Презентація на тему «Цікаві факти про Африку»


Рейтинг презентації 3.36 на основі 14 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Цікаві факти про Африку» - Слайд #1

Підготувала учениця 10-Б
Демченко Дарина
Цікаві факти про Африку


Слайд #2
Презентація на тему «Цікаві факти про Африку» - Слайд #2

Сьогодні ЕК розповість вам кілька цікавих фактів про Африку.
1. Площа Африки складає 16 мільйонів квадратних кілометрів, що становить майже 18 відсотків поверхні землі. Сумарно в Африці проживає 600 мільйонів чоловік. Серед населення Африки живуть самі маленькі ростом і найвищі народності в світі.


Слайд #3
Презентація на тему «Цікаві факти про Африку» - Слайд #3

Цікаві факти про Африку
2. Найвища африканська гора знаходиться на сході Африки. Це Кіліманджаро (інша назва – Юхуру, «Незалежність»), її висота становить 5895 м. За своєю природою Кіліманджаро − це згаслий вулкан. І хоча ця гора й знаходиться на близькій відстані від самісінького екватора, її вершина завжди покрита снігом.


Слайд #4
Презентація на тему «Цікаві факти про Африку» - Слайд #4

Цікаві факти про Африку
Африка є найбільшим у світі виробником алмазів, саме на цьому континенті зосереджено до 50% від світового виробництва. На сьогоднішній день Африка випустила більше 75% алмазів у світі у вартісному вираженні, більш ніж 1900 млн каратів на суму близько $ 158 млрд.


Слайд #5
Презентація на тему «Цікаві факти про Африку» - Слайд #5

Ефіопія – найстаріша незалежна країна в Африці і одна з найстаріших у світі, відомо, що їй як мінімум 2000 років. Країна включає більше ніж 80 етнічних груп і багато мов. Ефіопію ніколи не колонізували, єдиний виняток – це італійська окупація в 1936-41 роках.


Слайд #6
Презентація на тему «Цікаві факти про Африку» - Слайд #6

Цікаві факти про Африку
У Судані знаходиться більше пірамід, ніж в будь-якій іншій країні на Землі − навіть більше, ніж у Єгипті. Є принаймні 223 піраміди в суданських містах Аль Курру, Нурі, Гебель Баркан і Мерое (Єгипет є домом для близько 110 пірамід). Вони, як правило, від 20 до 30 метрів у висоту.


Слайд #7
Презентація на тему «Цікаві факти про Африку» - Слайд #7

Цікаві факти про Африку
У Танзанії найбільша концентрація диких тварин. У країні зосереджено близько 20% видів великих ссавців з тих, що мешкають в Африці.


Слайд #8
Презентація на тему «Цікаві факти про Африку» - Слайд #8

Цікаві факти про Африку
 ПАР налічується 11 офіційних мов. Ця країна має 11 офіційних назв. Цікаво знати, що більшість населення знає три і більше мов. Англійська є однією з найпоширеніших і використовується більш аніж половиною населення країни.