Презентація на тему «Захворювання, що передаються статевим шляхом»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Захворювання, що передаються статевим шляхом» - Слайд #1

Виконала:
учениця 9-Б класу
Шепетівської СЗОШ №2
Шекера Анна
Захворювання, що передаються статевим шляхом


Слайд #2
Презентація на тему «Захворювання, що передаються статевим шляхом» - Слайд #2

Збудник: Бліда спірохета.
Симптоми: Поява безболісних виразок на зовнішніх статевих органах, збільшення пахових лімфоузлів.
Наслідки: Ураження всіх органів, руйнування носових перегородок, спотворення обличчя, параліч, тяжкі страждання, смерть.
Прфілактика: Необхідно уникати випадкових статевих зв'язків. При випадкових статевих відносинах методом профілактики сифілісу є використання презерватива.
Сифіліс


Слайд #3
Презентація на тему «Захворювання, що передаються статевим шляхом» - Слайд #3

Збудник: Трихомонада.Симптоми: Гнійні виділення, запалення слизових оболонок статевих органів.
Наслідки: Руйнування статевих залоз, безпліддя.
Профілактика: Використання презерватива є самим надійним методом запобігання зараження трихомоніазу. Після статевого акту без презерватива слід негайно помочитися і обмити зовнішні статеві органи теплою водою з милом (бажано господарським). Протягом 2 годин після статевого акту для профілактики використовують спеціальні антисептики у вигляді розчинів - Гибітану, цидипол, мірамістин та інші.
Трихомоноз


Слайд #4
Презентація на тему «Захворювання, що передаються статевим шляхом» - Слайд #4

Збудник: Гонокок.
Симптоми: Гнійні виділення, підвищення температури, біль при сечоспусканні.
Наслідки: Руйнування статевих залоз, безпліддя.
Профілактика: Виключення випадкових статевих зв'язків. Використання презервативів. Дотримання правил особистої гігієни. Обов'язкове обстеження вагітних жінок і ведення вагітності. З метою профілактики гонореї, новонародженим відразу після народження в очі закапують розчин сульфацилу натрію.
Гонорея


Слайд #5
Презентація на тему «Захворювання, що передаються статевим шляхом» - Слайд #5

Збудник: ВІЛ.
Наслідки: Збільшення лімфовузлів, лихоманка, втрата 10% ваги тіла протягом двох місяців, слабкість. Зниження імунітету. Смерть.
Прфілактика: Важливо не користуватися голками, шприцами, ножами, лезами, на яких може бути кров інших людей. У випадку статевих стосунків користуватися якісними презервативами.
СНІД , або  Синдром набутого імунодефіциту


Слайд #6
Презентація на тему «Захворювання, що передаються статевим шляхом» - Слайд #6

Збудник: Хламідія трихоматис.
Сипмтоми хламідіозу у жінок:Слизові або слизово-гнійні виділення з піхви з неприємним запахом або жовтуватим відтінком. Помірні болі внизу живота, в області статевих органів, болі  часто посилюються перед менструацією. Міжменструальні кровотечі. Легкі симптоми інтоксикації: легка слабкість, невелика температура.
Симптоми хламідіозу у чоловіків:Виділення з сечовипускного каналу слизового, склоподібного характеру, більше вранці. Свербіння та печіння при сечовипусканні. Біль в уретрі, яєчках, поясниці. Іноді з'являється субфебрильна температура. Якщо помочитися в прозору баночку, видно уретральні нитки. Іноді з'являється гемо спермія-  кров в спермі. Загальна слабкість, пригніченість, відхід у проблему.
Профілактика: Перед постійним статевим життям з певним партнером рекомендую обом пройти обстеження на інфекції що передаються статевим шляхом.Статеві контакти з непостійними партнерами повинні бути виключно в презервативі.Якщо ж стався незахищений статевий контакт з невідомим або непостійним партнером, бажано відразу ж звернутися до лікаря для обстеження та можливого профілактичного курсу лікування.Не користуватися чужими рушниками та нижньою білизною.
Хламідіоз