електростанції.


Слайд #15
Презентація на тему «Франція» (варіант 44) - Слайд #15

Машинобудування
Машинобудування — провідна галузь індустрії країни. Особливо виділяється транспортне машинобудування, в тому числі автомобілебудування, за кількісними показниками якого країна посідає 4-те місце в світі. Виготовляють також космічну і ракетну техніку, електроніку, засоби зв'язку, сільськогосподарські машини, побутову техніку тощо.


Слайд #16
Презентація на тему «Франція» (варіант 44) - Слайд #16

Хімічна промисловість
Хімічна промисловість працює на довізній та власній сировині. Нафтопереробні комбінати розміщені в портах; підприємства фармацевтичної та парфумерної промисловості — у Парижі. Виробництво пластмас і добрив зосереджене в Гаврі та Руані. Підприємства хімічної промисловості працюють майже в усіх регіонах Франції.
Гавр


Слайд #17
Презентація на тему «Франція» (варіант 44) - Слайд #17

Сільське господарство
Франція є найбільшим виробником сільськогосподарської продукції в Західній Європі та одним з найбільших її експортерів у світі. За вартістю сільськогосподарського експорту вона поступається лише США. Рослинництво дає 1/3 вартості продукції. Вирощують зернові, картоплю, цукрові буряки, олійні. Тваринництво дає 2/3 вартості продукції сільського господарства. Основним традиційно є розведення великої рогатої худоби. Спеціалізовані свинарство і птахівництво стали розвиватися порівняно недавно.


Слайд #18
Презентація на тему «Франція» (варіант 44) - Слайд #18

Транспорт
Транспорт у країні добре розвинутий. Внутрішні перевезення в основному здійснюються автомобільним транспортом. Неабияку роль у цих перевезеннях відіграють річковий і морський транспорт. Більша частина зовнішніх перевезень припадає саме на нього. Найбільші порти країни — Марсель (2-ге місце в Європі), Гавр, Кале, Дюнкерк, Булонь. Завдяки високому рівню електрифікації залізничного транспорту експреси можуть розвивати швидкість до 500 км/год . Париж— другий повітряний вузол у Європі після Лондона.


Слайд #19
Презентація на тему «Франція» (варіант 44) - Слайд #19

Туризм
Франція — найбільш відвідувана країна у світі , Париж — найбільш туристичне місто; Ейфелева вежа — найвідвідуваніший у світі монумент, тобто Франція — безперечна чемпіонка світового туризму.
Ейфелева вежа


Слайд #20
Презентація на тему «Франція» (варіант 44) - Слайд #20

Визначні пам'ятки
Країна є справжнім заповідником пам'яток історії, архітектури і культури. У Парижі — палац-музей Лувр, острів Сіте з собором Нотр-Дам, палац Пале-Рояль, Люксембурзький палац, Опера, Ейфелева вежа і багато іншого
Паризька Опера
Лувр


Слайд #21
Презентація на тему «Франція» (варіант 44) - Слайд #21

Собор Паризької Богоматері


Слайд #22
Презентація на тему «Франція» (варіант 44) - Слайд #22

Дякую за увагу!