Презентація на тему «Харчування вагітної жінки»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Харчування вагітної жінки» - Слайд #1

Харчування вагітної жінки


Слайд #2
Презентація на тему «Харчування вагітної жінки» - Слайд #2

Раціональне харчування вагітної жінки не має нічого спільного з тим, щоб об´їдатися або, навпаки, недоїдати. Якщо майбутня мама "їсть за двох", вона створює сприятливі умови для виникнення різного роду проблем. І це не тільки зайві кілограми, від яких так складно позбавитися після пологів.


Слайд #3
Презентація на тему «Харчування вагітної жінки» - Слайд #3

З чого повинен складатися раціон майбутньої мами? З білків, жирів, вуглеводів у правильній пропорції. Дуже важливі і так звані мікронутрієнти: вітаміни, мінеральні речовини (вони ж - макро- і мікроелементи).


Слайд #4
Презентація на тему «Харчування вагітної жінки» - Слайд #4

У першому триместрі рекомендується їсти чотири рази на день. Перший сніданок повинен складати 30% від загальної калорійності денного раціону, другий сніданок - 1 5%, обід - 35%, вечеря -20%. Білкову їжу краще вживати в першій половині дня, а молочно-рослинну - увечері.


Слайд #5
Презентація на тему «Харчування вагітної жінки» - Слайд #5

На початок другого триместра вагітності плацента, через яку кисень і живильні речовини поступатимуть до дитини, вже сформувалася. Харчуйтеся у 5-6 прийомів. Зі всієї денної "дози" білків 50-60% повинні бути тваринними протеїнами. З них 25-30% - це м´ясо, птахи, риба; 20-25% - молочні продукти і 5% покривається за рахунок яєць.


Слайд #6
Презентація на тему «Харчування вагітної жінки» - Слайд #6

На початку третього триместра потрібно слідувати тим же дієтичним рекомендаціям.


Слайд #7
Презентація на тему «Харчування вагітної жінки» - Слайд #7

У раціон вагітної не повинні входити: алкоголь, тютюн, наркотики, а також ліки. Кількість куховарської солі повинна бути мінімальною.


Слайд #8
Презентація на тему «Харчування вагітної жінки» - Слайд #8

Солодощі - це джерело даремних калорій. Надлишок вуглеводів в дієті порушує обмін кальцію. Сахарозамінники - природна фруктоза і синтетичний ксиліт і сорбіт не менш калорійні.


Слайд #9
Презентація на тему «Харчування вагітної жінки» - Слайд #9

І звичайно, під час вагітності бажано обмежити продукти, що є відомими алергенами: шоколад, ікру, мед, цитрусові. Не підуть на користь газовані напої, що містять фарбники тартразин і азорубін (Е102 і Е122 відповідно).


Слайд #10
Презентація на тему «Харчування вагітної жінки» - Слайд #10

Презентацію виконала Алдакімова Анастасія)