Презентація на тему «Опіки» (варіант 10)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Опіки» (варіант 10) - Слайд #1

Опіки


Слайд #2
Презентація на тему «Опіки» (варіант 10) - Слайд #2

Опіками називають ушкодження тканин, що виникають внаслідок дії термічних, фізичних і хімічних агентів.
Розрізняють термічні, хімічні і радіаційні опіки, а також опіки електрострумом.


Слайд #3
Презентація на тему «Опіки» (варіант 10) - Слайд #3

Опіками називають ушкодження тканин, що виникають внаслідок дії термічних, фізичних і хімічних агентів.
Розрізняють термічні, хімічні і радіаційні опіки, а також опіки електрострумом.


Слайд #4
Презентація на тему «Опіки» (варіант 10) - Слайд #4

На даний час в нашій країні використовують чотирьохступеневу класифікацію опіків 


Слайд #5
Презентація на тему «Опіки» (варіант 10) - Слайд #5

На даний час в нашій країні використовують чотирьохступеневу класифікацію опіків 


Слайд #6
Презентація на тему «Опіки» (варіант 10) - Слайд #6

Перша долікарська допомога при опіках повинна бути відома кожній людині.Ви точно не знаєте, коли ці знання вам знадобляться, але цілком можливо, що вони допоможуть врятувати людське життя.


Слайд #7
Презентація на тему «Опіки» (варіант 10) - Слайд #7

Другий ступінь характеризується появою пухирів. Вони підносяться над поверхнею і всередині містять рідину. Якщо міхур проколоти, рідина витікає і утворюється досить обширна ранова поверхню.У разі появи бульбашок простим кремом не обійтися: потрібно перша допомога при опіках.


Слайд #8
Презентація на тему «Опіки» (варіант 10) - Слайд #8

Необхідно звільнити тіло від гнітючої одягу, пошкоджену ділянку слід добре обробити прохолодною водою. В ідеалі - знайти водопровідний кран і помістити поранене місце під могутній струмінь на п'ять хвилин. 


Слайд #9
Презентація на тему «Опіки» (варіант 10) - Слайд #9

Пам'ятайте про те, що не можна обробляти опікову поверхню маслами або жирами. Це в корені невірно: масло утворює плівку, яка не дає теплу покинути людське тіло.


Слайд #10
Презентація на тему «Опіки» (варіант 10) - Слайд #10

Сонячний опік: перша допомога.На перший погляд здається, що дія сонячних променів не може принести шкоду нашому організму. Але це не так: тривале перебування на сонці може призвести до серйозних опіків і зміни в організмі. Ультрафіолет нагріває наше тіло і пошкоджує верхні шари шкіри. У цьому випадку потрібно віднести потерпілого в тінь, рясно обробити постраждалу поверхню прохолодною водою.Крім того, слід нанести «Пантенол», який допомагає запобігти подальшим пошкодження.


Слайд #11
Презентація на тему «Опіки» (варіант 10) - Слайд #11

Під час пожеж страждає не тільки матеріальне майно, а й людське здоров'я.
 
Люди можуть отримати серйозні фізичні та психологічні травми. А тому кожен повинен знати, що робити в подібних випадках.


Слайд #12
Презентація на тему «Опіки» (варіант 10) - Слайд #12

Перша допомога при термічних опіках полягає в наступному:• потрібно негайно припинити вплив тепла на людську шкіру. Чим швидше ви це зробите, тим сприятливішим буде прогноз для подальшого одужання.• слід охолодити ті ділянки, які постраждали в результаті впливу тепла, навіть після того, як контакт з термічним реагентом припинений, пошкодження шкіри і тканин тривають. Це пов'язано з тим, що нагріті тканини виступають в ролі додаткового ушкоджує реагенту. Для охолодження можна використовувати лід, холодну воду. Охолоджувати слід не менше 10 хвилин.


Слайд #13
Презентація на тему «Опіки» (варіант 10) - Слайд #13

• щоб уникнути зараження поверхні рани, слід накласти чисту, стерильну пов'язку. Якщо під рукою немає медичного бинта, підійде будь-яка чиста тканина. Це може бути постільна білизна, випрана одяг.


Слайд #14
Презентація на тему «Опіки» (варіант 10) - Слайд #14

• обов'язково проводять знеболення: це робиться для того, щоб уникнути розвитку опікового шоку. Як правило, застосовуються наркотичні препарати.Крім того, в результаті опіку, організм втрачає велику кількість рідини і плазми. А тому проводять внутрішньовенні вливання замінників крові. Е. Всі дії виконуються медичними працівниками: постраждалий доставляється до опікового центру в лежачому положенні.