Презентація на тему «Бангладеш» (варіант 2)


Рейтинг презентації 3.5 на основі 4 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Бангладеш» (варіант 2) - Слайд #1

Бангладеш


Слайд #2
Презентація на тему «Бангладеш» (варіант 2) - Слайд #2

Народна Республіка Бангладеш , Бангладеш — держава в Південній Азії (колишній Східний Пакистан), із трьох боків оточена територією Індії. Назва Бангладеш із санскриту (бенгалі) bangla — означає людей, що говорять на бенгалі, а desh — «країна», таким чином, Бангладеш — країна, що говорить бенгальською.


Слайд #3
Презентація на тему «Бангладеш» (варіант 2) - Слайд #3

Бангладеш — унітарна держава з парламентською формою правління. 


Слайд #4
Презентація на тему «Бангладеш» (варіант 2) - Слайд #4

Бангладеш — одна з країн світу з найвищою густотою населення. Багато в чому цьому сприяють незвичайна родючість дельти річки Ганг і регулярні повені, викликані мусонними дощами. Однак перенаселеність і бідність стали справжньою бідою країни. Постійні військові та державні перевороти призвели до повного підриву економіки країни.


Слайд #5
Презентація на тему «Бангладеш» (варіант 2) - Слайд #5

Держава знаходиться в Південній Азії, в північно-східній частині Індійського субконтиненту, омивається Бенгальською затокою Індійського океану.


Слайд #6
Презентація на тему «Бангладеш» (варіант 2) - Слайд #6

Уздовж східного і північного кордону з Індією лежать невисокі пагорби Мадхпур, висота яких не перевищує 30 метрів. На південному заході країни знаходяться широкі мангрові болота Сундарбан. На південному сході Бангладеш з північного заходу на південний схід простяглися глибоко розчленовані західні хребти гір Лушаї і гори Чіттагонг.


Слайд #7
Презентація на тему «Бангладеш» (варіант 2) - Слайд #7

Для Бангладеш характерний типово мусонний клімат. Зими м'які, сухі і сонячні. Середні добові температури січня коливаються в діапазоні від 12 °C до 25 °C. Літо спекотне, дощове, середня температура найспекотнішого місяця — квітня — 23-34 °C. Середня річна кількість опадів 2000-3000 мм.


Слайд #8
Презентація на тему «Бангладеш» (варіант 2) - Слайд #8

У Бангладеш переважає культурний ландшафт. Природна рослинність збереглася лише в декількох районах. Наприклад, мангрові ліси поширені в Сундарбані на південному заході країни. У них домінує дерево сундрі. У горах Лушаї і Чіттаґонґ ростуть вологі тропічні вічнозелені і мусонні ліси, які скидають листя в суху пору року. У лісах поширені такі цінні породи, як тікове і сандалове дерева. У низинах гір, де практикується перекладне землеробство, ліси змінюються бамбуковими джунглями. На більшій частині території країни ліси давно знищені, і на цьому місці переважають сільськогосподарські угіддя.


Слайд #9
Презентація на тему «Бангладеш» (варіант 2) - Слайд #9

У лісах іноді зустрічається бенгальський, або королівський, тигр. На південному сході мешкають дикі слони. Зустрічаються носороги, леопарди, шакали, олені мунтжак та індійський замбар, дикі кабани. У прибережних водах Сундарбана водяться крокодили. У Бангладеші багато мавп,  кажанів, видр, мангустів, землерийок, пацюків і звичайних мишей, а також безліч видів птахів (павичі,  фазани,  куріпки, качки, папуги, бенгальський гриф та інші). З плазунів водяться змії, у тому числі кобри  і крайти, а також ящірки, включаючи геконів.З земноводних зу-стрічаються саламандри і жаби.


Слайд #10
Презентація на тему «Бангладеш» (варіант 2) - Слайд #10

Офіційна мова бенгальська (бенгалі), у сфері обслуговування і в держустановах розмовляють англійською. 98 % — бенгальці, решта — вихідці з північних районів Індії (так звані «біхарці»), а також малі племінні народності. Державна релігія — іслам, його сповідають 88,3 % віруючих; індуїзм — 10,5 %, 0,6 % — буддизм, 0,3 % — християнство, 0,3 % — інші релігії і традиційні племінні культи та вірування.


Слайд #11
Презентація на тему «Бангладеш» (варіант 2) - Слайд #11

Бангладеш розділена на шість адміністративних одиниць, регіонів (бібхаґ), назва кожного з яких відповідає назві його столиці (адміністративного центру).


Слайд #12
Презентація на тему «Бангладеш» (варіант 2) - Слайд #12

Бангладеш проводить помірковану зовнішню політику, крім того вона має залежність від багатосторонньої дипломатії, особливо через участь країни у різних комісіях з різних питань у Організації Об'єднаних Націй.


Слайд #13
Презентація на тему «Бангладеш» (варіант 2) - Слайд #13

Що стосується міждержавних стосунків, то доволі рівні з більшістю країн, де налагоджені дипломатичні відносини чи економічні стосунки республіки Бангладеш. Що ж стосується держав сусідів, то ці стосунки не настільки врівноважені. Оскільки вони коливаються від дружніх й добросусідських, але під впливом незалежних та подеколи й суспільних процесів в цих країнах виникають конфліктні ситуації.


Слайд #14
Презентація на тему «Бангладеш» (варіант 2) - Слайд #14

Набагато складніші стосунки між Бангладеш та Пакистаном. Адже більшість політичних рухів в Пакистані й надалі не може змиритися з відходом колишньої метрополії - Східної Бенгалії. Але найважливішим питанням є питання щодо вибачення Пакистану за геноцид, який вони здійснили 1971 році - саме це питання призводить до зриву численних переговорів між цими країнами.


Слайд #15
Презентація на тему «Бангладеш» (варіант 2) - Слайд #15

Дякую за увагу