Презентація на тему «Значення біології в забезпеченні існування людства»


Рейтинг презентації 4.23 на основі 13 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Значення біології в забезпеченні існування людства» - Слайд #1

Презентація на тему
“Значення біології в забезпеченні існування людства”


Слайд #2
Презентація на тему «Значення біології в забезпеченні існування людства» - Слайд #2

Біологія — це наука, що вивчає основи життєдіяльності та взаємодії живих організмів. Вся біосфера, що оточує людину, відноситься до сфери інтересів цієї галузі знань.


Слайд #3
Презентація на тему «Значення біології в забезпеченні існування людства» - Слайд #3

Біологія важлива, по-перше, як джерело знань про навколишній світ. За допомогою цієї науки людина зможе дізнатися більше про живу природу навколо себе.
Але, крім суто пізнавальної функції, у цього розділу біології є і практичне значення. Саме знання біологічних законів дає розуміння того, що в природі все взаємопов'язане, і необхідне збереження балансу різних видів істот. Не можна просто знищити один вид без того, щоб шкоди не було завдано всій системі. Такі знання можуть переконати людину в тому, що екологічний баланс необхідно берегти.


Слайд #4
Презентація на тему «Значення біології в забезпеченні існування людства» - Слайд #4

Інший розділ біології — це, власне, вивчення самої людини. Ці знання також важливі для кожного. 


Слайд #5
Презентація на тему «Значення біології в забезпеченні існування людства» - Слайд #5

Біологія стала теоретичною основою для медицини, давши їй можливість зрозуміти специфіку людського організму. Але знати власні особливості як біологічного виду необхідно кожній людині. Це допоможе краще розібратися в тому, як потрібно організувати своє життя з точки зору харчування, фізичної і розумової навантажень. раціональне використання власного організму здатне значно підвищити продуктивність праці.


Слайд #6
Презентація на тему «Значення біології в забезпеченні існування людства» - Слайд #6

Також біологія корисна і в сфері економіки, особливо в сільському господарстві. Знання законів розвитку живих організмів допомогло людині навчитися виводити нові види, більше пристосовані для культивування в штучному середовищі. Це значно підвищило врожаї та виробництво м'яса, що особливо необхідно людству в період зростання населення і скорочення природних запасів.


Слайд #7
Презентація на тему «Значення біології в забезпеченні існування людства» - Слайд #7

Також головним завданням біології є використання різноманітних організмів та біологічних процесів для поліпшення умов життя людини: її здоров'я, харчування, якості довкілля. Для вирішення цих завдань біологія тісно взаємодіє з медициною, сільським господарством, охороною природи, багатьма галузями промисловості тощо.


Слайд #8
Презентація на тему «Значення біології в забезпеченні існування людства» - Слайд #8

Чи знаєте ви, що більшість лікарських речовин отримують з рослин, грибів, тварин чи продуктів життєдіяльності бактерій? Препарати рослинного походження становлять близько 40 % всіх лікарських засобів. У медицині нині використовують понад 3000 видів рослин, і з кожним роком їхня кількість збільшується. Вчені вважають, що у нашій країні кожен четвертий-п'ятий вид рослин може мати медичне значення. Рослини також у значних кількостях використовують у парфумерно-косметичній, харчовій промисловості і навіть у техніці.


Слайд #9
Презентація на тему «Значення біології в забезпеченні існування людства» - Слайд #9

Важлива роль біології і у справі охорони навколишнього природного середовища. Активна господарська діяльність людини призвела до значного забруднення довкілля шкідливими для всього живого речовинами, знищення або спотворення лісів, степів, водойм. Нині для біологічного очищення - видалення шкідливих забруднювачів довкілля - усе частіше використовують живі організми.


Слайд #10
Презентація на тему «Значення біології в забезпеченні існування людства» - Слайд #10

З перерахованого вище можна зробити висновок, що вивчення біології змінило багато сфер діяльності людини. Але базові знання у цій науці необхідні і неспеціалістам для того, щоб успішно орієнтуватися в сучасному світі і робити правильний вибір, наприклад, в ситуаціях, пов'язаних із забрудненням навколишнього середовища, або з власним здоров'ям.
Розвиток біологічних наук відкриває нові можливості гармонійного поєднання інтересів людини із законами розвитку природи. Тому важко переоцінити значення біології для існування людства.


Слайд #11
Презентація на тему «Значення біології в забезпеченні існування людства» - Слайд #11

Дякую за увагу!
Виконала учениця 11-А
Молебна Таїсія