Презентація на тему «Водорості» (варіант 3)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Водорості» (варіант 3) - Слайд #1

Во́дорості
Литовченко Олександр


Слайд #2
Презентація на тему «Водорості» (варіант 3) - Слайд #2

Во́дорості (лат. Algae) — гетерогенна група,деякі види автотрофні.Ця група, охоплює кілька різних груп відносно простих за структурою живих організмів, які отримують необхідну для життєдіяльності енергію шляхом фотосинтезу, мешкають переважно у водному середовищі чи пристосувались до життя у ґрунті та інших наземних місцезростаннях. Водорості традиційно розглядалися як нижчі рослини і дійсно, деякі з них (Зелені водорості) близько споріднені до вищих рослин . Проте інші представляють різні групи найпростіших, наряду з тими, які традиційно вважалися схожими до тварин (наприклад, Apicomplexa). Різні групи водоростей виникли у різний час від різних предкових форм (поліфілетично) та розвивалися окремо, але в результаті конвергентної еволюції набули багато схожих рис.


Слайд #3
Презентація на тему «Водорості» (варіант 3) - Слайд #3

Планктонні водорості (фітопланктон)
Мешкають у товщі води у завислому стані, для чого зазвичай мають спеціальні морфологічні пристосування. Розповсюджені повсюдно: від калюжі до океану. Відсутні лише у гарячих термальних джерелах та у чистих прильодовикових водах. Не знайдені також у печерних озерах та на великій глибині, де відсутня достатня кількість сонячної енергії для фотосинтезу. Вони є основним, а у деяких випадках — єдиним продуцентом органічної речовини, на основі якого у водоймі існує все живе.


Слайд #4
Презентація на тему «Водорості» (варіант 3) - Слайд #4

Діатомові водорості — представник фітопланктону


Слайд #5
Презентація на тему «Водорості» (варіант 3) - Слайд #5

Водорості солоних водойм
Вегетують як при слабкій, так і підвищеній концентрації солей у воді (іноді до 285—347 г/л). Деякі з них (наприклад, Dunaliella salina) використовують для промислового культивування для отримання каротиноїдів.


Слайд #6
Презентація на тему «Водорості» (варіант 3) - Слайд #6

Dunaliella salina у ропі


Слайд #7
Презентація на тему «Водорості» (варіант 3) - Слайд #7

Xарчова
Людина здавна використовує водорості у харчовій промисловості, а саме у сфері рибного та сільського господарства. По океанічних та морських узбережжях морські водорості вживають у їжу майже повсюдно, але у Японії вони є національною стравою. У європейських країнах водорості широко використовують як харчову добавку. Найпопулярнішою є так звана морська капуста. Головним чином, це ламінарія та близькі до неї види бурих водоростей. Продукти, що отримують з цих водоростей, у Японії відомі під назвою «комбу». Найчастіше вживають замість звичайної капусти у супах, з рибними та м'ясними стравами. Вживають і у кондитерських виробах.


Слайд #8
Презентація на тему «Водорості» (варіант 3) - Слайд #8

Японські цукерки, виготовлені з комбу


Слайд #9
Презентація на тему «Водорості» (варіант 3) - Слайд #9

Зелені водорості


Слайд #10
Презентація на тему «Водорості» (варіант 3) - Слайд #10

Одноклітинні зелені водорості


Слайд #11
Презентація на тему «Водорості» (варіант 3) - Слайд #11

Вольвокс


Слайд #12
Презентація на тему «Водорості» (варіант 3) - Слайд #12

Дякую за увагу !!!