Презентація на тему «Бразилія» (варіант 14)


Рейтинг презентації 3.5 на основі 2 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 14) - Слайд #1

Бразилія
Брази́лія (порт. Brasil МФА: [bɾaˈziu̯]), офіційно Федерати́вна Респу́бліка Брази́лія — держава в Південній Америці, що межує на південному заході з Уругваєм, Аргентиною, Парагваєм і Болівією, на заході з Перу і Колумбією, на півночі з Венесуелою, Гайаною,Суринамом і Французькою Гвіаною, на сході омивається Атлантичним океаном. Площа — 8 511 965 км², столиця — місто Бразиліа. 
Бразилія-Федеративна республіка ,складається з 26 штатів


Слайд #2
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 14) - Слайд #2

Бразилія
Брази́лія (порт. Brasil МФА: [bɾaˈziu̯]), офіційно Федерати́вна Респу́бліка Брази́лія — держава в Південній Америці, що межує на південному заході з Уругваєм, Аргентиною, Парагваєм і Болівією, на заході з Перу і Колумбією, на півночі з Венесуелою, Гайаною,Суринамом і Французькою Гвіаною, на сході омивається Атлантичним океаном. Площа — 8 511 965 км², столиця — місто Бразиліа. 
Бразилія-Федеративна республіка ,складається з 26 штатів


Слайд #3
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 14) - Слайд #3

UYU
Бразилія — найбільша держава Латинської Америки, що займає майже половину континенту. На півночі межує з Венесуелою, Гайаною, Суринамом, Французькою Гвіаною, на півдні — з Уругваєм, на заході — з Аргентиною, Парагваєм, Болівією і Перу, на північному заході — з Колумбією. На півночі і сході омивається водами Атлантичного океану. Територія — 8511,996 тис. км²., що становить 5,7 % від усієї суші світу. Бразилія — п'ята за величиною країна світу (після Росії, Китаю, Канади і Сполучених Штатів Америки).


Слайд #4
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 14) - Слайд #4

Рельєф


Слайд #5
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 14) - Слайд #5

Клімат
Для більшої частини території Бразилії характерний теплий тропічний клімат. Середні місячні температури коливаються від 16 до 29 °C; лише на високих східних масивах середня температура липня від 12 до 14 °C; можливі заморозки. Але режим опадів і типи клімату різні.


Слайд #6
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 14) - Слайд #6

Ґрунти і рослинність
У Бразилії переважають ліси на червоноколірних латеритних (ферралітних) ґрунтах. За запасами твердої деревини Бразилія займає перше місце у світі. Густі вологі екваторіальні вічнозелені ліси — гілеї, або сельва, з коштовними видами дерев (понад 4000 видів) займають західну частинуАмазонії; під ними розвинуті підзолисті латеритні ґрунти.


Слайд #7
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 14) - Слайд #7

Внутрішні води
Територія країни вкрита дуже густою річковою мережею. Уся Амазонія, південь Ґвіанського і північна частина Бразильського плоскогір'їв зрошуються системою ріки Амазонка; південь Бразильського плоскогір'я — системами річок Уругвай і Парана, захід — притокою Парани — рікоюПарагвай


Слайд #8
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 14) - Слайд #8

Народонаселення
Населення Бразилії сконцентроване уздовж узбережжя. Населення південних штатів має переважно європейське походження, але більшість мешканців Півночі — індіанці, а більшість мешканців Північного сходу — суміш африканців та європейців.


Слайд #9
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 14) - Слайд #9

Релігія
73,6 % населення — католики (близько 126 млн).
15,4 % — протестанти (близько 25 млн).
7.4 % населення вважають себе атеїстами або агностиками.
1,3 % — спіритуалісти.
1,8 % — прихильники інших релігій. У тому числі мормони (900 тис.), свідки Єгови (600 тис.), буддисти (215 тис.), сейсо-но-іє (151 тис.), юдаїсти (230 тис.) та мусульмани (27 тис.) [14].
0.3 % — прихильники традиційних африканських релігій, таких як кандомбле, макуба та умбанда.
Деякі сповідують суміш різних релігій, наприклад католицизму, кандомбле та індіанських релігій.


Слайд #10
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 14) - Слайд #10

Природні ресурси
За запасами залізних, берилієвих і ніобієвих руд, гірського кришталю, бітумінозних сланців, бокситів, руд рідкісноземельних елементів Бразилія займає одне з провідних місць серед промислово розвинених країн світу. Є запаси нафти, природного газу, вугілля, руд урану, нікелю, олова, вольфраму, міді, свинцю, цинку, літію, танталу, фосфатів, бариту та ін.
знаходяться в 15 оловорудних районах країни. Переважають алювіальні розсипи.


Слайд #11
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 14) - Слайд #11

Природні ресурси
За запасами залізних, берилієвих і ніобієвих руд, гірського кришталю, бітумінозних сланців, бокситів, руд рідкісноземельних елементів Бразилія займає одне з провідних місць серед промислово розвинених країн світу. Є запаси нафти, природного газу, вугілля, руд урану, нікелю, олова, вольфраму, міді, свинцю, цинку, літію, танталу, фосфатів, бариту та ін.
знаходяться в 15 оловорудних районах країни. Переважають алювіальні розсипи.


Слайд #12
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 14) - Слайд #12

Водні ресурси +
Густа річкова система


Слайд #13
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 14) - Слайд #13

Лісові
Лісом вкрито понад 50% території Бразилії, яка за запасами цінних деревин посідає перше місце в світі, а за загальними запасами деревини - 3-є.


Слайд #14
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 14) - Слайд #14

Рекреаційні ресурси


Слайд #15
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 14) - Слайд #15

Рекреаційні ресурси


Слайд #16
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 14) - Слайд #16

Рекреаційні ресурси


Слайд #17
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 14) - Слайд #17

Промисловість
На даний момент сільське господарство Бразилії забезпечує 6,1% ВВП, промисловість - 26,4%, сфера послуг - 67,5%.
Бразилія має найрозвиненіший промисловий сектор в Латинській Америці, який складає третину її ВВП, і виробляє дуже різноманітну продукцію, від автомобілів, сталі та нафтопродуктів до комп'ютерів, літаків і споживчих товарів. Після підвищення економічної стабільності, забезпеченою


Слайд #18
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 14) - Слайд #18

Енергетика
Головною особливістю електроенергетики є те, що 90% виробництва електроенергії зосереджено на гідроелектростанціях. Зокрема, побудовано найпотужнішу в світі ГЕС "Ітайпу" на річці Парані. В країні є запаси невикористаних гідроресурсів. Інтенсивно розвивається атомна енергетика.


Слайд #19
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 14) - Слайд #19

Металургія
Певного розвитку набули чорна і кольорова металургія. У містах Волта-Редонда та Ріо-де-Жанейро збудовано металургійні заводи, в Ітабірі – завод з виробництва спеціальних сталей. За виробництвом сталі Бразиліяувійшла до провідної десятки світу. Виробництво алюмінію зосереджено переважно в Сорокабі, посус-ді-Калдас, Сараманжі. Виплавляють також мідь та нікель.


Слайд #20
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 14) - Слайд #20

Машинобудування


Слайд #21
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 14) - Слайд #21

Хімічна
Хімічна промисловість Бразилії представлена виробництвом каустичної соди, різних кислот, барвників, азотних та фосфатних добрив, синтетичних волокон, синтетичного каучуку, різних пластмас тощо. Розвинені виробництво цементу, деревообробна і целюлозно-паперова промисловість.


Слайд #22
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 14) - Слайд #22

Легка
Серед галузей легкої промисловості найбільш розвинуті такі галузі: текстильна, шкіряно-взуттєва.


Слайд #23
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 14) - Слайд #23

Харчова
Харчова промисловість тардиційно представлена цукровою, м‘ясною, олійною та тютюновою галузями.


Слайд #24
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 14) - Слайд #24

Господарство
Сільське гоподарство
За виробництвом кави Бразилія посідає 1-ше місце у світі (щорічний збір - 1,3 млн. тон), 2-ге місце по виробництву какао, цукрової тростини (з якої виробляють також спирт для двигунів внутрішнього згоряння), сої. Збір бананів та апельсинів — найбільший у світі.Головні продовольчі культури — кукурудза, коричнева квасоля і маніока. Вони поширені по всій території держави. Із зернових вирощують пшеницю, ячмінь, овес, але 60% потрібної пшениці країна все ж таки змушена імпортувати.


Слайд #25
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 14) - Слайд #25

Тваринництво
Тваринництво Бразилії переважно м'ясного напряму, забезпечує майже 40% прибутку всього сільського господарства. Розводять велику рогату худобу, свиней, овець, кіз. Тваринництво екстенсивне — худобу випасають на безмежних пасовищах. 


Слайд #26
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 14) - Слайд #26

Транспорт
Протяжність автошляхів — 1,7 млн.км, із них 8% — з твердим покриттям.
Довжина залізниць загального користування – понад 32 тис. Км
Протяжність річок, судноплавних протягом року, перевищує 31 тис. Км
Морський транспорт традиційно був дуже важливим у Бразилії, хоча зараз він також використовується майже виключно для перевезень вантажів


Слайд #27
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 14) - Слайд #27

Зовнішньоекономічна діяльність
Основні експортні товари — олово, залізна руда, сталь продукція машинобудування (авіаційна техніка, автотранспортні засоби, електроапаратура) та інші промислові товари (понад 50% вартості експорту).
Імпортують продукцію машинобудування (устаткування, транспортні засоби), нафту, природний газ, кольорові метали, пшеницю та інші товари.


Слайд #28
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 14) - Слайд #28

Головні зовнішньоторговельні партнери — США, країни Європейського Союзу, латиноамериканські країни,Японія, Канада. Так, у 2010 році основними партнерами по імпорту були США (16,1%), Китай (12,6%), Аргентина(8,8%), Німеччина (7,7%), Японія (4,3%); по експорту - Китай (12,5%), США (10,5%), Аргентина (8,4%),Нідерланди (5,4%), Німеччина (4,1%).


Слайд #29
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 14) - Слайд #29

Дякуємо за увагу !