Презентація на тему «Плазуни» (варіант 3)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Плазуни» (варіант 3) - Слайд #1

Плазуни


Слайд #2
Презентація на тему «Плазуни» (варіант 3) - Слайд #2

Плазуни, занесені до Червоної книги України


Слайд #3
Презентація на тему «Плазуни» (варіант 3) - Слайд #3

Гекон кримський
Мешкає в Криму – від м. Севастополя до м. Алушта. Всього налічується майже 500 особин. Живе у старих кам`яних будівлях та руїнах, на відкладах скельних порід та серед каміння. Здатний пересуватися вертикальними поверхнями і навіть по стелі. Живиться павуками та комахами. Чисельність зменшується через руйнування місць перебування під час реставраційних і ремонтних робіт. Занесений до Європейського Червоного списку.


Слайд #4
Презентація на тему «Плазуни» (варіант 3) - Слайд #4

Гекон кримський


Слайд #5
Презентація на тему «Плазуни» (варіант 3) - Слайд #5

Жовтопуз
Одна з найбільших ящірок на території України, досягає довжини 1 м. Безнога. Неотруйна. Поширена у Кримських горах і на Керченському півострові. Живе в кам`янистих схилах з чагарником на висоті до 500 м над рівнем моря, у нагромадженнях каміння. Живиться комахами, молюсками, мишоподібними гризунами та дрібними ящірками. Зникає через господарську діяльність, та вилов для тераріумів, безпосереднє знищення людиною, гине під колесами автомобілів (особливо навесні, коли жовтопуз виповзає на дорогу погрітися).


Слайд #6
Презентація на тему «Плазуни» (варіант 3) - Слайд #6

Жовтопуз


Слайд #7
Презентація на тему «Плазуни» (варіант 3) - Слайд #7

Полоз жовточеревий
Найбільша змія Європи, досягає довжини 2 м. Неотруйна. Зустрічається в степу та Кримських горах. Живе на безлісих ділянках. Добре лазить по кущах. Живиться здебільшого гризунами, а також ящірками і птахами. Чисельність зменшується через господарську діяльність, безпосереднє знищування та виловлювання для тераріумів.


Слайд #8
Презентація на тему «Плазуни» (варіант 3) - Слайд #8

Полоз жовточеревий


Слайд #9
Презентація на тему «Плазуни» (варіант 3) - Слайд #9

Полоз леопардовий
Досягає довжини понад 1 м. Реліктовий вид. Неотруйний. Зустрічається у Криму – від м. Севастополя до масиву Карадаг. До кінця 40-х років ХХ сторіччя був звичайним, з 70-х років зустрічається лише на заповідних ділянках раз в декілька років. Живе на кам`яних схилах. Живиться гризунами, дрібними птахами та ящірками. Зникає через руйнування місць поширення, безпосереднє знищення, вилов для тераріумів тощо. Занесений до Червоної книги МСОП.


Слайд #10
Презентація на тему «Плазуни» (варіант 3) - Слайд #10

Полоз леопардовий


Слайд #11
Презентація на тему «Плазуни» (варіант 3) - Слайд #11

Полоз чотирисмугий
Досягає довжини 2 м. Мешкає на півдні степової зони. Неотруйний. Живиться яйцями, пташенятами та дрібними гризунами. Чисельність зменшується через негативний вплив господарської діяльності, безпосереднє винищення людьми та вилов для тераріумів.


Слайд #12
Презентація на тему «Плазуни» (варіант 3) - Слайд #12

Полоз чотирисмугий


Слайд #13
Презентація на тему «Плазуни» (варіант 3) - Слайд #13

Полоз лісовий
Інколи досягає довжини більше 2 м. Зустрічається на території Закарпатської, Тернопільської та Миколаївської областей. Раніше помічений і Вінницькій, Чернівецькій, Одеській та Кіровоградській областях. Живе на кам`янистих схилах. Живиться гризунами, зрідка птахами. Неотруйний. Чисельність зменшується через негативний вплив господарської діяльності, безпосереднє знищення людиною та вилов для тераріумів. Занесений до Червоної книги МСОП. Давні римляни тримали їх в своїх будівлях – лісові полози знищували в них мишей, як зараз це роблять кішки. Існує гіпотеза що до Центральної Європи цих змій занесли римські легіонери.


Слайд #14
Презентація на тему «Плазуни» (варіант 3) - Слайд #14

Полоз лісовий


Слайд #15
Презентація на тему «Плазуни» (варіант 3) - Слайд #15

Мідянка
Поширена по всій території України. Живе на добре освітлених сонцем галявинах та узліссях листяних лісів, сухих схилах, вкритих трав`яним покривом або чагарниками тощо. Живиться ящірками, іноді пташенятами або мишоподібними гризунами. Неотруйна. Чисельність зменшується через застосування хімікатів, руйнування місць перебування та безпосереднє знищення (мідянку помилково вважають отруйною).


Слайд #16
Презентація на тему «Плазуни» (варіант 3) - Слайд #16

Мідянка


Слайд #17
Презентація на тему «Плазуни» (варіант 3) - Слайд #17

Гадюка степова східна
Поширена у степовій, спорадично – на півдні лісостепової зони. Живе на сухих безлісих ділянках – у полиновому степу, на кам`янистих схилах тощо. Живиться безхребетними і дрібними хребетними тваринами та їх молоддю. Отруйна. Чисельність зменшується через негативний вплив господарської діяльності, безпосереднє знищення та вилов для отримання отрути.


Слайд #18
Презентація на тему «Плазуни» (варіант 3) - Слайд #18

Гадюка степова східна


Слайд #19
Презентація на тему «Плазуни» (варіант 3) - Слайд #19

Кожному із нас треба пам`ятати, що коли ми ловимо, продаємо або купуємо цих тварин, то наближаємо їх загибель. Їхня доля залежить безпосередньо від кожного з нас!!!
Через нашу байдужість давимо жовтопузів і полозів автомобілями, задля милування виловлюємо для тераріумів. Яким би не було наше ставлення до них наслідок єдиний – винищення цих плазунів!!!


Слайд #20
Презентація на тему «Плазуни» (варіант 3) - Слайд #20

Дякуюза увагу!!!