Презентація на тему «Азербайджан» (варіант 3)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Азербайджан» (варіант 3) - Слайд #1

Азербайджа́н
Підготувала:
Руденко Альона


Слайд #2
Презентація на тему «Азербайджан» (варіант 3) - Слайд #2

ЕГП
Азербайджа́н, офіційно Азербайджа́нська Респу́бліка  — держава на перетині Південно-східної Європи таЗахідної Азії, на узбережжі Каспійського моря. Територія Азербайджанської Республіки становить 86.6 тис. км 2, населення 9 164 600 чоловік.


Слайд #3
Презентація на тему «Азербайджан» (варіант 3) - Слайд #3

Походження назви
Азербайджан — «земля вогню» (від пожеж на поверхні стародавніх нафтових басейнів).


Слайд #4
Презентація на тему «Азербайджан» (варіант 3) - Слайд #4

Природні умови і ресурси
Азербайджан розташований загалом в субтропічному поясі і витягнутий з північного-заходу на південний-схід в бік Каспійського моря. Азербайджан — гірська країна. Країна багата на корисні копалини. Є нафта, газ, алуніти, залізна руда, мідь, поліметалеві руди, кам'яна сіль та інше


Слайд #5
Презентація на тему «Азербайджан» (варіант 3) - Слайд #5

Населення
Чисельність населення країни становить 9 164 600 чоловік. В Азербайджанській Республіці релігія відокремлена від держави і представлена ​​сукупністю різних релігійних течій і конфесій. Велика частина населення Азербайджану сповідує іслам.


Слайд #6
Презентація на тему «Азербайджан» (варіант 3) - Слайд #6

Промисловість
Промисловість - одна з розвинутих галузей економіки країни. Ця важлива галузь, яка в основному включає в себе машинобудування, металургію, паливно-енергетичну, хімічну, продовольчу та інші галузі промисловості


Слайд #7
Презентація на тему «Азербайджан» (варіант 3) - Слайд #7

Сільське господарство
Сільське господарство, використовуючи сприятливі кліматичні умови (велика кількість тепла, світла, тривалість вегетаційного періоду), спеціалізується на вирощуванні багатьох цінних сільськогосподарських культур, однак для республіки характерно малоземелля. Країна займається виробництвом зерна, тютюну, цукрових буряків, картоплі, винограду, виробництво м'яса (у тому числі птиці), молока, яєць.


Слайд #8
Презентація на тему «Азербайджан» (варіант 3) - Слайд #8

Зовнішня політика
Основні дипломатичні відносини Азербайджан підтримує з Ізраїлем, Іраном, Казахстаном, США, Росією, Туреччиною, Італією. Азербайджан бере участь у багатьох світових і регіональних міжнародних організаціях.


Слайд #9
Презентація на тему «Азербайджан» (варіант 3) - Слайд #9

Дякую за увагу