Презентація на тему «Аргентина» (варіант 4)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Аргентина» (варіант 4) - Слайд #1

«Аргентина»


Слайд #2
Презентація на тему «Аргентина» (варіант 4) - Слайд #2

Найголовніше про Аргентину
Республіка Аргентина - одна з найбільш великих країн Латинської Америки, її площа складає - 2,8 кв. км2. Чисельність населення - 36 млн. жителів. Держ. Мова - іспанська. Столиця - Буенос - Айрес. Грошова одиниця - песо. Більшість віруючих - католики.


Слайд #3
Презентація на тему «Аргентина» (варіант 4) - Слайд #3

Історія
Наприкінці 19 ст. Аргентина опиняється в залежному від великих держав політичному і економічному становищі, перетворюючись її на постачальника м'яса, зерна та іншої сировини. Період з 1930 по 1943 роки отримав назву Безславна декада і характеризувався авторитарноювладою військовиків. В 1943 внаслідок військового перевороту до влади в Аргентині прийшла група офіцерів, один з керівників якої Хуан Перон(президент Аргентини 1946-55 і 1973-74) проводив політику соціального популізму, пізніше відому як перонізм. Переворот 1976 року привів до влади військову хунту, яка розпустила конгрес, заборонила діяльність політичних партій і профспілок. Хунта керувала країною доки поразка вФолклендській війні з Великобританією не змусила генерала Гальтієрі піти у відставку в 1983 році, після чого в Аргентині було встановлено демократичне правління. У 2001 році Аргентина пережила економічну кризу, після якої у країні встановилася відносна стабільність розвитку.


Слайд #4
Презентація на тему «Аргентина» (варіант 4) - Слайд #4

Виконавча влада
Каса-Росада — резиденція президента Аргентини
На чолі держави стоїть президент, який обирається на 4 роки (може займати пост 2 терміни поспіль). Він же — голова виконавчої влади, а також головнокомандувач збройних сил. 2007 року Президентом Аргентини обранаКрістіна Фернандес де Кіршнер, її термін триває до 2011 року.
У парі з президентом обирається віце-президент, який має замінити його у разі відставки або смерті. Він також є головою Сенату. Нині цю посаду займає Хуліо Кобос.
Головою виконавчої влади провінції є губернатор.
Наступним за впливовістю органом виконавчої влади є Кабінет міністрів, голова і члени якого призначаються президентом


Слайд #5
Презентація на тему «Аргентина» (варіант 4) - Слайд #5

Зовнішня політика
Разом з іншими південноамериканськими країнами Аргентина входить до складу таких міжнародних організацій: Меркосур, ОАД, Союзу південноамериканських націй, СОТ, ООН, МАГАТЕ, МВФ, Велика двадцятка, Група 77, Група Ріо, Асоціація латиноамериканської інтеграції,Латинський союз, Міжамериканський банк розвитку, Міжнародна фінансова корпорація, Конференція ООН з торгівлі та розвитку, ЮНІДО, Інтерпол,ВООЗ, ЮНЕСКО, Всесвітня організація інтелектуальної власності, Всесвітня туристична організація, Міжнародна організація цивільної авіації,Міжнародна морська організація, Міжнародний телекомунікаційний союз, Всесвітній поштовий союз, Всесвітня метеорологічна організація, Асоціація ібероамериканських держав для розвитку національних бібліотек, Організація ібероамериканських держав для освіти, науки і культури,Латиноамериканська енергетична організація, Андійська корпорація розвитку, Андійська спільнота, Кернська група.
У 1982 році Аргентина вела з Великобританією Фолклендську війну за контроль над Фолклендськими островами.


Слайд #6
Презентація на тему «Аргентина» (варіант 4) - Слайд #6

Населення країни
Населення країни становить 35 млн. чол. Велика частина живе в горах(83%)Ядро аргентинської нації складають креоли - які народилися в Аргентині іспанці. Особливу групу складають гаучо. Гаучо утворилися від змішаних шлюбів іспанців з індійськими жінками. Метиси гаучо - сміливі наїзники, відрізнялися гордим, неприборканим характером.


Слайд #7
Презентація на тему «Аргентина» (варіант 4) - Слайд #7

Водоспад Ігуасу
Напрочуд красивий водоспад знаходиться на кордоні країн: Аргентини і Бразилії. Глибокі води річки тут падають з висоти 70 - 80 метрів у вигляді 275 каскадів, розташованих на протязі 2,7км Кордон з Бразилією проходить через Гарганто дель Дьябло, де падаюча вода віддає ефект чарівної веселки. Національний парк наповнений пахощами екзотичних рослин, що оточують водоспад; тут виростає 2 000 видів різних рослин, мешкає 400 видів птахів і живуть ягуари і якаре.


Слайд #8
Презентація на тему «Аргентина» (варіант 4) - Слайд #8

Національні парки
Природа Аргентини - це край великих річок, вологих тропіків. Це незаймані ліси, повні гігантських дерев, надзвичайною рослинності з різноманітним тваринним світом. Національні парки це:Національний парк ІгуасуВодоспад МоконаНаціональний парк ПикомайоН. парк Ель Палмар де КолонБолота ІбераРівнини ЧакеньясПрисутність людини в цьому царстві радісної ПРИРОДИ, ОБЬЯВЛЕННОМ Юнеско Природною Спадщиною Людства, видно лише по руїнах єзуїтських місій


Слайд #9
Презентація на тему «Аргентина» (варіант 4) - Слайд #9

Буенос – Айрес
Буенос-Айрес - це один з найбільших міст в світі, він заснований більше 400 років тому. Нерідко називають Парижем Південної Америки. У його архітектурному вигляді пишне бароко поєднується з елементами класицизму і рисами сучасної архітектури. В ньому проживає майже 13 мільйонів жителів. Це також самий елегантний і ділової місто Південної Америки.


Слайд #10
Презентація на тему «Аргентина» (варіант 4) - Слайд #10

Пам'ятки Буенос-Айреса
Квартал Ла Бока – Пройдіться по вулиці Камініто і огляньте ф. стадіон Бомбонеро, який є штаб - квартирою ф. клубу Боки Джуниорс.
Площа Пласа дель Конгресо. Це нульовий кілометр для всіх доріг Аргентини тут розташований монументальний фонтан Лос Дос Конгрессоси місце засідань обох сторін палат Конгресу.


Слайд #11
Презентація на тему «Аргентина» (варіант 4) - Слайд #11

Пласа де Мажор. Це найстаріша площа є свідком всіх найважливіших подій в історії Аргентини.
Велична панорама. Авеніда Санта Фе і вулиця Флорида - ділові торгові вулиці.
Палермо. Це район жителі Буенос - Айреса називають «Вілла Фрейд», тому що там проживають більшість психоаналітиків.
Сан Тельмо Одна з найстаріших частин міста, де розташовані реставровані будинку художників і ремісників.