Презентація на тему «Вплив електричного поля на живі організми» (варіант 5)


Рейтинг презентації 5 на основі 3 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Вплив електричного поля на живі організми» (варіант 5) - Слайд #1

Вплив електричного поля на живі організми


Слайд #2
Презентація на тему «Вплив електричного поля на живі організми» (варіант 5) - Слайд #2

Все різноманіття живого на нашій планеті виникло, еволюціонувало і нині існує завдяки безперервному взаємодії з різними факторами зовнішнього середовища, пристосовуючись до їх впливу і змінам, використовуючи їх у процесах життєдіяльності. І більшість цих факторів мають саме електромагнітну природу. Протягом всієї епохи еволюції живих організмів електромагнітні випромінювання існують в середовищі їх проживання - біосфері. Вчені послідовно виявляли все нові природні електромагнітні випромінювання в різних діапазонах електромагнітного спектру. p align="justify"> Електромагнітні поля і випромінювання буквально пронизують всю біосферу Землі, тому можна вважати, що всі діапазони природного електромагнітного спектра зіграли якусь роль в еволюції організмів, і що це якось відбилося на процесах їх життєдіяльності.


Слайд #3
Презентація на тему «Вплив електричного поля на живі організми» (варіант 5) - Слайд #3

Вплив електромагнітного поля на клітину
Мішенню для ініціації будь-якого адаптуючого ефекту, в першу чергу, є мембрани, плазматичні і внутріклітинні, обмежуючі різні органели і внутріклітинні компоненти. Відома велика чутливість кліткових мембран до дії самих різних хімічних і фізичних агентів, у тому числі до опромінення.


Слайд #4
Презентація на тему «Вплив електричного поля на живі організми» (варіант 5) - Слайд #4

Вплив електромагнітного поля на нервову систему


Слайд #5
Презентація на тему «Вплив електричного поля на живі організми» (варіант 5) - Слайд #5

Вплив електромагнітного випромінювання на імунну систему


Слайд #6
Презентація на тему «Вплив електричного поля на живі організми» (варіант 5) - Слайд #6

Вплив слабких електромагнітних полів на живі організми
Результати проведених досліджень по оцінці впливу мобільного телефону, комп'ютера і інших сучасних радіоелектронних засобів на різні організми як в робочому, так і у вимкненому стані виявились невтішними і показали вкрай негативний їх вплив на стан біологічних об'єктів, що виявилось:- в зменшенні рухомої активності і виживаності мікроорганізмів;- в збільшенні смертності мікроорганізмів;- в погіршенні регенерації тканин;- в порушенні ембріонального і личиночного розвитку;- в зниженні біохімічних реакцій, порушенні метаболізму;- в зниженні енергетичного потенціалу в усіх життєво важливих системах організму.