Презентація на тему «Болгарія» (варіант 7)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Болгарія» (варіант 7) - Слайд #1

Болгарія
Підготували:
Катрич Альона
Хоменко Дар'я
Хоменко Наталія
Некипіла Катерина


Слайд #2
Презентація на тему «Болгарія» (варіант 7) - Слайд #2

На початку вересня війська Червоної армії вступили на територію Болгарії, і у Софії (1944) комуністами був здійснений державний переворот, після чого до влади прийшов Вітчизняний фронт, антифашистське об'єднання на чолі з лідером угруповання "Ланка" Кимоном Георгієвим. У новому уряді переважали комуністи


Слайд #3
Презентація на тему «Болгарія» (варіант 7) - Слайд #3

4 листопада 1945 р. з багаторічної еміграції до країни повернувся Георгій Дімітров, голова Болгарської робітничої партії (комуністів) — БРП(к). 18 листопада відбулися вибори до Великих народних зборів. У Болгарії почалось будівництво соціалізму з усіма притаманними цьому процесу ознакам: індустріалізація, колективізація, репресії.


Слайд #4
Презентація на тему «Болгарія» (варіант 7) - Слайд #4

8 вересня 1946 р. в Болгарії відбувся референдум про форму державної влади. 15 вересня Болгарію було проголошено Народною республікою. Уряд очолив Георгій Дімітров. Підписавши в лютому 1947 р. мирну угоду з Болгарією, західні країни фактично визнали нову владу


Слайд #5
Презентація на тему «Болгарія» (варіант 7) - Слайд #5

Ухвалена у грудні 1947 р. конституція Болгарії закріпила прихід комуністів до влади. Колективізація була розпочата у 1948 р. шляхом створення кооперативів.
У 1967 р. оплата за земельний пай взагалі була ліквідована. Починаючи з 1950 р. колективізація почала проводитись насильницькими методами.
У 1948 р. Болгарська робітнича партія і прихильники союзу з комуністами об'єдналися в Болгарську комуністичну партію


Слайд #6
Презентація на тему «Болгарія» (варіант 7) - Слайд #6

Правління Тодора Живкова
Після смерті Сталіна у комуністичному керівництві Болгарії розгорнулася боротьба за владу в країні між сталіністом В.Червенковим та новим висуванцем Т.Живковим. Москва зробила ставки на Живкова. У 1954 р. Генеральним секретарем ЦК БКП став Тодор Живков


Слайд #7
Презентація на тему «Болгарія» (варіант 7) - Слайд #7

З 1943р. - один з організаторів партизанського руху. З 1952 - член політбюро ЦК БКП. У 1954 обраний першим секретарем ЦК БКП. З 1981 - генеральний секретар ЦК БКП. Обіймав найважливіші державні посади: голови Ради Міністрів і голови Державної Ради. У листопаді 1989 був усунений з усіх займаних посад та засуджений на 7 років за зловживання владою.


Слайд #8
Презентація на тему «Болгарія» (варіант 7) - Слайд #8

У середині 80-х р. Болгарія вступила в смугу економічної кризи. Сотні підприємств були збитковими. Їх існування підтримувалось за рахунок дотацій з державного бюджету. Зростала собівартість продукції Якість болгарських товарів не відповідала світовому рівню, що робило їх не конкурентоспроможними на західних ринках


Слайд #9
Презентація на тему «Болгарія» (варіант 7) - Слайд #9

Революція 1989 р
Влітку 1989 р. становище у Болгарії різко загострилося. У країні зростав товарний голод, прогресувала інфляція. Т. Живков, оголосивши "перебудову" в Болгарії, поступово втрачав важелі управління країною. 10 листопада керівництво БКП примусило Живкова піти у відставку з усіх посад.У країні з'являлися десятки нових партій, організацій, рухів. Були спроби реформувати і БКП. у січні 1990 р. відмовився від керівної ролі БКП у суспільстві, проголосив побудову "оновленого соціалізму Незабаром БКП перейменували на Болгарську соціалістичну партію (БСП). У країні скасовувалися закони, які обмежували демократичні права громадян, деполітизувалися армія, правоохоронні органи, відбувалася реабілітація колишніх політичних в'язнів.


Слайд #10
Презентація на тему «Болгарія» (варіант 7) - Слайд #10

7 грудня 1989 р. було засновано Союз демократичних сил (СДС), який проголосив ідею розбудови Болгарської держави на принципах демократії та приватної власності. Керівником СДС став доктор філософських наук Желю Желев. 1 серпня 1990 р. Великі національні збори назвали Ж. Желева президентом Болгарії, а після виборів 19 січня 1992 р. він став першим всенародно обраним президентом країни.


Слайд #11
Презентація на тему «Болгарія» (варіант 7) - Слайд #11

Ухвалення Великими народними зборами 12 липня 1991 р. нової конституції
В 1991 р. було ухвалено закон про землю, але земельна реформа в країні просувалася повільно.
У 1994—1996 рр. ситуація в економіці погіршилася. До кінця 1996 р. інфляція досягла рівня понад 150%. Відчувалася гостра нестача не тільки м'яса, а й навіть хліба. На президентських виборах 3 листопада 1996 р. переміг лідер антикомуністичного блоку — Об'єднання демократичних сил (ОДС) — 44-річний адвокат Петро Стоянов.


Слайд #12
Презентація на тему «Болгарія» (варіант 7) - Слайд #12

Розгорнувши активну політичну діяльність, він створив Антикорупційну партію, навесні 2001 р. виграв із нею вибори до парламенту і за підтримки Турецької партії, що захищає інтереси турецької меншини в Болгарії, став прем'єр-міністром і сформував уряд, продекларувавши скорочення на 10% державного апарату, рішучу боротьбу проти корупції та швидкі й успішні реформи в економіці. У країні зростає кількість прихильників реставрації монархії.


Слайд #13
Презентація на тему «Болгарія» (варіант 7) - Слайд #13

Росен Плевнелієв 22 січня 2012
–Громадяни за європейський розвиток Болгарії
27 липня 2009 був призначений міністром регіонального розвитку при прем'єрстві Бойко Борисова. На 4 вересня 2011 Розен Плевнелієв був названий кандидатом у президенти від ГЕРБ. На 7 вересня 2011 він пішов з посади міністра регіонального розвитку, щоб в повній мірі брати участь у виборах. Парламент прийняв його відставку 9 вересня. Перший тур президентських виборів в жовтні 2011 року Плевнелієв виграв з результатом у 40,11%. Результат другого туру — 52,58%.


Слайд #14
Презентація на тему «Болгарія» (варіант 7) - Слайд #14

Фото сучасної Болгарії


Слайд #15
Презентація на тему «Болгарія» (варіант 7) - Слайд #15

Література:
http://uk.wikipedia.org/wiki/%C1%EE%EB%E3%E0%F0%B3%FF
http://www.br.com.ua/referats/World_history/119024.htm
http://www.ukrreferat.com/index.htm
http://travelbg.ru/history/
http://osvita.ua/vnz/reports/world_history/4809/


Слайд #16
Презентація на тему «Болгарія» (варіант 7) - Слайд #16

Дякуємо за увагу!