Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків»


Рейтинг презентації 3.87 на основі 140 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #1

Косметичні проблеми підлітків
Підготував
Учень 7-Б класу
КНВК
Воротинцев Артем


Слайд #2
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #2

Типи шкір
Нормальна шкіра зустрічається рідко. Вона матова, гладенька, без лишнього блиску, з легким рум'янцем, без дефектів. Така шкіра добре переносить мило і воду, стійка до атмосферного впливу. Але це не значить, що вона не потребує догляду.


Слайд #3
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #3

Суха шкіра - ніжна, гладенька, бархатна. В неї є свої достоїнства і недоліки. Вона тонка, у юних леді дуже красива, але більше любої другої шкіри піддається впливу сонця і вітру, температури і вологості. На сухій шкірі вже в ранньому віці появляються морщинки, особливо навколо очей і носа. Така шкіра погано переносить воду: після вмивання появляється почуття стягування. Оскільки з такою шкірою достатньо багато турбот, детальніше про догляд за шкірою я напишу в окремому випуску.
Жирна шкіра постійно блистить, пори на ній розширені, нагадують лимонну шкірку. Під впливом інфекції на ній можуть виникати подразнення, запалення. Але у такої шкіри є і позитивні якості: вона довго залишається еластичною, на ній пізніше виникають морщини і з віком жирна шкіра стає краще. 


Слайд #4
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #4

Комбінована, або змішана, шкіра обличчя має ознаки і жирною, і сухої шкіри - найчастіше це результат неправильного догляду за шкірою обличчя.
У Т-зоні (лоб, ніс, підборіддя) шкіра жирна, а на скулах і щоках - нормальна. Владаркам комбінованого типу шкіри необхідно використовувати косметичні засоби для двох типів шкіри.


Слайд #5
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #5

Найболючіша проблема підлітків, яка потребує серйозного ставлення - вугри. Це вузлики та скупчення гною, що утворилися внаслідок закупорювання шкірних пор. Вони з'являються в період статевого дозрівання, коли в організмі зростає рівень гормонів, які виробляють статеві та деякі інші залози. Переносячись кров'ю по всьому організму, ці специфічні речовини забезпечують в організмі дитини вікові зміни.
Вугри можуть бути різні - від неглибоких дрібних прищиків до великих гнояків, які лишають по собі рубці.


Слайд #6
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #6

Додатковими, але обов'язковими, умовами лікування вугрів є охайність, перебування на свіжому повітрі, здоровий сон. Особливу увагу слід звернути на харчування.
Зокрема, важливо додержувати таких рекомендацій:
• їсти регулярно невеликими порціями;
• уникати гострих приправ;
• уникати надмірного споживання солі;
• не пити міцного чаю і кави;
• обмежити споживання жирів;
• уникати солодощів (особливо шоколаду, какао, халви, тістечок);
• вживати молочні продукти; їсти якомога більше фруктів, салатів зі свіжих овочів


Слайд #7
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #7

Можна
Не можна


Слайд #8
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #8

Спільниками у лікуванні вугрів є сонце і повітря, тому їх слід використовувати повною мірою.
Велика помилка деяких підлітків - ховати вугри на лобі під волоссям. Воно зменшує доступ сонця до шкіри та може спровокувати інфекційне зараження. І зовсім неприпустимо наносити на вугри товстий шар крем-пудри. Це посилює подразнення й ускладнює лікування.


Слайд #9
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #9

Щоб шкіра була здоровою і красивою, потрібно правильно і регулярно доглядати за нею. Стан шкіри людини безпосередньо залежить від загального стану організму, умов життя, санітарно-гігієнічного режиму та ін. Недостатнє або неповноцінне харчування, незадовільні умови праці та побуту можуть стати передумовами для появи безлічі дерматозів (захворювань шкіри), особливо паразитарних та інфекційних.


Слайд #10
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #10

Головні чинники здоров'я шкіри
Міцний і повноційний сон омолоджує шкіру підлітків , робить її красивою та підвищує кровопостачання шкіри і вона стає рожевою , свіжою очі набувають осяйного блиску, рухи - спокійні і гармонійні .
 Регулярний сон – одна з основних умов доброго самопочуття.


Слайд #11
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #11

Гігієнічні процедури сприяють нормальній діяльності шкіри . Завдяки водним процедурам з її поверхні видаляються мертві клітини, піт, жир, пил, які закупорюють пори та можуть спричинити подразнення і появу вугрів. Чиста шкіра свіжа, красива, приваблива.


Слайд #12
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #12

Всім відомо, що сонце - це здоров'я й джерело життя на Землі. Сонце не тільки приносить нам радість, але й підвищує опірність організму до захворювань. Поліпшує кровообіг, активізує обмін речовин в організмі. Під впливом сонця на шкіру виробляється в організмі вітамін Д. 


Слайд #13
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #13

Шкіру треба доглядати ззовні та зсередини. На шкіру впливає харчування та стан органів травлення : шлунка, кишечнику,печінки тощо. Стеж , щоб у твоєму раціоні було достатньо продуктів,які містять вітаміни А,С,D, групи B. Це вітаміни краси.


Слайд #14
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #14

Харчуючись помірно,різноманітно , додержуючись режиму харчування , матимеш гарну, приємну на дотик , рожеву, м'яку ,еластичну,гладеньку шкіру,


Слайд #15
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #15

Косметичні засоби для підлітків
Слово «косметика» походить від грецького kosmetike й означає «мистецтво прикрашати». Люди здавна застосовували косметичні засоби. Прообразом сучасної косметики є крем чи мазь, які складалися з жиру тварин. Потім до тваринних жирів почали додавати рослинні олії, духмяні речовини, віск і лікарські засоби.
Косметику умовно можна поділити на гігієнічну (профілактичну), лікарську, декоративну та пластичну хірургію.


Слайд #16
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #16

Гігієнічна косметика - це засоби, що слугують для захисту від холоду, вітру, сонця, вологості тощо (олії, пудри, пасти, креми, мило).


Слайд #17
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #17

Лікарська косметика лікує косметичні вади обличчя і тіла, при цьому використовує медичні препарати - вітаміни, гормони.


Слайд #18
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #18

Декоративна косметика - це мистецтво прикрашати обличчя, догляд за нігтями, мистецтво зачіски. Її засоби - пудри, губні помади, грим, рум'яна, туш для повік, фарби для волосся тощо.


Слайд #19
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #19

Пластична, або естетична, хірургія - видалення та виправлення вроджених вад і таких, які не вдалося виправити за допомогою лікувальної косметики.


Слайд #20
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #20

Запам'ятайте
Треба пам'ятати , що деякі косметичні засоби можуть зашкодити незрілій шкірі . І навіть найкращий макіяж не може зрівнятися з ніжністю молодості.


Слайд #21
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #21

Кінець