Презентація на тему «Шкідливий вплив тютюнопаління» (варіант 2)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Шкідливий вплив тютюнопаління» (варіант 2) - Слайд #1

Шкідливий вплив тютюнопаління
Резник 11 - Б


Слайд #2
Презентація на тему «Шкідливий вплив тютюнопаління» (варіант 2) - Слайд #2

Тютюнопаління - одне з найбільш поширених видів побутової токсикоманії, сама найпоширеніша у всьому світі шкідлива звичка. Залежність від тютюну внесено в Міжнародну класифікацію хвороб. Нікотин є своєрідним стимулятором нервової системи, що має патологічний вплив на організм особливо у розвитку ракових хвороб. 
В світі понад 1,1 млрд людей, що мають цю шкідливу звичку. Розвинені країни 76% тютюну експортують. При цьому вирощують дуже дешевий та неякісний тютюн. Сигарети із цього тютюну завозять в Україну та інші слаборозвинуті країни.
Проблема тютюнопаління вкрай актуальна для України. Україна входить до групи із 11 країн Європи з найбільшим рівнем поширеності цієї шкідливої, для здоров я, звички. У нашій країні в 2003 році нараховувалося більше 9,9 млн курців - третина всього працездатного населення України.
Жителі нашої країни випалюють на рік приблизно 234 млрд сигарет. Кількість випалених сигарет на рік 1 пересічного курця складала у 2003 році-4500 сигарет.


Слайд #3
Презентація на тему «Шкідливий вплив тютюнопаління» (варіант 2) - Слайд #3

  Здійснюється паління - вдиханням різних тліючих рослинних продуктів. Тютюновий дим містить канцерогенні речовини. Він містить нікотин, чадний газ, аміак, синильну кислоту, ціанистий водень, ацетон і значну кількість речовин, які спричиняють утворення злоякісних пухлин. Палінням спричинені 30% усіх смертей від онкологічних захворювань. Воно зумовлює розвиток раку органв дихання, включаючи порожнину рота і верхніх дихальних шляхів, стравоходу, підшлункової залози. Доза нікотину 60мг-сметрельна,
в одній сигареті в
середньому 0,5 мг.


Слайд #4
Презентація на тему «Шкідливий вплив тютюнопаління» (варіант 2) - Слайд #4

Пасивне паління
Негативно впливає пасивне тютюнопаління
на здоров я оточуючих. В приміщенні з курцем протягом лише 1 години людина, яка не палить, кожного разу спалює по половині
сигарети.
Тютюновий дим у таких випадках спричиняє
головний біль, нездужання, зниження
працездатності, швидку втому, загострення верхніх дихальних шляхів.
Особливо небезпечне пасивне
паління для дітей.


Слайд #5
Презентація на тему «Шкідливий вплив тютюнопаління» (варіант 2) - Слайд #5

Паління серед дітей
Серед дітей і молоді України спостерігається високий рівень куріння. За даними досліджень, 40% хлопців та дівчат 10-14 років відповіли, що курили протягом останніх 30 днів. Половина з них викурили першу сигарету у віці до 10 років. Майже половина (48%) молодих людей у старшій віковій групі (15-22 роки) більш-менш регулярно курять сигарети. Серед 10-14-річних курців: 60% курять менше однієї сигарети на день, 38% дівчат та 31% хлопців викурюють від 1 до 5 сигарет на день. Кожний п'ятий з-поміж 13-16-річних підлітків, які проживають у Києві, курить майже кожного дня.
В Україні серед 15-річних курить принаймні один раз на тиждень 45% хлопців та 23% дівчат, а щодня у цьому віці курить 35 % хлопців та 14% дівчат. Це один з найвищих показників у Європі.
Характер та особливості поведінки, які закладаються або формуються на другому десятилітті життя людини, мають віддалені наслідки, особливо у плані розвитку хронічних захворювань. Тому дуже актуальним для молодого віку є їхнє ставле ння до тютюнокуріння.
Опитування, проведене серед школярів Києва у 2005 р., показало, що близько 72% підлітків не планують курити роком пізніше, а через 5 років некурцями уявляють себе79% опитаних.


Слайд #6
Презентація на тему «Шкідливий вплив тютюнопаління» (варіант 2) - Слайд #6