Презентація на тему «Сонячні опіки. Захист і лікування сонячних опіків»


Рейтинг презентації 5 на основі 2 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Сонячні опіки. Захист і лікування сонячних опіків» - Слайд #1

Сонячні опіки. Захист і лікування сонячних опіків 


Слайд #2
Презентація на тему «Сонячні опіки. Захист і лікування сонячних опіків» - Слайд #2

Для того, щоб отримати сонячні опіки, зовсім не потрібно спекотне і палюче сонце, як думають багато людей. Можна і взимку, і в похмуру погоду отримати сонячний опік, і все тому, що опіки викликаються не тепловим випромінюванням, а ультрафіолетовим. Звичайно, найчастіше такі опіки отримують любителі непомірно довго і з захватом засмагати на пляжі, але обпекти шкіру можна навіть у солярії - якщо обладнання там несправне. Тип шкіри теж є важливим фактором - необхідно знати, наскільки ваша шкіра схильна до сонячних опіків, щоб правильно і вчасно від них захиститися. 


Слайд #3
Презентація на тему «Сонячні опіки. Захист і лікування сонячних опіків» - Слайд #3

Опіки, викликані ультрафіолетовим випромінюванням, можуть залишати на шкірі шрами, пігментацію, збільшують ймовірність передчасного старіння і розвитку раку шкіри. 


Слайд #4
Презентація на тему «Сонячні опіки. Захист і лікування сонячних опіків» - Слайд #4

Найпростіший спосіб захисту від сонячних опіків - дотримання розумного балансу при засмазі: на сонці краще знаходитися не в полудень, як люблять багато хто, а до 11 і після 17 годин; одяг треба підбирати з довгими рукавами і штанинами - білі сорочки і штани з лляної або х / б тканини, а на голову надягати крислатого капелюха - про це не варто забувати і в похмурі дні. Лежачи на піску, не забувайте, що він є «відбивачем» сонячних променів, і може підсилити дію сонця; не надягайте темний - особливо чорний - купальник - вибирайте світлі тони. Звичайно, завжди треба використовувати сонцезахисний крем, і не забувати про те, що більшість кремів змивається при купанні. 
Захист від сонячних опіків 


Слайд #5
Презентація на тему «Сонячні опіки. Захист і лікування сонячних опіків» - Слайд #5

• Тривалість перших сонячних ванн не повинна перевищувати 15-20 хвилин. Поступово збільшуючи сеанси геліотерапії, можна довести їх протягом 7-10 днів до 30-40 хвилин. Найбільш оптимальний час прийому сонячних ванн – до 10 години ранку і після 4 години дня.
Що потрібно знати і врахувати насамперед:


Слайд #6
Презентація на тему «Сонячні опіки. Захист і лікування сонячних опіків» - Слайд #6

• Підказкою – загоряти вам чи ні в даний момент може стати ваша власна тінь. Якщо вона маленька по відношенню до вашого зросту, то ризик отримати опік дуже великий. Якщо ж навпаки тінь довша за вас, можна сміливо розташовуватися під сонечком.


Слайд #7
Презентація на тему «Сонячні опіки. Захист і лікування сонячних опіків» - Слайд #7

• Перед сонячними ваннами необхідно утриматися від декоративної косметики, оскільки вона, змішуючись з пилом і потом, може викликати серйозне запалення шкіри.


Слайд #8
Презентація на тему «Сонячні опіки. Захист і лікування сонячних опіків» - Слайд #8

• Слід пам'ятати, що опіки швидше утворюються при вживанні антибіотиків тетрациклінового ряду, сульфаніламідів, сечогінних засобів, антидіабетичних, психотропних та протитуберкульозних препаратів.


Слайд #9
Презентація на тему «Сонячні опіки. Захист і лікування сонячних опіків» - Слайд #9

• Перед загорянням не рекомендується митися з милом – це знімає природний захисний шар шкіри. А ще не можна користуватися парфумерією, яка містить бергамотове масло. Воно підвищує чутливість шкіри до сонця.


Слайд #10
Презентація на тему «Сонячні опіки. Захист і лікування сонячних опіків» - Слайд #10

• Засмагати бажано не лежачи, а в русі. Ваше нерухоме тіло в цьому випадку атакують великі дози ультрафіолетових променів під одним і тим же кутом, що призводить до більшої ймовірності отримання опіків.


Слайд #11
Презентація на тему «Сонячні опіки. Захист і лікування сонячних опіків» - Слайд #11

почервоніння шкіри;
хворобливість шкіри;
припухлість місця ураження;
при великій площі ураження – слабкість і підвищення температури.
Сонячний опік може супроводжуватися тепловим ураженням організму – тоді додадуться ще й симптоми сонячного удару.
Симптоми сонячного опіку


Слайд #12
Презентація на тему «Сонячні опіки. Захист і лікування сонячних опіків» - Слайд #12

Не відкривайте пухирі, якщо вони є – туди дуже легко занести інфекцію, що призведе до серйозних ускладнень. Якщо пухир розкрився сам, краще всього змастити це місце антибактеріально ї маззю (наприклад, офлокаіновою або синтоміциновою).
Не змащуйте ділянки ураження жирними кремами, олією, вазеліном – це збільшує температуру в місці опіку і тим самим тільки погіршує загоєння.
Зверніться до лікаря, якщо на місці опіку стали з'являтися пухирі, які дуже сильно болять або ви почали погано себе почуваєти.
Чого не можна робити при сонячному опіку?


Слайд #13
Презентація на тему «Сонячні опіки. Захист і лікування сонячних опіків» - Слайд #13

Якщо ваша шкіра вже постраждала від сонця треба негайно зайти в приміщення. Можна надіти просторий одяг з бавовни, змочений в холодній воді або вкритися вологим пляжним рушником. Неодмінно прийміть прохолодну ванну або душ, після процедури краще не витиратися. Для заспокоєння свербіння в ванну можна додати 3-4 столових ложки харчової соди або яблучного оцту.
Як полегшити стан при сонячному опіку


Слайд #14
Презентація на тему «Сонячні опіки. Захист і лікування сонячних опіків» - Слайд #14

Вологі обгортання в перші години отримання опіку допоможуть зволожити шкіру і взяти частину жару на себе. Обов'язково пийте якомога більше рідини (не сильно холодної), виключаючи алкоголь.
Для зняття больових відчуттів можна використовувати звичайні болезаспокійливі засоби, які відпускаються без рецепту. А антигістамінні препарати допоможуть зменшити прояви пошкоджень на шкірі.


Слайд #15
Презентація на тему «Сонячні опіки. Захист і лікування сонячних опіків» - Слайд #15

Після сонячного опіку шкіра потребує інтенсивного зволоження. Обов'язково змастіть її кремом або лосьйоном, до складу якого входить пантенол, каламін, екстракт алое. Щоб шкіра не піддавалася неприємному механічному впливу краще використовувати засоби у вигляді спреїв. Можна взяти засіб з ментолом – це охолодить шкіру і принесе полегшення.


Слайд #16
Презентація на тему «Сонячні опіки. Захист і лікування сонячних опіків» - Слайд #16

Не можна обробляти шкіру рослинною олією або вершковим маслом! Ні в якому разі не можна проколювати пухирі, що утворилися і обдирати облізлу шкіру – може розвинутися інфекція. Бажано уникати сонця поки опік повністю не пройде.