Презентація на тему «Різноманітність птахів» (варіант 1)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Різноманітність птахів» (варіант 1) - Слайд #1

Різноманітність
птахів


Слайд #2
Презентація на тему «Різноманітність птахів» (варіант 1) - Слайд #2

Птахи-носороги
Більшість птахів-носорогів, а їх на земній кулі понад 45 видів, поширений у Тропічній Африці, на південному заході Аравійського півострова, в Південній Азії, на островах Тихого і Індійського океанів.


Слайд #3
Презентація на тему «Різноманітність птахів» (варіант 1) - Слайд #3

Більш дрібні види віддають перевагу комахам, а великі – фрукти. Є й "вузькі фахівці", які харчуються, скажімо, тільки плодами олійної пальми, або ті, що літають слідом за зграями мавп, підхоплюючи сполоханих ними комах.
Спостерігати за птахами складно: по-перше, вони гніздяться на самих високих деревах, а по-друге, у них особливий спосіб будівництва гнізда.


Слайд #4
Презентація на тему «Різноманітність птахів» (варіант 1) - Слайд #4

Поширений на заході Північної Америки, від Орегону до Гондурасу.
Білогорлий серпокрилець
Досягає довжини 16,5 см, з розмахом крила 35,5 см, та відрізняється від решти північноамериканських стрижів білим кольором горла, який тягнеться вниз до живота.
Білогорлий серпокрилець використовує свої короткі ноги тільки для сидіння на вертикальних поверхнях або дротах, і ніколи не приземляються на землю добровільно.


Слайд #5
Презентація на тему «Різноманітність птахів» (варіант 1) - Слайд #5

Сивкоподібні
Один з самих чисельних рядів птахів, пов'язаних з воднимсередовищем існування. Птахи невеликих і середніх розмірів (вага від 20 г до 3 кг) з характерним виглядом куликів, мартинів, алькових. Ведуть переважно навколоводний або водний спосіб життя.


Слайд #6
Презентація на тему «Різноманітність птахів» (варіант 1) - Слайд #6

Раціон сивкоподібних різних видів суттєво відрізняється та може включати як рослинну, так і тваринну їжу.
Багато морських птахів, живляться майже виключно рибою. Іншим важливим кормом для сивкоподібних є водні та наземні комахи.


Слайд #7
Презентація на тему «Різноманітність птахів» (варіант 1) - Слайд #7

Звичайний зимородок
Дрібний птах родини Зимородкові, трохи більше горобця. Довжина крила 7-8 см, вага 25-45 грамів. Має яскраве оперення, зверху блискуче, голубувато-зелене, з дрібними світлими цяточками на голові і крилах, знизу іржаво-руде, смужка через око до потилиці і шийку світлі.


Слайд #8
Презентація на тему «Різноманітність птахів» (варіант 1) - Слайд #8

Харчується дрібною рибою, рідше водними безхребетними. Іноді харчується водними комахами і жабенятами. Норма споживання 10-12 рибок на добу за відсутності сім'ї. За рибою полює з повітря.
Здатний злітати з-під води. Часто вартує видобуток сидячи на гілці над водою. Вибирає для засідки найтихіші куточки, в яких дуже важко його помітити. Якщо атака пройшла безрезультатно, зимородок продовжує чекати жертву на гілці. Якщо риба спіймана, зимородок їсть її або на гілці, або в гнізді.


Слайд #9
Презентація на тему «Різноманітність птахів» (варіант 1) - Слайд #9

Нанду
Південноамериканська родина нелітаючих птахів, єдина родина ряду нандуподібних. Зовні нагадують африканського страуса, але ступінь їх спорідненості здається невеликою і все ще залишається спірною. Нанду є характерними крупними тваринами саван субтропічних і помірних широт Південної Америки.


Слайд #10
Презентація на тему «Різноманітність птахів» (варіант 1) - Слайд #10

Ряд морських птахів, що складається з 3 або 4 родин. Назву «трубконосі» ці птахи отримали за особливу будову дзьоба. Ніздрі їх витягнуті двома роговими трубочками, що лежать зверху на дзьобі отворами вперед (у деяких буревісників отвори направлені вгору).
Буревісникоподібні


Слайд #11
Презентація на тему «Різноманітність птахів» (варіант 1) - Слайд #11

Дякую за увагу!!!